Uspávání 2,5 měsíčního miminka

195
13.12.21 20:55

Uspavani 2,5 měsíčního miminka

Ahoj, poslední týden mám veliký problém s uspavanim. Už od porodnice jsme se snažili dodorzovat nějaký režim. Do půl 5 jsme většinou venku s kočárkem, pak si hrajeme, před 7 hodinou jdeme koupat, před půl 8 jsme v posteli a nasleduje kojení u kterého mi vždycky usnul. Bohužel už asi týden možná 14 dní ho nakojim a nechce spinkat kouká kolem sebe jako by byl vyspaly, nechám ho chvíli koukat a když už ho to přestane bavit zabalím ho do zavinovačky a jdu ho houpat. Následuje dvou hodinové uspavani většinou usne kolem půl 10- 10.
Přes den spinká většinou 3-4 hodinky na tři etapy, ven chodíme každý den, je plně kojeny, myslím, že kvůli bříšku to není, protože nepláče jen prostě kouká a nechce spinkat, spinká semnou v posteli
Zkoušela jsem bílý šum, plenku přes očička, zpívání, povídání, prostě vše.
Nějaký tip jak to zlepšit? Nebo to chce čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35716
13.12.21 21:03

Píšeš to sama, nechce se mu spát. Tobě když se nechce tak taky neusneš. Dej ho až se mu bude chtít. Spánek se mu změní ještě několikrát a klidně ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.12.21 21:08

Za mě to chce čas. U nás se spánek měnil několikrát a ne vždy k dobrému :D. Když je miminko spokojené a nepláče únavou, neřešila bych to.

V kolik má poslední denní spánek? Můžeš ho zkusit o něco zkrátit, zda bude večer dřív unavené, popř. se ho snažit večer víc unavit, například vaničkováním. Nám po něm mladší často odpadl jako špalek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
13.12.21 21:11

Není unavený… Předtím spí od kolik do kolika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
13.12.21 21:19

Unavený si myslím, že je zývá a mne si očička. Poslední denní spánek má na procházce na kterou chodíme od půl 3 do pul 5, zkoušela jsem chodit i dřív na procházku, ale když přijdu dřív nevydrží az do koupání a usne třeba v půl 6 na půl hodinky a pak je to veder to same :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8703
13.12.21 21:33

Má dva měsíce, co bys chtěla? Dětem se ten spánek mění snad častěji, než počasí. Tak usne v půl 10 a co? To je krásná hodina na tak malý mimino. Pokud navíc neřve a jen kouká. Máš doma idylku, tak si ji užívej. Za chvíli to bude zase jinak. Je to živý tvor, ne robot naprogramovanej na neměnný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
13.12.21 21:36

Podle mne je uz pretazeny. Takhle male miminko by melo byt vzhuru max 2-2,5 h. Ty tri jsou moc i na meho sedmimesicniho. Zkusila bych posunout spani treba do peti nebo pul seste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1899
13.12.21 21:43

Já si teda myslím, že takové miminko nemá žádný režim a nebo že se mu bude ještě hodně měnit.
Moje 3 měsíční má takový spánek/nespánek přes den a večer vyloženě na spaní, kdy ji můžu dát do postýlky, tak mi usne mezi 22, spíš až 00. :nevim: Prostě se řídím jí, jak potřebuje a jak mi vydává signály. Nemyslím, že by bylo fajn držet na sílu miminko, když je unavené, jen protože že je tolik a tolik hodin a nebo naopak uspávat, pokud fakt nechce. (když mi v těch 22 nechce ještě spát a čumákuje, tak si ji vezmu do postele a ležíme vedle sebe, něco jí třeba vyprávím, ale máme už klid bez hraní, někdy usnu a ona si tak sama blbne :D )
Nějaký režim, a kdo ví, jestli se tomu už dá říkat režim, si myslím, začne až třeba v 6 měsících a později.
Nevím, co by maminky po těch dětech pořád chtěly za zázraky…? :nevim: (řečnická otázka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.12.21 21:47

Mám druhého, nyní osmiměsíčního, syna a režim se nám změnil už několikrát. Když nejde uspat do 20 min, tak si s ním ještě povídám a hrajem si. Spánek si nejde vynutit a umím si představit lépe stravené dvě hodiny než nekonečným uspáváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
13.12.21 22:04

Synovi je půl roku a spánek se mu pořád mění, někdy opravdu doslova ze dne na den. Nenuť ho spát, pokud nechce. Stejně tím ničeho nedocílíš - jen nervuješ sama sebe tím, že „by měl přeci spát“. Prostě se mu přizpůsob.

Můžeš mu když tak zkusit zkrátit ty tři hodiny bdění před usínáním, přijde mi to na takhle malé miminko dlouhá doba, možná je spíš přetažený. U nás to fungovalo. Teď uspáváme po dvou hodinách od posledního spánku a je to tak akorát, aby vytuhnul a vydržel spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
13.12.21 22:20

U nás se to spaní taky měnilo, všechno se mění. Malé je 5 měsíců a tohle bylo se spinkáním úplně to stejné. Přijely jsme z porodnice a malá nám usínala v půl jedenácté večer, taky jsem nechápala, že takovej brouček maličkej usne tak pozdě, no a hele, usne a to přes den tomu spánku dvakrát nedala. Snažila jsem se, aby měla režim od narození a houby platný, prostě nechtěla. Chtěla se nosit..koukat, pozorovat a objevovat. Dneska se po 7 hodině vykoupe, odkrkne, pomazlí a šupajda do postýlky, než dohraje kolotoč malá spinká, to je většinou po osmé večer.
Taky má své dny, kdy se jí prostě nechce a to s oblibou, když mám nějakou práci a něco chci dodělat…

• Citovat
  • Upravit
233
10.1.22 20:44

@Xxxbell nejsem sice na spánek expert a sama se jako máma 8 týdenní holčičky učím, ale takhle malé mimčo by nemělo být vzhůru tak dlouho mezi spánky. Pro tento věk je bdělé okno někde okolo hodiny a půl až dvou maximálně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí