Dítě usíná při jízdě na koni

2724
26.4.10 14:03

Dítě usíná při jízdě na koni

Byli jsme v sobotu na Jízdárně v Malenovicích (naše oblíbená Jízdárna pod Lysou horou, doporučuju a s klidným svědomím dělám reklamu). Holkám jsme zaplatili každé 10 minut v ohradě. Po úvodním seznámení s koněm a instalaci přilby na hlavu jsem vysadila mladší dceru do sedla, dala nohy ne do třmenů, ale do smyček nad ně…obešli jsme spolu s vodičkou jeden okruh, Polynka si hladila koníkovu hřívu a tiskla se mu na krk, nadšená. Zeptala jsem se jí jestli chce abych s ní šla i další okruh a když řekla, že chce sama, tak jsem se oddělila a šla ven z ohrady fotit a dát si kafe. Vše probíhalo hladce (jsme už přece jen zkušení jezdci, už tu jezdíme 3 sezónu), seděla pěkně způsobně a usmívala se, a po třtím okruhu vidím jak jí upadá hlava na hrudník, no regulérně usínala. Přiskočila jsem a probrala ji, byla celá „jako vyoraná myš“ prostě čerstvě probuzená a chtěla dolů. Sundala jsem ji, nastoupila staší a pak to Polynka dojela (žádný úlek a panika, jen se musela znova rozkoukat). Ptala a jsem se slečny vodící jestli se s tím už někdy setkala že by dítě usnulo a ta říkala, že to jednou zažila, holčička byla unavená nespala prý po obědě… Slečna je moc milá, je to dcera majitelů, ale je jí asi 11, a nám se to nestalo poprvé, loni to bylo jednou taky tak, usnula na koni jako špalek. Unavená nebyla, byli jsme tam hned ráno a přijeli jsme autem, tůra byla až pak a 6 km odšlapala statečně. Tak se chci zeptat na váš názor, co to znamená, znamená to něco (krom toho, že i nadále setrváme v ohradě a na procházky do terénu ještě zapomenem)? Já si to optimisticky vysvětluju tím, že dcera tak souzní s pohybujícím se koněm, že jí tělo začne relaxovat a vypíná se. Nebezpečné mi to připadá jen kvůli možnému pádu, ale hlídám ji a postroj by ji měl zachytit i v bezvědomí.
Najde se tu nějaký hipoterapeut, koňák, doktor přes nervy nebo nějaký esoterik co by mi to trochu objasnil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22040
26.4.10 14:20

Já sice nejsem ani jedno z toho, nicméně mi to nepřipadá nijak divné - ta jízda je přece rovnoměrná, pěkně to s ní pohupuje, natřásá, tak ji to uspává… Nevím, jestli chodíte na výlety s krosničkou, ale naše holka, když s ní muž chodil v krosně na zádech, usínala pokaždé… kůň to není, to je fakt :mrgreen: :mrgreen: ale to houpání bude podobné :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
26.4.10 14:27

Já si to tedy vůbec neumím představit! :-D Ani za dlouhou dobu kolem koní (a že i dětí a malých dětí jsem taky něco navodila) jsem na něco takového nenarazila. Naopak, každého to spíš spolehlivě probudilo :lol:

Ale zase když někdy vidím ta videa (nebo slyším vyprávět), jak dítě usne během jídla, nebo během i divočejší hry…prostě některé děti jsou asi takhle vypínací a když jsou unavené, tak usnou rychle a kdekoli. Od nás doma tohle právě neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
26.4.10 14:31

Ja teda taky neporadim, ale myslim, ze se tim neda skoro nic delat. Nase dite zase usina v lodi. Bydlime u more a jakmile vlezem do clunu, unava neunava, je tuhy behem dvou minut. Vubec si to neuzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.4.10 14:34
BaraF píše:
Byli jsme v sobotu na Jízdárně v Malenovicích (naše oblíbená Jízdárna pod Lysou horou, doporučuju a s klidným svědomím dělám reklamu). Holkám jsme zaplatili každé 10 minut v ohradě. Po úvodním seznámení s koněm a instalaci přilby na hlavu jsem vysadila mladší dceru do sedla, dala nohy ne do třmenů, ale do smyček nad ně…obešli jsme spolu s vodičkou jeden okruh, Polynka si hladila koníkovu hřívu a tiskla se mu na krk, nadšená. Zeptala jsem se jí jestli chce abych s ní šla i další okruh a když řekla, že chce sama, tak jsem se oddělila a šla ven z ohrady fotit a dát si kafe. Vše probíhalo hladce (jsme už přece jen zkušení jezdci, už tu jezdíme 3 sezónu), seděla pěkně způsobně a usmívala se, a po třtím okruhu vidím jak jí upadá hlava na hrudník, no regulérně usínala. Přiskočila jsem a probrala ji, byla celá „jako vyoraná myš“ prostě čerstvě probuzená a chtěla dolů. Sundala jsem ji, nastoupila staší a pak to Polynka dojela (žádný úlek a panika, jen se musela znova rozkoukat). Ptala a jsem se slečny vodící jestli se s tím už někdy setkala že by dítě usnulo a ta říkala, že to jednou zažila, holčička byla unavená nespala prý po obědě… Slečna je moc milá, je to dcera majitelů, ale je jí asi 11, a nám se to nestalo poprvé, loni to bylo jednou taky tak, usnula na koni jako špalek. Unavená nebyla, byli jsme tam hned ráno a přijeli jsme autem, tůra byla až pak a 6 km odšlapala statečně. Tak se chci zeptat na váš názor, co to znamená, znamená to něco (krom toho, že i nadále setrváme v ohradě a na procházky do terénu ještě zapomenem)? Já si to optimisticky vysvětluju tím, že dcera tak souzní s pohybujícím se koněm, že jí tělo začne relaxovat a vypíná se. Nebezpečné mi to připadá jen kvůli možnému pádu, ale hlídám ji a postroj by ji měl zachytit i v bezvědomí.
Najde se tu nějaký hipoterapeut, koňák, doktor přes nervy nebo nějaký esoterik co by mi to trochu objasnil?moje dítko usína při všem co se kolíbá i na houpačce :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.4.10 08:18

podle mne ji uspalo to houpani, preci jen se kone pouzivaji na terapie. Sousedka je terapeutka, az ji potkam, zeptam se ji.

Mne prijde horsi - znami si poridili tyc za kolo Trailgator a kluk jim na ni usnul, nastesti nejeli nijak rychle, ale i tak se kluk pekne odrel, takze tyc sla z domu a malej musi pekne slapat sam…

• Citovat
  • Upravit
625
31.8.18 12:31

dítě běžně na koni usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat