Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucy75 píše:
ahoj zakladatelko, jak to s tebou vypadá? co partnerův aktuální názor??
já soucítím, neumím si to vůbec představit, aktivní jsem tak akorát (žádná extra sporťačka, ale přesto denně chůze, často výlety, plavání, cestování hodně, práce, občas z donucení dcerou fitko s ní…) a fakt jsem ráda, že vůbec psychicky zvládám jejich (celkem brutální) pubertu - ve svých 48,5…já si vůbec neumím přestavit mít tohle doma v 60, myslím, že bych dostala infarkt
už teď musím 8× dýchat, když 3× poprosím o umytí hrnce, ve kterém si sama uvařila špagety, vrátím se z práce a co myslíš.. přibude tam na sporáku ještě jeden od párků
já to prostě nechápu…
jako ta školka ve 47-49 by ještě šla, ale co pak?… jak ses rozhodla a jak se cítíš?![]()
Lucy, klukovi je 15 a puberta ujde. Je to kus od kusu…oběma synům strašně svědčil a svědčí skaut..pomáhají doma a tak…
@Snorlaxik píše:
Cože?zase najala zdejší fantazie
fakt mě baví, jak tu některé znají můj život líp než já
Počkej. Zas nepřeháněj. Jsou fakt i aktivní důchodci. Rodiče mého muže mají přesně 70 let a 72 let. A aktivní jsou. Oni aj po těch horách chodí. Kola si koupili k tchána 70 nové. Jakési vytuněné. Že jedno vyšlo kolem 100 tisíc. Ale ani jeden není na stanování. Letí 2× ročně do tepla. Do nějakého hotelu. Několikrát týdně jsou v posilovně. Energie mají dost. Ale stan je taky neláká.
@Snorlaxik píše:
Tak tady se řeší mateřství v 45. Takže pokud si někdo pořídí dítě v 45, tak těžko bude mít prarodiče, co tomu dítěti dají to, co dali prarodiče tobě.
Reagovala jsem na to, že spoustu aktivit rodiče děti nenaučí ani když jsou mladší. Ale může je to naučit jiná osoba (prarodič, strýc/teta, sourozenec, učitel, instruktor, trenér, kamarád, soused apod.).
Pro tebe je důležité slaňování skal. Pro spoustu rodičů to důležité není (často ani pro ty děti), naopak naučí děti něčemu jinému, co ty jsi to svoje nenaučila. Pokud dítě zaujme slaňování skal, naučí ho to instruktor.
@jkra já vím, v práci je to tak půl na půl, půlka pubošů funguje úplně fajn a půlka jako u nás -samé hroty, bordel, drzost úplně neskutečná… (naštěstí se obě skvěle učí a ve škole fungují OK), na sobě už asi dva roky zombické oblečení, přitom tak pěkné holky, jedna z nich jak Barbie a co - na sobě černou mikinu s kapucí XXL, hlavu do země, kapsáče jako by vylezla ze squattu… já se koušu do jazyka a říkám si jen Vydrž, vydrž, vydrž…
tohle bych v 60 prostě nedala..
@Lucy75 píše:
@jkra já vím, v práci je to tak půl na půl, půlka pubošů funguje úplně fajn a půlka jako u nás -samé hroty, bordel, drzost úplně neskutečná… (naštěstí se obě skvěle učí a ve škole fungují OK), na sobě už asi dva roky zombické oblečení, přitom tak pěkné holky, jedna z nich jak Barbie a co - na sobě černou mikinu s kapucí XXL, hlavu do země, kapsáče jako by vylezla ze squattu… já se koušu do jazyka a říkám si jen Vydrž, vydrž, vydrž…
Kolik už jim je? Naposledy jsem zaregistrovala 14 let, ale nevím, kdy jsem to četla.
@Lucy75 píše:
Neboj, za pár let, ti někdo tvoje hodné dítka, co ti je ted vyměnil zase vrátí. ![]()
@boball
ano prosíííííííííííííííííííííííííííííííííím ![]()
bývaly úplní andělé, neskutečně hodné, asi tak do 12, nejmenší problém, vše šlo úplně samo, byly jak princezničky… říká se to, že se jednou „vrátí“, tak snad joooo ![]()
Aničko - 15.. ale jsou dost psychicky i fyzicky vyspělé… určitě na 16..
@Kelsey píše:
Jsem mladá. Pojedu klidně na kole každý den x desítek kilometrů. Ale ve stanu spát nebudu. Si raději zaplatíme chatku v nějakém kempu. Tohle mi zas nepřijde ukazatel. Každý na spaní ve stanu není. To není věkem.
Moje dvě děti jsem ještě na spaní ve stanu neukecala….. ![]()
@Snorlaxik píše:
Tak popravdě na těch našich dovolených, jsem nikde neviděla důchodce s vnoučaty, že by jely cyklodovolenou se stany. Ale tak vy to máte jinak a škoda, že se nedokážeš naučit jezdit na kole ani kvůli svým dětem
Ty jsi proste protivna od přírody viď? Nemůžeš si pomoct, asi nějaký tik
a pak za to hodis objetí. Nepsala jsem, ze na kole neumím, ale ze nejezdim - což ma zcela jinou příčinu, po které je ti tedy prd.
@Lucy75 píše:
@boballano prosíííííííííííííííííííííííííííííííííím
bývaly úplní andělé, neskutečně hodné, asi tak do 12, nejmenší problém, vše šlo úplně samo, byly jak princezničky… říká se to, že se jednou „vrátí“, tak snad jooooAničko - 15.. ale jsou dost psychicky i fyzicky vyspělé… určitě na 16..
Určitě, holky mají horší pubertu než kluci.Moje nejstarší dcera jí měla taky hustou. Dneska je jí 33,perfektně se stará o dům, o manžela o děti, je učitelka. Máme se rádi všichni a vztahy jsou dobré s celou rodinou. V šestnácti to vypadalo, že z ní bude snad jednou bezdomáč. Naštěstí ve škole taky dobrý a jako dítě aktivní šprtík, nejhodnější holčička na světě. Někdy se ty děti vyřádit musí.
Moji máme bylo 24 když mě porodila asi stará nebo co.. a nikdy se mnou bruslila nelyzovala po skalách nespala ve stanu..
Mně je 40 a všechno tohle s dcerou dělám není to nějaký divný?
V tomhle věku bych si dítě nenechala.Ono je fajn, že teď se člověk cítí dobře, ale za 5 let to může být jinak a ta pravděpodobnost je dost vysoká. A argumenty některých zdejších, že tchánovi, tátovi, mámě a tetě ze druhýho kolena je 70 a jsou fit bych moc nebrala v potaz, protože pravděpodobnější je, že starší lidé mají už zdravotní problémy. A mít puberťáka v 60 bych fakt nechtěla.
My jsme začali stanovat na prahu 40. Starší děti s námi byly jednou, mladší víckrát. Ale s kempováním teprve začínáme. Máme velký, takže to není na to, postavit a za dva dny jet dál, spíš postavit a za týden sbalit. Hodně děláme výlety celodenní, kdy si něco koupíme v obchodě cestou a na oběd vytáhneme gril a grilujeme. Potom zas jedeme dál. Jíst v restauraci by v 5 lidech vyšlo draho. Jsou to fajn prázdninové zážitky.
@Adull píše:
V tomhle věku bych si dítě nenechala.Ono je fajn, že teď se člověk cítí dobře, ale za 5 let to může být jinak a ta pravděpodobnost je dost vysoká. A argumenty některých zdejších, že tchánovi, tátovi, mámě a tetě ze druhýho kolena je 70 a jsou fit bych moc nebrala v potaz, protože pravděpodobnější je, že starší lidé mají už zdravotní problémy. A mít puberťáka v 60 bych fakt nechtěla.
Ono to máš těžký, koukni kolik je rakoviny, u mladých u starých. Nevybírá si. Porodíš ve dvaceti a ve třiceti můžeš být pod drnem. Porodíš ve čtyřiceti a v devadesáti ještě vnoučatům pečeš. Oboje je extrém a obojí existuje.
I moji. Bylo jim ani ne dvacet. Já teda dělám jako stará matka s dětma mnohem víc věcí. Ale i přes to, že jsem nic z toho nedělala a dokonce! jsem ani nechodila na kroužky😁, úplně úspěšně žiju. Ale musím se zeptat mámy, co jako celý moje dětství delali
.