Problém se spánkem u 3měsíční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
23.12.21 20:06

Problém se spánkem 3 měsíční holčička

Zdravím, podobnych diskuzi je mnoho, ale nenašla jsem přesně to co má moje holčička. Jsou jo 3 měsíce, jsme na UM, nejsme po očkování, na zuby to nevypadá. Asi od 3 týdnů máme problém se spánkem. Trpěla na koliky, které jsou už pryč (a to opravdu, je úplně jiné miminko). Problém je se spánkem nebo spíš usínáním. Přes den spí vždy jeden spánek 20-30 min a neupadne do toho tvrdeho spanku. Předchází tomu její usínání - neplatí zavinout, sum, vysavač, být na ruce, houpat, ve velké posteli, v postýlce, na mě, na břicho, šátek… - jediné jak usne je, že se zabalí do deky, dá se dudlík ( je jedno na jakém místě usíná). Usne, dudá a za pár minut jakoby se lekla, že spí a probudí se vyhodí dudlík a začne brečet, dám dudlík(zkoušela jsem ho nedávat a žádná změna), okamžitě vypadá, že spí a za dvě minuty to samé, podávám dudlík někdy pět minut, někdy půl hodiny než usne. Nejhorší je to večer, je klidná a jakmile ji vypadne poprvé dudlík tak začne být jak šílená mávat rukama, kopat nohama a hlavu jakoby přitahuje k břichu, jako kdyz se cvičí na bricho. Vždy to začne vypadnutim dudliku. Bez dudliku mi nejde utišit a popravdě mi přijde brzy ji odnaučit. Je malá a má sací reflex a já nekojim.. zažil jste to někdo? Případně jak pomoci? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
351
23.12.21 20:22

Asi nechapem. Ked sa zobudi, ze jej vypadne dudlik, vratis dudlik, ukludni sa a zaspi? Vadi ti to, ze jej musis dokola vracat dudlik?
A cez den spi len raz polhodku? Viac nic? Takze aj 4-5 hodin bdely stav?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 20:29

@jaia00 ano přesně jak píšeš, vrátím dudlík, vypadá to, že spí, protože je klidná a má zavřené oči, ale za chvilku někdy za pár vteřin někdy za pár minut zase dudlík vyhodí a začne brečet a zběsile sebou házet, dám dudlík dojde k uklidnění a tak je to pořád dokola, někdy usně, někdy ne. Přes den spí tak 2× 20 minut a v kočáru také po dvaceti minutách. Přitom na ni vidím, že je unavená. Zkouším dávat spát po hodině bdění, po dvou, po půlhodině, po třech, vždy je ten stav usínání stejný. Přijde mi rpsote zvláštní, že je v klidu, někdy si usne a po chvilce se takto probudí a začne sebou házet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.12.21 20:40

To s tym dudlikom som zazila u prvorodeneho. Proste som bola pri nom, kym nezaspal tvrdo. A aj pocas noci sa este obcas zobudil s placom. Stacilo vratit dudlik a bolo.
Druhorodeny je kojeny a je to to iste, len namiesto dudlika je prso :lol: podla mna normalne a nejak ma to neznepokojovalo :kytka:

S tym dennym spankom, uz vo viacerych zdrojov som citala, ze kratke spanky su ok. Pokial je dieta spokojne a prospieva, tak to tak proste ma. Ale 40 minut spanku cez den pre 3m mimco mi pride sialene malo. Ja mam spacov a som zvyknuta na ine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 20:51

@jaia00 vím,že je to málo a snažím se, aby spala co nejvíce, v kočárku spí někdy i déle, takže vyrážíme dvakrát denně ven, v kterémkoliv pocasi, ale teď jsem byla nemocná a bylo to peklo, nemohla doma usnout a byla šílené protivná. A kdy se to s tím dudlíkem u vás zlepšilo? Přijdu si jak otrok dudliku, ale samozdrejme stále podavam :D bála jsem se, jestli to není neurologické, to šílení před usnutim co ona má, ale asi to tedy bude normální…Spáče závidím.. co bych dala za to mít hodinku denně pro sebe nebo spíš vědět, že bude tu hodinu spát, takhle nevím, kdy se zase vzbudí.. večer má ten dudlík a šílení jen před prvním usnutim, když se vzbudí na krmeni během noci tak pak jen položím do postýlky a spinká bez něj právě a je v klidu. Přijde mi, že se neumí vůbec uvolnit, pořád je jakoby v křeči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
23.12.21 20:56

Existuje lepidlo pak dudlík nevypadne :dance:

Mizim pryč než dostanu pánvi :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 21:04

@JiříkMazlík věřte,že mě takové věci napadají při každém podání :)
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
23.12.21 21:05

@sujanovap a nedělají nějaký dudlík na gumičku? :nevim:. ABy držel jako rouška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
23.12.21 21:09

Mně malá nejsme jinak než že leží na bříšku mně na hrudi. Pak ji dám do postýlky a buď se hned probudí nebo spí maximálně 20 - 30 minut, málokdy 3/4 hodiny. Takových spánku má za den 4 - 5. V noci usne mezi 22 - 00 a jídlo se probudí po 4 - 6 hodinách, vstává většinou kolem 9 - 11.
Ale je to orientačně. Je malá, nemá žádný pevný režim a přes den je zkrátka nespavec. Ustává, když je unavená, když spát nechce, je na na hrací dece. O dudlíku v postýlce si můžu nechat zdát… (má ho na usnutí na mně, ale když se probere, tak musí zase ležet na mně, aby spala dál, dudlík jinak nebere vůbec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 21:12

@JiříkMazlík to jsem taky googlila, nic takového neexistuje :D nemáte někdo zkušenost s usinackem, který má před sebou dudlík? Někde jsem slyšela, že to pomáhá vypadávání dudliku, bohužel mi nejde vložit odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 21:13

Ale spíš než o podávání dudliku mi jde o ten neklid, když ji vypadne, ona i treba doslova chrápe, vypadne jí a během dvou vteřin sebou mele mlátí rukama a vydává divné zvuky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.12.21 21:17
@sujanovap píše:
@JiříkMazlík to jsem taky googlila, nic takového neexistuje :D nemáte někdo zkušenost s usinackem, který má před sebou dudlík? Někde jsem slyšela, že to pomáhá vypadávání dudliku, bohužel mi nejde vložit odkaz

Na gumicke som nenasla, ale chcela som lepit lepiacou paskou uz niekedy fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.12.21 21:22

@sujanovap natocit na video a ukazat pediatrovi. Co nasa pediatricka uz videla nasich domacich zaberov :lol: musela som byt s prvorodenym za hysterku, ale je to profik, nedala to na sebe poznat.

Inak prvorodeny bol hypertonicky, nevedel sa uvolnit a budil sa zo spanku prelaknutim. Chodili sme s nim na fyzio, ale nic specialne necvicili. To len, ze nejaka „diagnoza“ za tym byt moze. Dala by som na materinsky instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
23.12.21 21:58

@jaia00 no právě to mi taky přijde. Porod byl totiž ukončeny vexem nebo jak se to píše teď nevim :D a četla jsem, že tyto děti můžou být hypertonické. Moji pediatricku nic nezajímá na vše mi odpoví chce to čas. A cviceni vám pomohlo, odešlo to samo nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
23.12.21 22:09
@sujanovap píše:
@jaia00 no právě to mi taky přijde. Porod byl totiž ukončeny vexem nebo jak se to píše teď nevim :D a četla jsem, že tyto děti můžou být hypertonické. Moji pediatricku nic nezajímá na vše mi odpoví chce to čas. A cviceni vám pomohlo, odešlo to samo nebo?

Necvicili sme prave nic. Fyzioterapeut len dal nejake rady k manipulacii, ukludnil mna ako extra vystresovanu zbrklu mamu a po mesiaci/dvoch bolo po probleme :lol: na dudlik alebo v noci sa ale budil stale, niezenie.

U mna radil hlavne spomalit. Ja som zvykla maleho capnut a tu polozit, capnut a tam prelozit. Treba jemne, pokojne, najprv jemne prihovorit, potom jemne brat na ruky. Nie za krk, ale celu hlavicku do dlane. Obecne sa radi perova zavinovacka, v tom sa vie dieta hezky uhniezdit, ale prezili sme aj bez nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí