Dítě strach z lékařů

10073
19.8.22 10:07

Dítě strach z lékařů

Ahoj holky,

Můžu prosím Vaše názory? Měnila některá z Vás pediatra protože se Vaše dítko bálo a navíc jste už přestala mít komfortní pocit..abych to upřesnila..syn od roku prostě totálně bojkotuje pediatričku..jen co doktorku uvidí, tak spustí silný pláč, drží se mě zuby nehty, když se ho snažím dát trebas na záda tak se snaží utéct..to stejné i když ho držím v náručí.. sama pozoruji, že i já jsem v háji protože se pak začnu silně potit, buší mi srdce a mám tlak na hrudi..

Synovi je 20 měsíců, máme kamarádku dětskou psychologicku, tak to ještě proberu s ní ale nevím jestli celkově nechci udělat unáhlený krok..

Prosím o vaše názory a mockrát za ně děkuji.

Skaiqy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3899
19.8.22 10:15

Mě přijde 20m dítě řvoucí u doktora docela normální, to nemusí být doktorkou, některé děti to tak prostě mají… To se ještě stokrát změní.

Jestli jsi s doktorkou jinak spokojená (pečlivost, vyslechne, oddělené casy pro zdravé a nemocné, na objednání se nečeká, není to daleko…), tak bych ji neměnila, myslím, že to nebude jiné. Krom toho sehnat dětského doktora je dost problém a většina bere jenom novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
19.8.22 10:17
@Skaiqy píše:
Ahoj holky,

Můžu prosím Vaše názory? Měnila některá z Vás pediatra protože se Vaše dítko bálo a navíc jste už přestala mít komfortní pocit..abych to upřesnila..syn od roku prostě totálně bojkotuje pediatričku..jen co doktorku uvidí, tak spustí silný pláč, drží se mě zuby nehty, když se ho snažím dát trebas na záda tak se snaží utéct..to stejné i když ho držím v náručí.. sama pozoruji, že i já jsem v háji protože se pak začnu silně potit, buší mi srdce a mám tlak na hrudi..

Synovi je 20 měsíců, máme kamarádku dětskou psychologicku, tak to ještě proberu s ní ale nevím jestli celkově nechci udělat unáhlený krok..

Skaiqy

vůbec to nemusí být doktorkou, hromada děcek u doktora dělá scény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.8.22 10:25

A u jinych doktoru nevyvadi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
19.8.22 10:30

@Skaiqy uplne normalni. Ne, nemenila bych dobrou doktorku kvuli tomu, ze dite place. A samozrejme i ty se pak citis spatne. Navic nevim, jak v Brne, ale najit dobreho pediatra, co bere nove pacienty, v Praze, je nadlidsky ukol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
19.8.22 10:48

Dcera mi plakala taky, stále tam strach je, ale už je to lepší. Pláč po očkování už bývá jen chvilkový nebo když jí píchali do prstíku kvůli CRP, tak už nebrečela dlouho, pak se na sestřičku i doktorku usmívala a kdybych tam byla ještě o chvilku déle, tak by se jim asi snažila i něco říct. :) Díky bohu záchvaty jen po vstupu do ordinace už jsou za námi. Je fakt, že jsem o tom s dcerou hodně mluvila doma, vysvětlovala jí, co doktorka dělá a že jí nechce ubližovat, že jí chce pomoct nebo že nechce, aby tu nemoc dostala apod. Teď se dcera vždycky nejvíc těší na měření a vážení. :D Jdeme za týden na 3 letou prohlídku a už s ní o tom taky mluvím. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24683
19.8.22 10:50

A jak víte, že u nového doktora to bude jiné? Máte zkušenost, že vyvádí jen u téhle lékařky a jinde ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.8.22 10:52

@Skaiqy mně u dítěte tohoto věku přijde naprosto normální. Prostě se bojí. Je to věkem.

Syn je velmi komunikativní. Nemá problém navázat kontakt s cizím člověkem. Ale u naší pedr.rve jen co vlezeme do čekárny. Prostě to pozná. A to mu nikdy nic nebylo. Byl tam max na prevenci a očkování.
17 měs.

• Citovat
  • Upravit
10680
19.8.22 11:06

Moje dcera má deset let, teď její ročním měl nějaké očkování, co oni skrz to udělali ve škole za drámo, každej kdo na očkování už byl, tak všem líčil, jak hrozný to je a jak je cítit, jak se vakcína rozlévá po těle, a jak děsně to bolelo a desetileté holky plakaly…

Takže pokud je jinak u doktora vše ok, tak bych neměnila…ono si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.22 11:19
@Skaiqy píše:
Ahoj holky,

Skaiqy

Je to normální, spíš ta psychologička je teda termit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.8.22 16:00

Syn řve u doktorů tak, že ho není možné vyšetřit ani ve 3 lidech. Je mu 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 16:56
@Platanka píše:
Mě přijde 20m dítě řvoucí u doktora docela normální, to nemusí být doktorkou, některé děti to tak prostě mají… To se ještě stokrát změní.Jestli jsi s doktorkou jinak spokojená (pečlivost, vyslechne, oddělené casy pro zdravé a nemocné, na objednání se nečeká, není to daleko…), tak bych ji neměnila, myslím, že to nebude jiné. Krom toho sehnat dětského doktora je dost problém a většina bere jenom novorozence.

Jasně, to jsem si právě říkala..jako dospělý člověk se dokáže odosobnit od případných narážek, ksichtů a podobně, malý to prostě vnímá úplně jinak..doktorka je dobrá, nesnaží se za každou cenu cpat antibiotika, má vše co popisujes což hodně oceňuji a to je právě jedna z věcí která hraje v prospěch..

Mockrát děkuji za názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 16:59
@vokishka píše:
vůbec to nemusí být doktorkou, hromada děcek u doktora dělá scény

Jasně, on se prostě projevuje, jen se občas " zaleknu " toho jak vídom, že doktorka je na nervy z něj.. děkuji za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 17:00
@mroe píše:
A u jinych doktoru nevyvadi? ;)

Nene, oční v pořádku - což se divím protože tam mu čistili kanálky.. u neuroložky také úplně v pořádku, EEG s ní zvládl bez sebe menšího pláče až jsem koukala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.8.22 17:02

@Skaiqy Myslím si, že řvát ti bude všude…takže pokud si s doktorkou spokojená, neměnila bych jí… ;) stejně pravděpodobně nebudeš mít za koho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová