Dítě v 45 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
21.1.24 08:41
@Snorlaxik píše:
Každý k tomu rodičovství má jiný přístup. My se oba kvůli dítěti naučili spouští věcí, co jsme.do té doby nedělali, abychom je mohli dělat všichni společně :srdce:
…ještě se douč empatii a budeš jednička.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronika482
21.1.24 08:42

Já jsem vůbec nepochopila, co vede některé lidi se vyjadřovat k věku jiných maminek. Myslím, že od 18- přechod si to každá žena prostě zvolí podle sebe a podle situace…případne následky si řeší taky sama…co jako je za problém?

• Citovat
  • Upravit
44335
21.1.24 08:45
@Snorlaxik píše:
Pořád je ale plodné. A zajištěná nemusí být ani ta 45 letá ženská.

Dobře, pojem zajištění můžeme chápat každý jinak. Ale ta 45 letá ženská má daleko větší možnosti najít si práci a o dítě se nějak postarat, i kdyby měla teoretický holý zadek. To ale většina žen v tomto věku nemá.
Kde zaměstnají nezletilé a nevzdělané dítě?

@boball píše:
No a o případné vnouče by se museli starat čtyřicetiletí prarodiče, a to už by bylo v pořádku :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.1.24 08:48

Pozor, to je taky přece špatně. Vždyť tady Anně vyčítala, že dcera brzo otěhotněla. A Anna v pozici babičky brala dítě své dceři, když se jí snažila pomoct, vytvořit zázemí, aby si doplnila vzdělání a měla lepší možnosti.
To taky bylo špatně. Ale najednou bude vytahovat těhotné, nezajištěné puberťačky. Primitivní stvoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
21.1.24 08:53
@Kelsey píše:
Založením takové diskuse musí být člověk úplně rozpolcený. Protože ty názory se různí. Pokud je někdo nerozhodný, není si jistý. Tak ho to může úplně rozložit.

Nevím, člověk ví, s čím při čtení víc souzní. Taky jsem zakládala když jsem měla pochybnosti, zda mít druhé dítě. Člověk si při čtení těch komentářů líp uvědomí, co s ním rezonuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44335
21.1.24 08:54
@Veronika482 píše:
Já jsem vůbec nepochopila, co vede některé lidi se vyjadřovat k věku jiných maminek. Myslím, že od 18- přechod si to každá žena prostě zvolí podle sebe a podle situace…případne následky si řeší taky sama…co jako je za problém?

Tak logicky, když si někdo založí diskuzi na toto téma, bude se diskutovat :)
Myslím, že ve společnosti je po tom většině lidí houby. I ty těhotné mladistvé jsou tolerovány. Občas se to stane i v běžné nerizikové společnosti. Holky vychovávají dítě v zázemí a za pomoci své rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15815
21.1.24 08:55
@Snorlaxik píše:
A jistě s ním zvládáš veškeré aktivity, dopřeješ mu to samé dětství jako těm starším? :think: nevím, jestli by se mi po 50 chtělo spát pod stanem, jet na cyklodovolené, lézt na vyšší hory, do jeskyní apod.

Už je to tu zase, dobra matka se pozná podle ujetych km kole :lol: Aktivity které popisuješ nebaví ani některé mladé rodiče a ne každé dite je štěstím bez sebe když musí lozit po kopcích. Pokud to někoho baví, je to jeho životní styl, tak spí pod širákem a chodí do jeskyň klidně i v 65. Neříkám, ze rodit dite ve 45 je ideál, ale věk není to co z člověka dělá dobreho rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
21.1.24 08:55
@Snorlaxik píše:
Každý k tomu rodičovství má jiný přístup. My se oba kvůli dítěti naučili spouští věcí, co jsme.do té doby nedělali, abychom je mohli dělat všichni společně :srdce:

Já si na svém dětství vážím toho, že jsem byla obklopena lidmi, kteří mě měli rádi a já měla ráda je. A nemuseli to být jen rodiče. S láskou vzpomínám na to, jak jsme s dědou čistili potok, s babičkou chodili pro vejce, druhá babička nás chodila kontrolovat, abychom na 1. stupni vstali do školy, druhý děda, který nám vyprávěl historky z dětství. Naučili mě toho spoustu. Vůbec nevadilo, že u toho nebyli rodiče. Ti byli u jiných věcí. Nádherné bylo, když si s námi táta před spaním povídal a rozšiřoval nám obzory. Samozřejmě s námi jezdili na výlety, na dovolené, naučili nás jezdit na kole, na běžkách, bruslích.
Nenaučili mě paličkovat, ač jsem to někdy ve čtvrté třídě hrozně moc chtěla umět. Neuměli to, ale přihlásili mě do kroužku paličkování a já to pak učila mamku. Výtvarně mě také doma nerozvíjeli, přihlásili mě do ZUŠky.

Je snad normální, že když jeden rodič něco neumí, naučí to dítě druhý rodič (případně další osoba). Já na sjezdovkách lyžovat nebudu, jsou to pro mě vyhozené peníze, absolutně mě to nebaví. Nemyslím si, že by vadilo, že dítě bude trávit čas s otcem, případně s prarodiči či strejdou a tetou. Já ho zas naučím běžkovat bude jezdit se mnou a s druhými prarodiči a se strýcem.
Na nástroj ho také nenaučím hrát (hrála jsem pouze bídně na flétnu). Otec a babička ho na harmoniku naučí, děda ho naučí na kytaru, na ostatní nástroje bude chodit do ZUŠky (i když tam by chodil asi i na harmoniku a kytaru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 08:56
@elda píše: …ještě se douč empatii a budeš jednička.

Já zapomněla, že tady se musí vždy souhlasit jen s názorem správné skupiny uživatelek. Jakmile člověk napíše svůj jiný názor, tak hned je neempatický :roll:

• Citovat
  • Upravit
45794
21.1.24 08:58

No Lucenka se svym stanovanim a slanovanim tady chybela. :mrgreen:
Ja teda neznam skoro zadny ani mlady rodice, kteri by to provozovali, tak to ma vetsina deti houby detstvi. :D

Tobe se Lucenko rodina rozpadla, ale hlavne ze dite mela ve 25 a jezdis pod stan a slanujes jeskyne. Moje deti urcite oceni vic uplnou rodinu, byt je starsi a jezdi s nima jen do hotelů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
21.1.24 09:03

Nejvíc oceňuji, že mě rodiče naučili toleranci. Nejen k životům ostatních lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 09:06
@AnnieTRoj píše:
Já si na svém dětství vážím toho, že jsem byla obklopena lidmi, kteří mě měli rádi a já měla ráda je. A nemuseli to být jen rodiče. S láskou vzpomínám na to, jak jsme s dědou čistili potok, s babičkou chodili pro vejce, druhá babička nás chodila kontrolovat, abychom na 1. stupni vstali do školy, druhý děda, který nám vyprávěl historky z dětství. Naučili mě toho spoustu. Vůbec nevadilo, že u toho nebyli rodiče. Ti byli u jiných věcí. Nádherné bylo, když si s námi táta před spaním povídal a rozšiřoval nám obzory. Samozřejmě s námi jezdili na výlety, na dovolené, naučili nás jezdit na kole, na běžkách, bruslích.
Nenaučili mě paličkovat, ač jsem to někdy ve čtvrté třídě hrozně moc chtěla umět. Neuměli to, ale přihlásili mě do kroužku paličkování a já to pak učila mamku. Výtvarně mě také doma nerozvíjeli, přihlásili mě do ZUŠky.Je snad normální, že když jeden rodič něco neumí, naučí to dítě druhý rodič (případně další osoba). Já na sjezdovkách lyžovat nebudu, jsou to pro mě vyhozené peníze, absolutně mě to nebaví. Nemyslím si, že by vadilo, že dítě bude trávit čas s otcem, případně s prarodiči či strejdou a tetou. Já ho zas naučím běžkovat bude jezdit se mnou a s druhými prarodiči a se strýcem.
Na nástroj ho také nenaučím hrát (hrála jsem pouze bídně na flétnu). Otec a babička ho na harmoniku naučí, děda ho naučí na kytaru, na ostatní nástroje bude chodit do ZUŠky (i když tam by chodil asi i na harmoniku a kytaru).

Jistě, když si dítě pořídíš v 45, tak bude mít dítě na prvním stupni aktivní prarodiče :mrgreen: to je dobrá fantazie.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.1.24 09:08
@veria píše:
No Lucenka se svym stanovanim a slanovanim tady chybela. :mrgreen:
Ja teda neznam skoro zadny ani mlady rodice, kteri by to provozovali, tak to ma vetsina deti houby detstvi. :DTobe se Lucenko rodina rozpadla, ale hlavne ze dite mela ve 25 a jezdis pod stan a slanujes jeskyne. Moje deti urcite oceni vic uplnou rodinu, byt je starsi a jezdi s nima jen do hotelů :D

Cože? 8o zase najala zdejší fantazie :mrgreen: fakt mě baví, jak tu některé znají můj život líp než já :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12905
21.1.24 09:14
@Snorlaxik píše:
Takže dítě má štěstí, že má tátu, co mu dokáže dát to, co ty ne. V mladším věku by ses třeba kvůli dítěti překonala a v tom stanu spala. Teď už to pro něj neuděláš. A jeskyni jsem nemyslela takovou, kde se jde po vybetonované/dřevěné cestě. Ale kde se leze po kamenech, slaňuje atd.

Proč bych tohle s dítětem proboha dělala :mrgreen:
Jestli bude mít takovéhle zájmy, zapíšu ho do kroužku :D

Příspěvek upraven 21.01.24 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56724
21.1.24 09:15

Hele, a co ses Luci musela naučit a neuměla jsi? Jinak tedy aktivní prarodiče, ti mých dětí v 76 lyžují, jezdí na kole, hrají golf…asi je to na každém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí