Dítě strach z lékařů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10073
19.8.22 17:06
@Cuddy píše:
@Skaiqy uplne normalni. Ne, nemenila bych dobrou doktorku kvuli tomu, ze dite place. A samozrejme i ty se pak citis spatne. Navic nevim, jak v Brne, ale najit dobreho pediatra, co bere nove pacienty, v Praze, je nadlidsky ukol.

Děkuji za odpověď, ano, máš pravdu.. V Brně jsem narazila na pár pediatrů co berou, ale samozřejmě nechci udělat unáhlený a neuvážený krok jen proto, že je normální, že dítě najednou začalo bojkot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 17:12
@Nausika píše:
Dcera mi plakala taky, stále tam strach je, ale už je to lepší. Pláč po očkování už bývá jen chvilkový nebo když jí píchali do prstíku kvůli CRP, tak už nebrečela dlouho, pak se na sestřičku i doktorku usmívala a kdybych tam byla ještě o chvilku déle, tak by se jim asi snažila i něco říct. :) Díky bohu záchvaty jen po vstupu do ordinace už jsou za námi. Je fakt, že jsem o tom s dcerou hodně mluvila doma, vysvětlovala jí, co doktorka dělá a že jí nechce ubližovat, že jí chce pomoct nebo že nechce, aby tu nemoc dostala apod. Teď se dcera vždycky nejvíc těší na měření a vážení. :D Jdeme za týden na 3 letou prohlídku a už s ní o tom taky mluvím. :srdce:

Děkuji za odpověď, moc pěkně si to napsala a je skvělé vidět že se to zlepšilo..

Syn byl právě v pohodě a najednou se to změnilo ale zkusím o tom víc mluvit, možná v tom bude pes zakopaný :) uff..já teda jen neustále mluvím o jeslích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
19.8.22 17:20
@Skaiqy píše:
Děkuji za odpověď, moc pěkně si to napsala a je skvělé vidět že se to zlepšilo..Syn byl právě v pohodě a najednou se to změnilo ale zkusím o tom víc mluvit, možná v tom bude pes zakopaný :) uff..já teda jen neustále mluvím o jeslích :mrgreen:

Mně se hodně osvědčilo s dcerou mluvit narovinu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 19:56
@lucad77 píše:
A jak víte, že u nového doktora to bude jiné? Máte zkušenost, že vyvádí jen u téhle lékařky a jinde ne?

Vím, protože u ocarky a neuroložky nepláče a je s nima v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 19:59
@kocourGarfield píše:
@Skaiqy mně u dítěte tohoto věku přijde naprosto normální. Prostě se bojí. Je to věkem.Syn je velmi komunikativní. Nemá problém navázat kontakt s cizím člověkem. Ale u naší pedr.rve jen co vlezeme do čekárny. Prostě to pozná. A to mu nikdy nic nebylo. Byl tam max na prevenci a očkování.
17 měs.

Děkuji za odpověď, asi to teda bude diferencováním povahy :) syn si právě prošel hodně doktorama tak jsem si myslela, že je to tím ale časem jsem vypozorovala že se to skutečně děje pouze u pediatričky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 20:02
@Tarinka píše:
Moje dcera má deset let, teď její ročním měl nějaké očkování, co oni skrz to udělali ve škole za drámo, každej kdo na očkování už byl, tak všem líčil, jak hrozný to je a jak je cítit, jak se vakcína rozlévá po těle, a jak děsně to bolelo a desetileté holky plakaly…Takže pokud je jinak u doktora vše ok, tak bych neměnila…ono si to sedne.

Děkuji za podporu :) doufám, že si to sedne:) to mě tedy ještě čeká ponuhnani jak tak čtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 20:08
@Russet píše:
Je to normální, spíš ta psychologička je teda termit :lol:

Hehe :lol: no.. šlehla matka, co si budeme :lol: správný psychický vývoj je pro mě důležitý protože sama trpím úzkostmi a vím co je to za peklo, nechci aby se dopracoval k tomu co mám já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 20:10
@Monchichik píše:
@Skaiqy Myslím si, že řvát ti bude všude…takže pokud si s doktorkou spokojená, neměnila bych jí… ;) stejně pravděpodobně nebudeš mít za koho…

Za koho by bylo, jen jestli to není zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.8.22 20:11
@Nausika píše:
Mně se hodně osvědčilo s dcerou mluvit narovinu. :)

Nevím proč jsem otevřeně nemluvila o lékařce když o jeslích ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
20.8.22 08:12

@Skaiqy A nemohla by si to jen vyzkoušet? Znáš se s tím jiným doktorem či doktorkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
20.8.22 09:59
@Monchichik píše:
@Skaiqy A nemohla by si to jen vyzkoušet? Znáš se s tím jiným doktorem či doktorkou?

Osobně ne, jsme spolu v kontaktu po mailu a telefonu ale popravdě, taky mě napadlo to zkusit a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová