Dítě v 45 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56693
21.1.24 09:18
@Snorlaxik píše:
A jistě s ním zvládáš veškeré aktivity, dopřeješ mu to samé dětství jako těm starším? :think: nevím, jestli by se mi po 50 chtělo spát pod stanem, jet na cyklodovolené, lézt na vyšší hory, do jeskyní apod.

Hele zlato a jak slanujes jeskyne v Praze. Díky práci chlapa ses dostala do vietnamské jeskyně. Už zase sedíš na zadku v Praze, kolik jeskyni jsi v Praze slanina. Ad cyklo dovolená v 50 je úplně běžná. Stejně jako lyže, voda, atd. Hele, tvoje máma. byla asi extra pohodlná, když tě bere cyklodovca v 50.

Příspěvek upraven 21.01.24 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45794
21.1.24 09:20

Luci asi nezna aktivni lidi 50+. Ja nevim jestli v jejim okoli uz takovi lidi sedi jen u TV, ale v mem tedy ne.
No nic, ja se jdu balit na hory, kdyz uz moje deti chudaci nestanuji, tak at si aspon zalyzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 09:20
@veria píše:
Luci asi nezna aktivni lidi 50+. Ja nevim jestli v jejim okoli uz takovi lidi sedi jen u TV, ale v mem tedy ne.
No nic, ja se jdu balit na hory, kdyz uz moje deti chudaci nestanuji, tak at si aspon zalyzuji.

Znám, ale rozhodně nejsou tak aktivní jako ve 30 nebo 40. Prostě ten věk je už znát.

• Citovat
  • Upravit
Veronika482
21.1.24 09:21
@1Pears1 píše:
Tak logicky, když si někdo založí diskuzi na toto téma, bude se diskutovat :)
Myslím, že ve společnosti je po tom většině lidí houby. I ty těhotné mladistvé jsou tolerovány. Občas se to stane i v běžné nerizikové společnosti. Holky vychovávají dítě v zázemí a za pomoci své rodiny.

:mrgreen: no jo vlastně. Já jsem ale reagovala spíš na ty poslední komentáře dvou uživatelek

• Citovat
  • Upravit
45794
21.1.24 09:21
@jkra píše:
Hele zlato a jak slanujes jeskyne v Praze. Díky práci chlapa ses dostala do vietnamské jeskyně. Už zase sedíš na zadku v Praze, kolik jeskyni jsi v Praze slanina. Ad cyklo dovolená v 50 je úplně běžná.

Presne, naopak cyklisti po 50 jsou stale vetsi skupina, mi pripada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.1.24 09:22

@Snorlaxik moje děti třeba berou na cyklovýlety jejich prarodiče. Tchán ve veku 70+, tchyně 60+. Víš proč? Protože já na kole nejezdim a stany zcela odmítám. A oni naopak

Pravda, ze tedy neslaňujeme. To je moc vopruz i pro akční prarodiče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
21.1.24 09:24
@Snorlaxik píše:
Jistě, když si dítě pořídíš v 45, tak bude mít dítě na prvním stupni aktivní prarodiče :mrgreen: to je dobrá fantazie.

Kde píši o pořízení dítěte v 45?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596

Myslím, že v dnešní době je to i celkem běžné mít ve 45 letech ještě jedno dítě, průměrný věk při porodu se posunul za posledních 20 let o několik let a zatímco mamce v polovině devadesátých let v porodnici říkali, jak je “starší prvorodička” a že se ji narodí nemocné děti kvůli jejímu věku (bylo jí 30 let), tak v dnešní době je toto průměrný věk prvorodiček. Jako pokud se na to cítíš, tak bych do toho šla. V dnešní době, kdy se plodnost odkládá do vyšších let a zároveň i jsou častější druhé sňatky a zakládání rodiny i s dalšími partnery, tak to vypadá, že v budoucnu budou mít děti stále starší a starší rodiče…takže asi by to nebylo nic neobvyklého, ale otázkou je, zda jsi ochotna to zvládnout a připravit se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56693
@veria píše:
Presne, naopak cyklisti po 50 jsou stale vetsi skupina, mi pripada.

Jo. Cyklisti, golfisti, chodím cvičit se skupinou holek, věk od 20 do 76, tam jedou sporty. Já včera uběhla 10, v pátek 10, jo, je mi jen 49. Kde ta Luca vyrostla, chudák.

Příspěvek upraven 21.01.24 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 09:25
@Tichošlápek píše:
@Snorlaxik moje děti třeba berou na cyklovýlety jejich prarodiče. Tchán ve veku 70+, tchyně 60+. Víš proč? Protože já na kole nejezdim a stany zcela odmítám. A oni naopakPravda, ze tedy neslaňujeme. To je moc vopruz i pro akční prarodiče :lol:

Tak popravdě na těch našich dovolených, jsem nikde neviděla důchodce s vnoučaty, že by jely cyklodovolenou se stany. Ale tak vy to máte jinak a škoda, že se nedokážeš naučit jezdit na kole ani kvůli svým dětem :hug:

• Citovat
  • Upravit
858
21.1.24 09:25

@Snorlaxik
Tak takové aktivity s námi rodiče nedělali vůbec, naši nejsou sportovní typy. Takže všichni sourozenci - ti, co se narodili rodičům po dvacítce, po třicítce, i po čtyřicítce - jsme na tom byli stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45794
21.1.24 09:26
@Snorlaxik píše:
Znám, ale rozhodně nejsou tak aktivní jako ve 30 nebo 40. Prostě ten věk je už znát.

Ale houby, spousta jich sedi u TV i ve 30, 40. Kam jezdi lidi i mladsi rodice malych deti na dovolenou nejradsi? No prece do hotelu AI, staci se podivat na nejake diskuze zde.Je to individualni. A stanovani opravdu neni otazka veku. Stanovat muzes klidne v 70. Akorat spousta lidi tuhle aktivitu nevyhledava ani v mladi. Mym detem staci napriklad stanovani na tabore, o vic nikdy neprojevily zajem. A tak dal, zbytecna diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 09:27
@AnnieTRoj píše:
Kde píši o pořízení dítěte v 45?

Tak tady se řeší mateřství v 45. Takže pokud si někdo pořídí dítě v 45, tak těžko bude mít prarodiče, co tomu dítěti dají to, co dali prarodiče tobě.

• Citovat
  • Upravit
56693
21.1.24 09:27
@Snorlaxik píše:
Tak popravdě na těch našich dovolených, jsem nikde neviděla důchodce s vnoučaty, že by jely cyklodovolenou se stany. Ale tak vy to máte jinak a škoda, že se nedokážeš naučit jezdit na kole ani kvůli svým dětem :hug:

No a tak to je pravda, vid. Co dělá tvoje máma s klukem? Doufám, že není trapná a obden slanuje aspoň kopec na Barrandově. Jinak jste nemožná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25508
21.1.24 09:29
@skorpius píše:
Ahojte, dobrý den, je mi téměř 45.let a jsem neplánovaně těhotná. Je mi to líto, protože představa jít na interrupci je pro mě děsivá. Ale je pro mě děsivá i představa, že budu mít v 60.letech adolescenta, když už teď doma jednoho mám A je to děs :roll: přítel mě podpoří ať se rozhodnu jakkoli, ale co je správné rozhodnutí? Nejsme bohatí, ale chudí taky ne, pokud by se jednalo o zázemí mimina. Jsem fakt v šoku. Je to teprve 5-6 týden, třeba se to neuchytí, ale třeba ano. Děkuju za názory :(

ahoj zakladatelko, jak to s tebou vypadá? co partnerův aktuální názor??
já soucítím, neumím si to vůbec představit, aktivní jsem tak akorát (žádná extra sporťačka, ale přesto denně chůze, často výlety, plavání, cestování hodně, práce, občas z donucení dcerou fitko s ní :-)…) a fakt jsem ráda, že vůbec psychicky zvládám jejich (celkem brutální) pubertu - ve svých 48,5…já si vůbec neumím přestavit mít tohle doma v 60, myslím, že bych dostala infarkt :oops: už teď musím 8× dýchat, když 3× poprosím o umytí hrnce, ve kterém si sama uvařila špagety, vrátím se z práce a co myslíš.. přibude tam na sporáku ještě jeden od párků :zed: já to prostě nechápu…
jako ta školka ve 47-49 by ještě šla, ale co pak?… jak ses rozhodla a jak se cítíš? :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí