Dítě v 45 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
20.1.24 09:38

V žádném případě bych si v tomto věku dítě nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.1.24 09:39
@Tomie píše:
To je hrozný, být v takovém stavu 20 let před důchodem. To budete i prarodiče na nic, tam je ten elán a nadšení taky třeba. :think:

Mně zase nepřipadá nic hrozného na tom, že před padesátkou nemají chuť, energii a elán vychovávat dítě a celodenně se něj starat. To vůbec nemůžeš srovnávat s prarodičovstvím. Tchyni je přes padesát, na a běžný život i sport má energie dostatek, vnuka ráda hlídá klidně i celý víkend (někdy jí pomáhám já, ale s přehledem to zvládne i beze mne), ale chuť starat se celodenně dalších 18 let o dítě by neměla, (ani v době, když jí bylo kolem 45). Užila si to a teď si s manželem užívá, že děti už jsou zaopatřené a mohou dělat, co je baví a nejsou nikým omezováni. To samé naši.

To, že někdo nemá chuť vychovávat další dítě neznamená, že bude špatný prarodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.1.24 09:41
@Anonymní píše:
Myslím elán na vstávání několikrát za noc, řešení rýmiček a neštovic, energii na to vychovat od mala nového člověka. Jinak jsme v normální kondici. O jarňákách jedeme s nejmladší lyžovat a rekonstruujem starší dům. Máme energii adekvátně svému věku a běžně se lidi okolo 50 nestarají 24/7 o malé děti. Syn má 21, čekají ho státnice na Bc. a bude pokračovat, což něco finančně stojí… my si prostě období malých dětí užili hezky a už je to za námi

Vždyť je to blbost srovnávat rodičovství s prarodičovstvím. To, že už nemáte energii na to být rodiče, než nezamená, že nebudete mít energii na to být prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.1.24 09:42

Já bych v takovém veku uz volila přerušení.

Jenže tam je ten rozdíl, ze pro tebe je predstava interrupce děsivá. Takže by sis to nejspíše vycitala po zbytek života. Tohle si musíš nejdříve vnitřně srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.24 09:43
@AnnieTRoj píše:
Mně zase nepřipadá nic hrozného na tom, že před padesátkou nemají chuť, energii a elán vychovávat dítě a celodenně se něj starat. To vůbec nemůžeš srovnávat s prarodičovstvím. Tchyni je přes padesát, na a běžný život i sport má energie dostatek, vnuka ráda hlídá klidně i celý víkend (někdy jí pomáhám já, ale s přehledem to zvládne i beze mne), ale chuť starat se celodenně dalších 18 let o dítě by neměla, (ani v době, když jí bylo kolem 45). Užila si to a teď si s manželem užívá, že děti už jsou zaopatřené a mohou dělat, co je baví a nejsou nikým omezováni. To samé naši.To, že někdo nemá chuť vychovávat další dítě neznamená, že bude špatný prarodič.

Děkuji za pochopení mého příspěvku. Každé období života má svůj účel. Že si to občas někdo přehodí, či posune, fajn, ale kdo tvrdí, že ve 45 má stejně energie a elánu jako ve 25, si lže do kapsy.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.1.24 09:45

Ono k těm nemocem. Že je člověk fit, když se dítě narodí, neznamená, že to za dva roky nebude jinak. Já do 40 nevěděla, co je to nemoc a poslední rok se mi to sype pěkně. Momentálně jsem ve stavu, kdy bych mimino nezvládla ani omylem a to je mi 41. Naštěstí je to řešitelné, do práce chodím, ale samotnou mě to překvapilo. Nekouřím, nemám přehnaný stres, hýbu se, cvičím, přemýšlím nad tím, co jím, ale jsou to prostě věci, které přináší věk. Mít do toho mimino nebo batole tak se regulérně oddělám. Děkuju, nechci. Raději se dám do kupy a budu pečovat o sebe, abych byla fit než abych padala na hubu, hlavně aby bylo další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.1.24 09:49

Záleží pouze na vás, ale mně se to zdá jako vysoký věk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.1.24 09:51

Já za sebe bych do toho šla. Mám taky jedináčka a trošku mě to mrzí. Sice nikdy není záruka, že sourozeni budou spolu v dospělosti vycházet, ale přece jen ta šance je veliká. Mně se to už bohužel nesplní. Ale kolegyně podruhé rodila v 45 letech /s novým mužem/, teď má tuším šesťáka, a zároveň je už dva roky babička,,,no a co?

Jk říkáš, možná to vyjde, možná ne, nechala bych to teda osudu. Pokud nejste ani jeden proti, pokud máte zázemí, žádné aktuální zdrav. potíže, tak ok /jasně, že můžou přijít, ale ty můžou přijít kdykoliv, klidně i v pětatřiceti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
20.1.24 09:51
@Tomie píše:
To je hrozný, být v takovém stavu 20 let před důchodem. To budete i prarodiče na nic, tam je ten elán a nadšení taky třeba. :think:

V jakym dtavu? Ja bych to taky decku uz neudelala, mit matku starou, nemocnou nebo mrtvou, hrozny. Je strasny, ze nekdo neumi v dnesni dobe nepocit. Takovyho hloupyho rodice bych fakt chtela.

• Citovat
  • Upravit
2499
20.1.24 10:19
@Anonymní píše:
Děkuji za pochopení mého příspěvku. Každé období života má svůj účel. Že si to občas někdo přehodí, či posune, fajn, ale kdo tvrdí, že ve 45 má stejně energie a elánu jako ve 25, si lže do kapsy.

Přesně, máme 3 děti, poslední v mých 35.letech, letos mi bude 40 a už cítím, že to není co bývalo. Makáme stejně, cestujeme ještě víc, ale ten věk je prostě znát. Takže pokud ve zdraví vychováme i to poslední, budu fakt šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
20.1.24 10:36
@WENDOOLCA píše:
V jakym dtavu? Ja bych to taky decku uz neudelala, mit matku starou, nemocnou nebo mrtvou, hrozny. Je strasny, ze nekdo neumi v dnesni dobe nepocit. Takovyho hloupyho rodice bych fakt chtela.

I mladá matka může být nemocná, nebo mrtvá. tady to dítě když půjde na potrat bude mrtvé určitě. Není plánující, ale těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
20.1.24 10:40

Je mi stejně jako tobě a dala bych cokoli abych byla potřetí těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.1.24 10:49

Nechapu smysl teto diskuse, prece zalezi na tve fyzicke kondici, materialnim a financnim zajisteni, na kvalite partnera… :zed:… k cemu ti je, ze ti nekdo napise, ze by si dite nechal, jiny ne… ja jsem starsi matka a je to super, pro me ano, kdyz jsme nedavno meli sraz tridy a videla jsem nektere me 50ti lete spoluzacky, obtloustle, vynervovane, verim ze par z nich urcite zobe AD, cely vecer se tema, co kde je boli, jak jsou unavene zivotem, tak tyhle by do ditete urcite nesly. par holek, vesmes s malyma detma, melo naopak sil na rozdavani… ja treba bych si dite nechala i ted, je to super, nevybavuji si, ze bych nekdy mela na ne malo sil, zrovna ted jsme jiz podruhe v alpach lyzovat a vcera jsem si dala super offik na snowboardu… opravdu nechapu, k cemu ti tahle diskuse je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
20.1.24 10:51
@WENDOOLCA píše:

hloupeho rodice? precti si po sobe svuj prispevek… to taky nezavani kdovijakou bystrosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
20.1.24 11:38
@Anonymní píše:
Myslím elán na vstávání několikrát za noc, řešení rýmiček a neštovic, energii na to vychovat od mala nového člověka. Jinak jsme v normální kondici. O jarňákách jedeme s nejmladší lyžovat a rekonstruujem starší dům. Máme energii adekvátně svému věku a běžně se lidi okolo 50 nestarají 24/7 o malé děti. Syn má 21, čekají ho státnice na Bc. a bude pokračovat, což něco finančně stojí… my si prostě období malých dětí užili hezky a už je to za námi

Mas recht :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky