Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co by některé ženské daly za buzení jenom každé dvě a půl hodiny… Máš úplně normální dítě. V tomhle věku mu rostou zuby, nebo chce jen cítit tvoji přítomnost, není na tom nic neobvyklého.
Plus já osobně si myslím, že 2 denní spánky jsou málo. 2× mi spí syn jenom během dopoledne (pokaždé +/- 1 h)… A jakou mám radu? Nějaký rok počkat, ono to jednou přejde ![]()
Mam podobne stare mimco, a taky mi jeste neprospalo celou noc. Pro me je dulezite, ze vubec spi. Predstava, ze by prorvalo noc, to vubec. Kdyz ma dobry spanek, budi se 3-4× za noc na tutani, kdyz spatny, tak i co hodinu. A to se pritutne a spinka dal.
Radu mám. Zatněte zuby a vydržte to. Dítě spící celou noc je spíš vyjímka. Mě se desetiměsíční dítě budilo 18× za noc. Celou noc prospalo cca v roce a půl, možná i později.
Moje 4.5r jeste celou noc v kuse nedala
. Uz se teda budi jen 1-2krat, ale stejne. Starsi deti spaly celou noc od 2-2.5r. Rekla bych, ze mate zcela normalni dite, neda se toho asi moc delat nez zatnout zuby a vydrzet. ![]()
Je to úplně normální a jediná rada je počkat. Mně nespí celou noc ani dvouletá.. ta už by fakt mohla. V tom necelém roce spala jednou za den a budila se v noci snad 10×. Od roka a půl nespí přes den vůbec a v noci se budí tak 2×, jak kdy.
@Patrik Byrouti naši kluci sice v noci spi opravdu pěkně al ejsou noci kdy se teda budí na střídačku pořád. Teď dostali k vánocům každý velkého plyšáka, se kterým spí… A teda musim říct, že se k němu i v noci tulí a já tak vstávám jen když chtějí dudlík, nebo toho obřího plyšáka nemůžou najít.
za mě top dárek k vánocům ![]()
Syn 3 roky ještě nespal snad ani jednou celou noc
a teď se navíc začal budit na čůrání takže svléknout vyčůrat obléknout, super to je ![]()
Mě prospal celou noc starší syn poprvé až ve 4 letech a mladší má dva a čtvrt a pořád se budí průměrně 2× za noc..vaše dítě spí luxusně, vždyť je to mimino 😂
Super,
moc děkuji za příspěvky. Jsem rád že je to vlastně normální.
![]()
Ahoj,
nedohledal jsem nic podobného.
Máme problém s malým a jeho spánkem. Od narození neprospal celou noc. Budí se každé dvě a méně hodin na mléko. Je mu 10měsíců.
Přitom přes den má spánek 2-3× jak kdy večer ho necháváme unavit a přesto je schopný usnout na půl hodinu a zase řvát, jinak je to extrémně milé usměvavé a bezproblémové mimino jenom ty noci jsou šílený.
Zuby mu rostou, chápu že to může být od toho, nicméně on zkrátka nikdy nespal celou noc.
Nemáte prosím nějakou radu? (není kojený od narození. Je na umělém mléku)
Předem moc děkuji za nápady.