2leté dítě má záchvat pláče při uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.12.21 12:00

2lete dítě bere záchvat pláče

Mám dvou letou dceru a dvou měsíční miminko.. Poslední dobou, když je uspavam, mi bere holka záchvat pláče, vzteku a je schopna usnout po dvou hodinách.. Syn nemluvím, je to miminko, takže taky pláče, ale to může únavou, co bolesti bříška.. Kojím. Už nevím, jak uspat dceru, od porodu neudělá krok ode mne, muž uspavat nemůže, ptz mě volá, hledá a bere také záchvat pláče.. Nechci aby rpi večerním uspavani takhle plakala, aby z toho neměla nějaké trauma.. Ptz mě přejdou nervy a akorát na ni zarvu, ptz to fakt už nedávám. Při uspavani po o usne někdy do půl hodiny i dřív a bez pláče, vzteku.. Proč to takhle nejde i večer 😣. Měla - máte to některá také? Večeři má v šest, před sedmou se jde umýt a pak ještě dostane mlíčko (180-210ml)vypije vše, ale někdy spí i celou noc, teď druhou noc, se v noci budí a pláče a říká ne-ne.. To mi depa i večer při uspani.. Bez mlicka spát nejde.. Zkoušela jsem ji říkat u číst pohádku, to nejde, vzteka se.. Mluvím na ni a snažím se vyprávět něco, ale chce si hrst a dělá akorát kraviny v posteli.. Tak ji jen hladim, ale úplně to nepomáhá.. Říkám si, že bych jí nedávala už mlíčko, jestli ji to nedělá neplechu v bříšku 🙄.. Co má jít spinkat, dělá ještě kraviny v posteli, jak kdyby byla plná elánu, ale po chvíli vidím, že má malá očička a spinkala by.. Když syn nejde spát s námi, hledá ho.. Už je asi zvyklá, že je s námi.. Uspavam v manželské posteli, muž spí mimo, aby se vyspal do práce..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8624
9.12.21 12:11

Co dávat spár později? Pokud spí po obědě a dáváš ji pak spát už po sedmé, může být ještě brzo… u nás na sklidneni hodně pomohly pohádky na telefonu. Jo, nevychovne, nezdravé a bla, bla, bla.. Ale dcer abyla schopna dvě hodiny lozit po stropě než usnula a na ot já fakt nemám nervy. Pustím pohádku, většinou na 15 až 20 min, ona leží a kouka, pak si ještě minutku povídáme už v posteli a pak už ticho a spát. Samozřejmě ještě stokrát něco řekne, potřebuje atp, ale už leží nebo apson sedí. A do čtvrt hodiny spí. Je to náš večerní rituál, napřed blbinky u převlekani do pyžama a čištění zubů, pak pohádka čtena pro nejstaršího, pak na pustena pro všechny, povídání a spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 12:18

@Midaku usíná kolem půl dvanácté a spí max do půl druhé.. Takže si myslím, že ten čas do večera stačí, že se unaví.. Párkrát jsem ji ani spát po o nedávala, ale je pak protivná, unavená, takže po o ještě chodí, ale je pravda, že večer usne skoro hned-do půl hodiny je tuhá.. Ale zase brzo vstává.. Ekdy se stalo, že i půl ještě byla vzhuru.. Když vstane v osm, spát ji občas nedávám.. Někdy trvá že po o jen tak rychle neusne.. Déle jsme dávali taky a k ničemu.. Zkoušela jsem také, pohádky na TV, mobil, knížku, ale jak řeknu, konec, jde se spinkat, hysterak..

• Citovat
  • Upravit
2580
9.12.21 12:22

U nás to není, mám jedináčka, ale měla to tak jedna kamarádka a říkala tomu večerní psycho. Děti jí prostě několik let večer co večer dvě hodiny v kuse řvaly a ona i manžel se s tím tak nějak smířili, otupěli.. Pak to přestalo. Pro návštěvy to teda bylo dost divné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 12:26

@mokkk tohle bych nedala.. Když už nemůžu.. Vezmu malého a jdu za chlapem a pošlu ho, ať ji jde uspat.. Abych se uklidnila.. Ale jak slyším, jak pláče a vzteka se a tak.. Tak to nedávám, trvá mi to srdce, když pláče a já nevím proč.. Ráda bych jí vyhověla.. Pomohla.. Když jsem byla těhotná, tak to celkem šlo, ale teď si myslím, že zkouší, abych ji pouštěla pohádky na TV.. Ale to já ne, ptz jak ji pustím pohádku a po chvíli vypnu, je řev.. A vzteka se atd.. Kdyby to nedělala, neřeším to, ano vím.. Není to dobré řešení, ale stejně se tomuhle nevyhneme.. Když přijede babi, tak ji hned ukazuje věci na mobilu atd.. A to jsem ji několikrát říkala, že si to nepřeji..ale v dnešní době.. 😏 🙄

• Citovat
  • Upravit
5373
9.12.21 13:19
@Anonymní píše:
@Midaku usíná kolem půl dvanácté a spí max do půl druhé.. Takže si myslím, že ten čas do večera stačí, že se unaví.. Párkrát jsem ji ani spát po o nedávala, ale je pak protivná, unavená, takže po o ještě chodí, ale je pravda, že večer usne skoro hned-do půl hodiny je tuhá.. Ale zase brzo vstává.. Ekdy se stalo, že i půl ještě byla vzhuru.. Když vstane v osm, spát ji občas nedávám.. Někdy trvá že po o jen tak rychle neusne.. Déle jsme dávali taky a k ničemu.. Zkoušela jsem také, pohádky na TV, mobil, knížku, ale jak řeknu, konec, jde se spinkat, hysterak..

Připadá mi to moc náhle. Zkus ji ukládat postupneji. Ty ritualy jsou dobre a pak raději než náhle utnout je lepší ji na spánek připravovat. Ono totiž ani dospělým se nedoporučuje koukat před usnutim na obrazovku. Ale s tím synem třeba, to může být dobrý napad. Uvidí, jak se ukladate všichni a pospolu atd. Nějaké povídání, písničky, ona může také vyprávět, až se uklimba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 13:41

@Takco to se jí i ptám, chceš vyprávět pohádku.. Ne a řve.. Ona by chtěla jít zpět do obýváku a hrát si.. Pak zkouší, že volá tátu.. A kde je bráška a když ji vše řeknu, tak pak ukazuje na televizi.. Pak na rybičky (máme v ložnici, tak ji říkám, ty už také spinkaji, bráška jde taky spinkat, tatínek taky spinká a maminka jde taky dělat haji.. A opět nee a řve.. A vzteka se.. Tak doufám že je to opět nějaké období a brzo to skončí 😣 🙏

• Citovat
  • Upravit
8624
9.12.21 13:45

Hele ony ty deti jsou chytřejší, než vypadají. Je jasný, že se jí nelíbí, když vypne pohádku. Ale kolikrát jsi to zkusila? U nás byl ze začátku taky jen řev, pořád chtěli ještě ještě a další… ale prostě jsem říkal, ze toto bude poslední, pak vypiname a jde se do postelí. Po asi týdnu to vzali ti starší, malá dvouletá po asi 14 dnech. Teď už taky moc dobře ví, co znamená „posledni“. Ne že by se ji to líbilo, ale má smůlu. Když je řev, nepustim nic. Tady mě ukamenujou, ale na děti s eproste musí tvrdě. Pravidelně, důsledně a zároveň láskyplně a s pochopením. No je to věda ta výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 14:20

@Midaku v ložnici ji pouštím pohádku ráno, když brzo vstává a mě se nechce 🙈. Jinak ji před spaním nepouštím žádnou, ptz vím, že to bude vyžadovat neustále.. U tohohle jsem přísná.. I pritelovi rikam, ať tu televizi nepozsti tak často, myslím pohádky, ať si jde s ni raději hrát, než koukat s ní na televizi..

• Citovat
  • Upravit
5373
9.12.21 14:52

A co takhle zahrát si pohádku na spinkani? Mimochodem, jak to měla holčička s tím spaním dřív? Změnilo se to až s příchodem brášky? Mozna Té chce mít při usínání u sebe. Jinak souhlasím s @Midaku, dobře je říct, že pohádka je poslední, a nenechat dítě moc rozhodovat. ;) Je pak nejisté. Očekává, že rodiče jste Vy a potřebuje cítit pravidla. Laskyplne, ale prijemnou jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
9.12.21 21:37

Tohle obdobi jsme meli, trvalo asi 6mesicu a preslo. Zpetne si myslim ze byla malo unavena (psychicky ne casove) a mela malo pozornosti pres den. Takze ja bych ji venovala pres den vic casu a pozornosti, aby se unavila jak hlavou tak telem, vymyslet nove veci na ktere si jde hrat, co zkoumat a chodit ven. Vecer sice je unavena, ale je to jen tim ze je vecer, ne tim ze by toho tolik zazila a asi u vas bude i neco jako boj o maminku kdyz mate mimi, chybis ji, uz to neni to same jako driv. Zkusila bych vyse popsane kombinovat s posunem vecerky, nase chodila pri tvem popisovanem odpolednim spanku spat v devet az deset, ale je to individualni. Kazdopadne: to prejde, jednou to proste prejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.21 08:48

@Tinareii děkuji 😇 včera usnula celkem bez problémů, usnula by i dřív, ale syn pro změnu plakal.. Kdybych ho odnesla k muži, tak by ho hledala, ale i tak usnula bez problémů 🙏. Zkusila jsem víc udělat přes lampičku tmu, aby věděla, že se jde spinkat. Snažím se jí věnovat, jak jen to jde, když syn spinká, nebo když zvládne nemít moji pozornost, tak si ji věnují maximálně. Spát později nemůžeme.. Prostě muž má v hlavě to, že by už měli v tuhle hodinu chodit děti spát.. Chodila déle, ale jak jsem přijela z porodnice, v sedm už musí být v posteli.. Když mu řeknu, nze unavená není.. Tak si zvykne a má chodit spát v tuhle dobu že chodí děti spát i dřív.. Ale co, mě to na druhou stanu nevadí, aspoň si můžu srovnat po tom dni záda 😄 😏. Snad dcera už hysterak brát nebude, nebo aspoň minimálně. Moc vám děkuji 😇

• Citovat
  • Upravit
423
10.12.21 12:25

Hehe, no to zni ze muz kdyz je na ni sam (alias ty v porodnici) tak ji muze nechat dyl vzhuru ale ty ne. Celkem pohodlne z jeho strany no. To ze si on neco mysli, prece neznamena ze to nejde zmenit, uz 5 mesicu uspavas 2 hodiny se zachvaty, kdy by si dcera asi mela zvyknout? Deti se vyviji, maji ruzne potreby a proboha nejsou vsechny stejny. A odkud to ma ze deti chodi brzo spat? To ma jako treba 20 kamaradu s malymi detmi a vi o jejich uspavacich casech aby tohle mohl tvrdit? :lol: Tem co to delat nemusi se fakt keca nejlip. Kdybys to psychicky zvladla, tak bych to nechala na nem, to by byla rychlost se kterou by to zmenil :mrgreen: Achjo, chapu ze je to s chlapem tezky a samozrejme i s mimcen a tou pozornosti behem dne a drzim palce at se to brzo zlepsi, nebo aspon ze ty zada diky tomu budou v pohode :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.12.21 12:53

Asi to je běžný rozvrh s malými dětmi, ale 2leté dítě tuším spalo max 40 minut a pak už ani to ne.
Jako asi je pohodlné panu manželovi mít v 7 večer pokoj bez dětí, nespí s váma, aby se vyspal. Ty máš také prostor na odpočinek a vyspání? Tak matně si vzpomínám, že děti v 19hod v posteli nikdy nebyly, to je pro nás moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí