Roční chlapeček se nechce nechat uspat

9
21.12.21 16:10

Roční chlapeček se nechce nechat uspat

Máme ročního chlapečka. Skoro do půl roku trpěl denně na koliky, snažili jsme se najít cokoliv co pomáhá, ale vše fungovalo jen chvíli než si na ti zvykl. Přes den prakticky nespal a v nici bylo velké uspávání v náručí houpáním nebo se skákáním na míči 1-3 hodiny než zabral… Mysleli jsme si, že problém je s bolavým bříškem. Ne tak úplně. I když koliky přešly, tak i když je unavený, skoro mu padá hlava, tak se brání uspávání, fackuje nás, různě se kroutí, zvedá, brouká si a nechce usnout. Někdy to ještě nějak jde, když se vychyta vhodná chvíle, nakrmí se z flašky a do půl hodiny nakonec ty oci zavre. Nekdy je ti ale stale spatne a houpame ho treba 2 hodiny nez se prestane mlit a zabere. Jenze uz vazi 11 kg a pritelkyne uz zacina mit zada pekne v haji. Obzvlast kdyz se pokousi toho mrzuteho a unaveneho chlapecka uspat dopoledne 2 hodiny. Nenecha se jinak, postylka je pro nej jako herna. Kdyz tam s nim nejsme, tak se vzteká… Vybrečet ho nechat nechceme. Zkoušeli. jsme být u postýlky s ním, aby se vyřádil a usnul, jenže 2 hodiny skákal a smál se, pak mu došla šťáva tak se vždycky na půl minuty položil a tím pádem se dobil na dalších 10-15 minut řádění a ani po 4 hodinách nespal.
No už nevíme co s ním, i když je unavenej tak se tváří že spaní je za trest a brání se usnout. Nevíme jak ho to odnaučit, abysme neměli každej večer záda vejpůl. Když se zadaří, spí kolem 8., v 1 je vzhůru na krmení a pak kdyż se povede tak ve 2 zabere a spí se v průměru do 6. Přes den kdyż se zadaří že usne tak v průměru na hodinu.

Jak na to uspávání, aby se nebránil a nemuseli jsme ho 2 hodiny houpat v náručí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.12.21 16:13

@87Jirka proč ho nedáte do kočáru a nejdete ven? :think: když vidím, že je prcek unavený tak kočár a Ave.. zabere za pár minut a chrápe 2 hodiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.12.21 16:44
@martina.se píše:
@87Jirka proč ho nedáte do kočáru a nejdete ven? :think: když vidím, že je prcek unavený tak kočár a Ave.. zabere za pár minut a chrápe 2 hodiny :think:

To je hezké, ale co večer před spaním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.12.21 16:50
@87Jirka píše:
To je hezké, ale co večer před spaním?

Večer až bude unavený tak si s ním lehnout a umazlit? Třeba.. nikdy jsem děti neuspavala nějakým hopsáním. Max nošením v šátku, ale to usnuli, když jsem něco dělala, nebo když rostly zuby.. teď třeba leží malý vedle mě a stačí ho hladit po hlavě, za chvilku vytuhne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
21.12.21 16:54

Zavést jiný rituál, není dost unavený když neusne, nebo naopak přetažený. To mi potom taky řve. Mám 14 ti měsíčního, neusne tedy sám, ale jsem u něj. Ovšem je už unavený a usne cca kolem deseti minut, někdy dřív, někdy to trvá dvacet. Ale usne. Nedovedu si představit ho chovat, už má 13 kilo a jen ho donést po schodech do kočárku je super :P. Držím palce. Chce to hodně unavit, procházky, koupání a pořád to samé dokola, aby věděl, kdy a po čem přijde spinkání. Držím palce. Ne spí od šesti do šesti cca denně, v noci už nejí měsíc, jen když bolí zuby tak se probudí. Snad to vyjde, důležité je opravdu nepolevit a udržovat rituál. Až si zvykne, už můžete i z toho rituálu malinko vyjet, ale to jediné opravdu funguje, a fungovalo mi na všechny děti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.12.21 17:10

Myslim taky, ze je pretazeny, kdyz tak malo spinka cez den.

Nas prcek pres den doma nikdy nespal. Jenom v kocarku. Zima, dezd, horko… proste jsme museli ven. Ale byla to investice na vecer, kdy usinal vice mene bez problemu.

Nebude to hned, musi dospat ten deficit co ma.

Ted ma dva a jak jiz mluvi, tak usina tak, ze doplnuje slova do rikadel co mu rikam. Kdyz uz nedoplni slovo tak vim, ze je do 2 min tuhej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
21.12.21 18:21

Zakladateli jak už psaly holky výše rituály opravdu platí asi na všechny /zdravé/ děti. Nastavila bych to tak, že ukládání ke spánku začíná každý den ve stejnou hodinu cca a se stejným postupem např. večeře, koupel, zuby, spát. Nebo jinak, ale podstatný je aby se to opakovalo denně ve stejném sledu.
Dál bych položila synka do postýlky, přečetla pohádku- to nevadí, že u toho blbne a neposlouchá, krátce pomazlila, dala pusu na dobrou noc, nechala svítit noční světýlko a šla pryč. Nastavila bych nějakou dobu, po kterou ho nechám brečet cca 15 minut.
Potom bych k němu šla, pochovala, pomazlila a šla opět na 15 minut pryč. A stále dokola dokud neusne.
Vím, že dnes tyhle postupy nejsou populární…ale funguje to.
Mám dětí hodně, jsou už velké…a úplně v pořádku i přes moje výchovné postupy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
21.12.21 18:28

Já se obávám, že jediný způsob, jak ho to odnaučit je přestat to dělat. Teď mě asi třeba ženský sežerou, ale v takovém případě bych se na to prostě vykašlala, abych půl dne strávila přemlouváním ročního dítěte ke spánku. Nechce spát? Tak ať nespí no. Co s tím člověk může dělat? Prostě bych ho dala do postýlky, sedla si vedle a čekala. S nějakým řevem bych počítala. Bylo by to kdo s koho… Takže jo, vyřvat bych ho nechala - ale s tím, že budu sedět u něho a pouze si na mě nevymůže něco, co já odmítám dělat. Samotného bych ho v místnosti ve tmě opravdu nenechala… Jsem přesvědčená, že nakonec by zvadl daleko dřív než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.12.21 18:49

Když on vcelku režim má. Hlavně na jídlo, to se osidit nenechá. Koupačka taky, ale pak přijde čas na spaní a neee.
No a když ho necháme v postýlce tak je schopný tam 4 hodiny skákat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
21.12.21 18:58

Neuspavala bych dve hodiny. Kdyz sem videla, ze je dite zivy a aktivni, po 20 min. sem to vzdala a zkusila zas za 30-45 min.

Ze by dite kor v roce uslo samo v postylce se mi zda nerealny. Mne vzdy usnuli u prsa, pokud chybi prso, tak houpani, tuleni..
Pres den bych si nedelala nasili a dite dala do nositka/kocaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.12.21 19:19

Když umíte anglicky, tady je fajn stránka o spánku https://drcraigcanapari.com/sleep-training/.
Máme ročního a něco a dost nám pomohla. Je tam i proč nenechávat vyřvat a jak nastavit režim, co dělat a co změnit. My zatím změnili jenom trochu režim a způsob uspávání a rozdíl bylo znát už od prvního dne.

• Citovat
  • Upravit
4615
21.12.21 19:28

@87Jirka a co treba nositko? Ja mam tedy temer 9 mesicniho, takze jeste nemuzu soudit, jak to prcek bude mit v roce.. ale ted mi perfektne funguje nositko, zhasnu, dam si sluchatka do usi, pustim si hudbu a houpanim uspim.. je tuhy do 3 minut.. pak jeste cca 20 min pockam a sundam. Pres den spi jedine v kocare, jinak neexistuje, takze vecerni uspavani byl taky boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.12.21 19:40

Dobrej_tym: kdyz ho nechame dalsich 20 minut lezt tak bude akorat nastvanej a pretahne se. On unavenej je, ale brání se usínání. Jako by to bylo za trest. No a v tý postýlce to nechápu. Skáče tam, má z toho srandu a vydrží to neskutečně dlouho. My jsme to od 8 vydrželi max do půlnoci. Vždycky chvilku odpočine a pokračuje. Vlastně nám sám od sebe nespal nikdy, už od chvíle co jsme ho přivezli z porodnice tak se brání usínání. E tak on je rozdíl jestli má 4 kg nebo skoro 12…
Luminance: Nosítko bude asi problém. Když usne, tak se musí hodně opatrně do tě postýlky pokládat, jinak okamžitě sedí a kouká. Nedovedu si představit, že ho ještě vyndavám z nosítka.
Jo zapomněl jsem na bonus. Spát s námi v posteli není moc reálné. Probudí ho i zašustění dekou, natož otočení se v posteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
11.1.22 09:03

@87Jirka to snad píšete o tom našem ďáblíkovi ne? :mrgreen: máme to nachlup stejně, jen s tím rozdílem, že nám aspoň přes den spí venku v kočáře… večer i kdyby padal únavou v momentě, kdy se dá do postýlky, jak mávnutím ožije, rozsvítí se mu oči jak baterky a začne divocit :cert: když na něco přijdete, budu ráda za každou radu :D my zatím pomalu zkracujeme denní spaní, aby byl dostatečně unavený, ze začátku to vypadalo nadějně, ale teď už zase uspáváme třeba 2 hodiny… nepláče tam, prostě dělá blbiny, chodíme za ním, pokládáme a stejně jak se otočíme vyskočí jak čertík z krabičky :lol: pak už je vidět, že je unavený, i třeba zavírá oči a usíná, ale jakoby se tomu bránil, šije rukama, tahá se za vlasy, jen aby nespal… takže soucítím s vámi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí