Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Snorlaxik píše:
Cože?meleš totální nesmysly.
prosim te, nedelej, ze nevis, tohle jsi tu kdysi pred x-lety na sebe napraskala, ze te zbouchl na VS, pak jste se rozesli, ty jsi sla bydlet k rodicum a ze jste se pak dali zase dohromady, kdyz byl maman vetsi… a ze tu VS jsi nedodelala, ze se ti nechtelo
Příspěvek upraven 21.01.24 v 11:45
Kdybych porodila v 24 už bych s tím klukem nebyla neb jsme se rozešli dítě by mělo krásnou střídačku případně by vidělo otce jedno za uherák. Nedodělaná bych vejsku neměla bych vlastní zázemí dům a bydlela u mami. Skvělé ale jo byla bych mladá máma což je evidentně alfa a omega.
Já blbá porodila v 34 kdy jsem byla v stabilním partnerství s vlastním bydlení už bez hypotéky finančním polštářem a naprosto vyklidnena s finančním zázemím a pracovní historii která mi zajišťuje možnost pracovat z domu za pěkné peníze a dceři se mohu věnovat naprosto nadstandardně plus nemám pocit že mě někde něco uteklo.
Ale ji chápu jsem blbá a měla jsem si udělat dítě ve 20 abych mohla kopat do vrstevnic které to dítě mají dnes před 40… Že jsou hnusný starý krávy co si něco dokazujou jhehej
@markytka3 píše:
prosim te, nedelej, ze nevis, tohle jsi tu kdysi pred x-lety na sebe napraskala, ze te zbouchl na VS, pak jste se rozesli, ty jsi sla bydlet k rodicum a ze jste se pak dali zase dohromady, kdyz byl maman vetsi… a ze tu VS jsi nedodelala, ze se ti nechteloPříspěvek upraven 21.01.24 v 11:45
Nějak se to motá časové období. Protože mě rodiče nikdy v době, kdy jsem měla dítě, neživili.
@ludmilaadamkova píše:
Kdybych porodila v 24 už bych s tím klukem nebyla neb jsme se rozešli dítě by mělo krásnou střídačku případně by vidělo otce jedno za uherák. Nedodělaná bych vejsku neměla bych vlastní zázemí dům a bydlela u mami. Skvělé ale jo byla bych mladá máma což je evidentně alfa a omega.Já blbá porodila v 34 kdy jsem byla v stabilním partnerství s vlastním bydlení už bez hypotéky finančním polštářem a naprosto vyklidnena s finančním zázemím a pracovní historii která mi zajišťuje možnost pracovat z domu za pěkné peníze a dceři se mohu věnovat naprosto nadstandardně plus nemám pocit že mě někde něco uteklo.
Ale ji chápu jsem blbá a měla jsem si udělat dítě ve 20 abych mohla kopat do vrstevnic které to dítě mají dnes před 40… Že jsou hnusný starý krávy co si něco dokazujou jhehej
lepe bych to nenapsala… cele ranne detstvi s detma na vsemoznych krouzkach, od plavani po anglictinu… pani na uklid, obedy zavazkou,… prace z domu za hodne dobry plat, ktery mi umoznil, byt jako samozivitelce, si zit nadstandartne… je teda fakt, ze hypo mam, ale diky tomu, ze mam porad nizsi urok tam nez mi dava banka na sporaku, jinak bych ji letos doplatila… njn, ale mlada matka je mlada matka… ![]()
@Capelucia píše:
Jako ty, že reprodukční věk končí ve 40?Já bych to i respektovala, ale co uděláš s tím, že tě nerespektuje příroda?
Ženy po 40 rodilí vždy… Ano nebyly to první porody ale jinak celkem často. Třeba mého muže babičky porodila třetí dítě ve 43 - ta paní co se narodila z toho těhotenství má nyní 3 děti všechny VS vzdělané jeden z nich doktor druhý záchranář třetí žena co taky porodila 3 zdravé děti které mají vyhlídky také na velmi dobrý život.
K tomu věku mateřství je fakt zajímavé, jak hluboké to vzbuzuje emoce… já celkem mohu soudit dle sebe i okolí a těhotná jsem byla (bohužel neúspěšně) v 21, což bylo v r. 1996 zcela standardní, dnes bych tím pádem mohla být úspěšná babička a matka velké části diskutujících… hodně spolužaček rodilo plus mínus stejně a život si krásně užily i jako mladé maminky, cestovaly prostě nízkonákladově, nic moc se s dětma tak nehrotilo jako dnes, prostě se sebralo děcko, kočár, sušenka, čaj a šlo se- jelo se
dnes má každá matka s sebou pomalu plnou polní a poslední výkřiky módy a techniky..
mladá matka může brát mateřství třeba lehčeji, starší máma už si víc uvědomuje různá rizika, ale stejně jsme každý jiný.. a myslím, že COKOLIV MEZI 20-40 je pro mateřství OK ![]()
záleží na bydlení, životním stylu, partnerovi.. a aktivně se dá fakt žít i s malými dětmi, pokud jsou zdravé a schopné nějaké cesty bez toho, aby zničily celý interiér vozidla či jiného dopravního prostředku ![]()
@markytka3 píše:
lepe bych to nenapsala… cele ranne detstvi s detma na vsemoznych krouzkach, od plavani po anglictinu… pani na uklid, obedy zavazkou,… prace z domu za hodne dobry plat, ktery mi umoznil, byt jako samozivitelce, si zit nadstandartne… je teda fakt, ze hypo mam, ale diky tomu, ze mam porad nizsi urok tam nez mi dava banka na sporaku, jinak bych ji letos doplatila… njn, ale mlada matka je mlada matka…
Jinak já proti mladým maminkám naprosto nic nemám pokud má někdo zázemí chlapa a pocit že už děti chce a je to smysl jejího života až koná… Jen mám pocit že spíše ženy co tu kopou to úplně plánovane neměli minimálně Lunena určitě ne.
@Snorlaxik píše:
No vidíš, my děláme všechno. Sportujeme, chodíme do divadel, muzeí, kin, na hrady, zámky atd. Jsem ráda, že dítěti můžu ukázat všechno.
Toto dělá s dětmi většina rodičů. I já se synem. Opravdu nejsi jediná na světě. ![]()
@Capelucia píše:
Jako ty, že reprodukční věk končí ve 40?Já bych to i respektovala, ale co uděláš s tím, že tě nerespektuje příroda?
Tak naštěstí v 21. století tu přírodu pře. čů. rat můžeš a neexistuje neplánované těhotenství jak ve 20 tak v 45. Zakladatelka „neplánovaně“ otěhotněla…Musela tedy s tím počítat, když se nechránila a tím pádem vědět, jak se zachová…
Mně fakt jako zajímá čím já jak o40 s malým dítětem ty ženy co teď už mají děti dospělé nebo vleke ohrožuju? Co jim jako vadí?
@Kelsey píše:
Nikdy v životě jeskyni slaňovat nebudu. To vím určitě. Nesnáším výšky. Jestli se tomu budou chtít děti věnovat. Tak musí opravdu vyrazit na takové akce s kamarády.
Jo já zase nesnáším hrady, zámky, je tam hnusný vzduch, naše dítě konkrétně se mnou na žádný hrad nepojede, ale tak věřím, že si společně najdeme spoustu jiných aktivit
@Lucy75 píše:
K tomu věku mateřství je fakt zajímavé, jak hluboké to vzbuzuje emoce… já celkem mohu soudit dle sebe i okolí a těhotná jsem byla (bohužel neúspěšně) v 21, což bylo v r. 1996 zcela standardní, dnes bych tím pádem mohla být úspěšná babička a matka velké části diskutujících… hodně spolužaček rodilo plus mínus stejně a život si krásně užily i jako mladé maminky, cestovaly prostě nízkonákladově, nic moc se s dětma tak nehrotilo jako dnes, prostě se sebralo děcko, kočár, sušenka, čaj a šlo se- jelo sednes má každá matka s sebou pomalu plnou polní a poslední výkřiky módy a techniky..
mladá matka může brát mateřství třeba lehčeji, starší máma už si víc uvědomuje různá rizika, ale stejně jsme každý jiný.. a myslím, že COKOLIV MEZI 20-40 je pro mateřství OK
záleží na bydlení, životním stylu, partnerovi.. a aktivně se dá fakt žít i s malými dětmi, pokud jsou zdravé a schopné nějaké cesty bez toho, aby zničily celý interiér vozidla či jiného dopravního prostředku
Přesně tak. Nechápu to napadání z obou stran. Je jedno jestli ženská porodí ve 20 nebo 40, jde o to jak se k tomu postaví.
@ibis píše:
Tak naštěstí v 21. století tu přírodu pře. čů. rat můžeš a neexistuje neplánované těhotenství jak ve 20 tak v 45. Zakladatelka „neplánovaně“ otěhotněla…Musela tedy s tím počítat, když se nechránila a tím pádem vědět, jak se zachová…
Ano ale pokud můžeš přirozeně ne 40 otěhotnět pořád je to reprodukční věk nebo ne?
Jina věc je že procento žen které mohou přirozeně po 40 otěhotnět tedy moc vysoké není. Ale u koho je tak prostě ta žena reprodukční věk má a to je prostě fakt.
@ludmilaadamkova píše:
Mně fakt jako zajímá čím já jak o40 s malým dítětem ty ženy co teď už mají děti dospělé nebo vleke ohrožuju? Co jim jako vadí?
Proč by jim mělo něco vadit? Porodila jsem taky ve 34 letech a nikdo ani nemrknul.
A ano, ve 45 letech bych rodit nechtěla, ale to je tak všechno.
@Anna766 ty nectes Lucenu a jiné expertky?
A ano kdybych teď otěhotněla ač je mi skoro 40 stejně bych si dítě nechala a byl by to pro mě naprostý zázrak