Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Založením takové diskuse musí být člověk úplně rozpolcený. Protože ty názory se různí. Pokud je někdo nerozhodný, není si jistý. Tak ho to může úplně rozložit.
@Snorlaxik píše:
A jistě s ním zvládáš veškeré aktivity, dopřeješ mu to samé dětství jako těm starším?nevím, jestli by se mi po 50 chtělo spát pod stanem, jet na cyklodovolené, lézt na vyšší hory, do jeskyní apod.
Jo na kole jezdí s kamarádama, protože to mne tedy nebaví a bavilo naposledy v dětství. jezdí i ted v zimě, pokud to jde, k tomu nás fakt nepotřebuje.
@boball píše:
Spí pod stanem s tátou, jezdí na ryby jsou to zarytí rybáři. Já tam spala nerada i když mi bylo dvacet. V jeskyni jsme byli několikrát, na rozhlednách taky. Chodíme plavat, v pátek jdeme do welness. Možná víc než s dětmi co jsme měli ve dvaceti, protože tehdy na to nebyly finance. A jo, mně se chce dělat veškeré aktivity, co mne bavily dřív.
Takže dítě má štěstí, že má tátu, co mu dokáže dát to, co ty ne. V mladším věku by ses třeba kvůli dítěti překonala a v tom stanu spala. Teď už to pro něj neuděláš. A jeskyni jsem nemyslela takovou, kde se jde po vybetonované/dřevěné cestě. Ale kde se leze po kamenech, slaňuje atd.
@boball píše:
Jo na kole jezdí s kamarádama, protože to mne tedy nebaví a bavilo naposledy v dětství. jezdí i ted v zimě, pokud to jde, k tomu nás fakt nepotřebuje.
Opět jsem myslela cyklodovolené, kde si člověk věže stan, spacák a během dovolené ujede několik set km
@Kelsey píše:
Založením takové diskuse musí být člověk úplně rozpolcený. Protože ty názory se různí. Pokud je někdo nerozhodný, není si jistý. Tak ho to může úplně rozložit.
Taky jsem si říkala, jinak bych asi do té diskuse ani nic nepsala.Ale,některé ty názory jsou hrůza. Ideální to asi není, ale co je. Mojí kamarádce ted zemřela maminka měla mít na jaře devadesát. Kdyby jí měla v 45,užila by si jí až až. Syn má tři spolužáky co už nemají jednoho rodiče, všichni je měli brzo. Sázka do loterie a kdo se bojí se. e v síni jak se říká.
@boball píše:
Přechod bude mít nejspíš, až bude chodit dítě do školy. A jak to ovlivní dítě, že už máma nebude mít periodu?A ty jsi kdo, že rozhoduješ o tom, aby šel někdo na potrat? Pozor na karmu, je to mrcha.
Vypadam na to, ze chci s tebou diskutovat? Napsala jsem jen svuj nazor a odduvodnila ho. Tobe muze byt nejaka moje karma uplne jedno. Tak nereaguj na me, ale na zakladatelku.
@Snorlaxik píše:
Opět jsem myslela cyklodovolené, kde si člověk věže stan, spacák a během dovolené ujede několik set km
A proč bych to dělala, ted ti píšu, že ani jako mladá jsem to nedělala, nejsem blázen. To je nějaká povinnost?
My si prostě vezmeme auto a jedeme na výlety s ním. Stačí?
Jsem mladá. Pojedu klidně na kole každý den x desítek kilometrů. Ale ve stanu spát nebudu. Si raději zaplatíme chatku v nějakém kempu. Tohle mi zas nepřijde ukazatel. Každý na spaní ve stanu není. To není věkem.
@Cullenova píše:
Vypadam na to, ze chci s tebou diskutovat? Napsala jsem jen svuj nazor a odduvodnila ho. Tobe muze byt nejaka moje karma uplne jedno. Tak nereaguj na me, ale na zakladatelku.
Mně je úplně jedno, na co vypadáš a tobě zase může být úplně jedno kdo rodí a kdy rodí. Napsala jsi, at jde na potrat, vyjádření názoru je, že ty by jsi sama za sebe šla. Ne, to co jsi napsala, tak se nediv, že někdo reaguje.
@boball píše:
Mně je úplně jedno, na co vypadáš a tobě zase může být úplně jedno kdo rodí a kdy rodí. Napsala jsi, at jde na potrat, vyjádření názoru je, že ty by jsi sama za sebe šla. Ne, to co jsi napsala, tak se nediv, že někdo reaguje.
Napsala jsem, ze ja bych sla na potrat. Kde pisu: bez na potrat taky? Hmm? Ukaz mi to, nadhero.
@boball píše:
A proč bych to dělala, ted ti píšu, že ani jako mladá jsem to nedělala, nejsem blázen. To je nějaká povinnost?My si prostě vezmeme auto a jedeme na výlety s ním. Stačí?
Tak pak chápu, že ti přijde normální, mít dítě v 45, když jsi celý život líná a aktivní život ti nic neříká.
@Kelsey píše:
Jo, je každýho věc, kdy bude mít dítě. Ale zas upřímně, ty bys založila diskuzi ohledně takové věci a případně se řídila názory anonymních lidí na netu, v tak zásadní otázce? Vždy budou dva tábory. Já si myslím to, ať si má dítě každý kdy chce, hlavně že ho chce a bude ho milovat. Nesouhlasím s názory, že je lepší se nenarodit, než mít starší matku. Na druhou stranu nechápu, zde často viděný jev, kdy se dvacetiletá mladá ženská tady posílá na potrat a pak ti samí píší jiné, ve věku 45, jaká je to senzace a jaký ne to dar. Vždy je to pro rodiče dar, teda i v ideálním případě. A je v pohodě mít dítě ve20 i ve 40, hlavně je to každého věc. Ale nechápu, že se na to vůbec někdo může cizích lidí ptát.
@Snorlaxik píše:
Takže dítě má štěstí, že má tátu, co mu dokáže dát to, co ty ne. V mladším věku by ses třeba kvůli dítěti překonala a v tom stanu spala. Teď už to pro něj neuděláš. A jeskyni jsem nemyslela takovou, kde se jde po vybetonované/dřevěné cestě. Ale kde se leze po kamenech, slaňuje atd.
Ne nepřekonala, s dětmi spal ve stanu táta já s nimi dělala jiné věci. A co mi tady pořád cpeš lezení po nějakých kamenech a slanuje, já neznám nikoho kdo by to dělal. A pochybuju, že nějaké moje dítě by to chtělo ![]()
@Cullenova píše:
A to je proste spatne. 40 neni reprodukcni vek. Nikdy nebyl a ani nebude.Edit. Oprava.
Příspěvek upraven 21.01.24 v 00:08
To, ze se pred padesati lety hromadne rodilo v osmnacti, neznamena, ze to tak bylo vzdycky. Staci si projit par matrik, vetsina holek se vdavala az okolo veku dosazeni plnoletosti (coz nebylo osmnact) a kdyz nebyly vdovy, ve ctyriceti rodily porad.
@Cullenova píše:. A jo, ma jit na potrat. Tvá slova. Psala jsi je zakladatelce.
Napsala jsem, ze ja bych sla na potrat. Kde pisu: bez na potrat taky? Hmm? Ukaz mi to, nadhero.