Dítě v 45 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
20.1.24 15:33

Já mám děti 26, 26, 13 a 6 a mají se všichni rádi. Neboj se toho, to zvládneš. Asi to tak mělo být. Ono tě to taky omladí, moje vrstevnice řeší, co je kde bolí a k jakému jdou doktorovi, a já běhám na třídní schůzky. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.1.24 15:34
@moli74 píše:
40´+ ne. Autorka píše ve 45ti letech dítě, což znamená v 55ti 10let, v 65ti letech 20 let. Upřímně bych to jako dítě nechtěl.

Tak budeš radši mrtvej….

• Citovat
  • Upravit
Janli
20.1.24 15:35
@ibis píše:
Tak dítě neovlivní početí, ale 45 letá žena ano :think:

Dítě už počato je. Kdyby se tu řešilo, jestli dítě počít, tak tvůj příspěvek chápu, ale v této diskuzi je poněkud irelevantní.

• Citovat
  • Upravit
2236
20.1.24 15:36

Ja mám v blízkém okolí dvě ženy, které rodily jedna ve 42 a druhá ve 43, obě už měly dospělé starší „děti“. Oběma musím říct to mateřství prospělo, zkrasnely a omladly :) Ale zatím je těm dětem kolem 4 let, takže těžko říct, jak to budou mít s pubertaky. Já osobně bych měla problém s potratem jen z důvodu „stáří“ matky. Dítě bych si nechala, šla na všechny prenatální testy co jsou, a nechala bych to osudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
20.1.24 15:43

Jojo, kazdej tvrdí, že věk je jenom číslo. Prdlajs. V 60ti mít prostě 15ti lety dítě nechceš. :roll: ale ať se kazdej zařídí jak chce a umí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.1.24 15:59
@moli74 píše:
40´+ ne. Autorka píše ve 45ti letech dítě, což znamená v 55ti 10let, v 65ti letech 20 let. Upřímně bych to jako dítě nechtěl.

a proc, me dite ma matku v 10ti letech 50ti letou a myslim, ze mam vice energie nez plno mistnich 30tek, co hniji akorat doma u tv, s detma nikam nechodi, jejich zivotni kolecko je prace-domacnost-tv… vidim, to u rodicu spoluzaku… deti vloni meli cyklovylet se tridou a z 50ti rodicu nas jelo 8… deti rikaly, ze jejich rodice nesportuji,.. a myslim, ze me dite bylo na me pysne, kdyz jsem. nakopec vyjela prvni… jako chapu, ze ty asi taky patris mezi ty rodice, co ve 30ti uz jsou fyzicky za zenitem a tak ti to prijde divne… ale opravdu v 50ti, pokud se hybes, mas pohodovu praci, nemusi vypadat jak babicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.1.24 16:02
@skorpius píše:
@WENDOOLCA představa miminka je krásná, ale jsem prostě na dítě stará. Bije se to ve mě prostě.

tak pokud to citis takhle, dite bych si nenechala, uz jen z duvodu, ze to ovlivni starsi dite, ktere te potrebuje mit fit a ne uplne vystavenou, nervozni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
20.1.24 16:19
@Netopýr1 píše:
Jojo, kazdej tvrdí, že věk je jenom číslo. Prdlajs. V 60ti mít prostě 15ti lety dítě nechceš. :roll: ale ať se kazdej zařídí jak chce a umí. :nevim:

A v 60ti 20ti leté?

• Citovat
  • Upravit
180
20.1.24 23:10
@Netopýr1 píše:
Jojo, kazdej tvrdí, že věk je jenom číslo. Prdlajs. V 60ti mít prostě 15ti lety dítě nechceš. :roll: ale ať se kazdej zařídí jak chce a umí. :nevim:

No vidíš. A já mám jedno 13 a druhé 6. Kromě těch už dospělých. Jen jsem si je nenarodila, vzala jsem si je z DD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
20.1.24 23:36

Sla bych na potrat, prijde mi to v tomhle veku nezodpovedne. I pro vas s partnerem - kdy budete mit cas jen na sebe? Budete vydelavat jeste nejmin dalsich 20-25 let? Nejde jen o skolu, ale pak bude napr. i svatba, vnoucata - budete schopni hlidat? Fungovat tak jako rodice a prarodice? Moji babicce bylo 40, kdyz jsem se narodila. Jsme si hodne blizke, ale je to moje babi, nedovedu si ji predstavit jako mamu. Ze mi plati skolu, ma se mnou nervy v puberte… Moji mamce bylo 42, kdyz se ji narodil prvni vnuk. Nebyt na houby vztahu, byla by to super babicka. Partnera prarodice maji lehce po 70 a fakt nemam duveru jim nechat syna hlidat, ze ho zvladnou. Odpoved tedy za me jednoznacna. Jedinacek neni fajn, ale toho jsi ocividne chtela, kdyz jsi tolik let s dalsim otalela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45805
20.1.24 23:44

@Cullenova Proc by se proboha mela rozhodovat podle toho, jestli bude schopna hlidat vnoucata 8o to je nejaka zivotni povinnost? Je spousta i mladych babicek nehlidacich, naopak spousta 70+ ktere normalne hlidaji.

Jeste jsi teda zapomnela na maturak, to je taky oblibeny argument proti diteti ve 40 :mrgreen:
Dneska je dite ve 40 i vic uplne normalni, smir se s tim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
20.1.24 23:47
@veria píše:
@Cullenova Proc by se proboha mela rozhodovat podle toho, jestli bude schopna hlidat vnoucata 8o to je nejaka zivotni povinnost? Je spousta i mladych babicek nehlidacich, naopak spousta 70+ ktere normalne hlidaji.

Vidis jen to, co chces. Vnoucata byla jen zminena jako priklad a promin, ale napr. ja se tech svych chci dozit. Coz ostatne asi kazdy, ktery si udela dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
20.1.24 23:48
@veria píše:
@Cullenova Proc by se proboha mela rozhodovat podle toho, jestli bude schopna hlidat vnoucata 8o to je nejaka zivotni povinnost? Je spousta i mladych babicek nehlidacich, naopak spousta 70+ ktere normalne hlidaji.Jeste jsi teda zapomnela na maturak, to je taky oblibeny argument proti diteti ve 40 :mrgreen:
Dneska je dite ve 40 i vic uplne normalni, smir se s tim ;)

A to je proste spatne. 40 neni reprodukcni vek. Nikdy nebyl a ani nebude.

Edit. Oprava.

Příspěvek upraven 21.01.24 v 00:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45805
20.1.24 23:49
@Cullenova píše:
Vidis jen to, co chces. Vnoucata byla jen zminena jako priklad a promin, ale napr. ja se tech svych chci dozit. Coz ostatne asi kazdy, ktery si udela dite.

A kdyz je teda uz tehotna tak ma jit na potrat protoze se mozna nedozije vnoucat?
Zvlastni uvazovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45805
20.1.24 23:51
@Cullenova píše:
A to je proste spatne. 40 neni produktivni vek. Nikdy nebyl a ani nebude.

Jak produktivni, myslis plodna? Driv se rodilo taky do 45 kdyz nebyla antikoncepce. Pokud zena prirozene otehotni, tak asi plodna je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí