Dítě v 45 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40805
20.1.24 13:15
@Klopotkova píše:
Free a tam jde třeba i o tu cukrovku ve věku 40?

Jedna kamarádka má cukrovku asi od 43, bych řekla, chodí do poradny.
Ale má bohužel dost nadváhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
20.1.24 13:25
@free333 píše:

U nás v rodině jedné osobě/nejsme geneticky příbuzné/ zjistitili mírnou cukrovku v 65letech, hodnota 7,0-7,5 naměřená opakovaně nalačno z krve, nadváha, ne nijak moc na ten věk, doktorka jí dala prášky na ten cukr, nevím název, ona zhubla, najela na zdravou stravu a chodí na dlouhé procházky, cukr má už v normálních hodnotách a už ty léky nemůže prý vysadit, teď se tak trochu bije do hlavy, že je vůbec začala brát, když se to srovnalo a ta cukrovka byla jen mírná.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
20.1.24 13:31
@free333 píše:

Diabetes 2. typu je právě tím typem cukrovky, kde počty nemocných velmi rychle rostou. Je spojený s relativním nedostatkem inzulinu. Často jej slinivka vyprodukuje dokonce nadbytek, ale tkáně nemocného na něj v různé míře nereagují. „Tento typ diabetu se dříve vyskytoval většinou po 40. roce věku, ale současný životní styl zvyšuje výskyt onemocnění dříve, i v dětském věku. Růst počtu onemocnění je způsobený nevyváženou stravou s nadbytkem rychle stravitelných sacharidů, přejídáním, sedavým zaměstnáním a nedostatkem pohybu. Dnes je považován za civilizační onemocnění přerůstající v celosvětovou epidemii,“ upozorňuje MUDr. Petr Podroužek, DrSc., odborný ředitel EUC Laboratoří. Ke zvyšování počtu případů přispívá také častý stres a prodlužující se délka života, výskyt cukrovky totiž s přibývajícím věkem roste.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
20.1.24 13:31

Zhruba od 40 až 45 let je potřeba kontrolovat hladinu cukru v krvi při běžných kontrolách a odběrech krve u praktického lékaře. Včasným zjištěním cukrovky můžete předejít závažným zdravotním komplikacím, mezi které patří například poškození nervů, srdce a cév. Poškození těchto orgánů může skončit až srdečním infarktem a mrtvicí.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
20.1.24 13:32
@WENDOOLCA píše:
Zhruba od 40 až 45 let je potřeba kontrolovat hladinu cukru v krvi při běžných kontrolách a odběrech krve u praktického lékaře. Včasným zjištěním cukrovky můžete předejít závažným zdravotním komplikacím, mezi které patří například poškození nervů, srdce a cév. Poškození těchto orgánů může skončit až srdečním infarktem a mrtvicí.

https://www.lekarnatypos.cz/…predejit-n37

Vím, že to není zdroj z lékařské bichle, ale dá se to dohledat.

• Citovat
  • Upravit
452
20.1.24 14:42

Z pohledu toho dítěte, nechtěl bych mít za rodiče dědečka s babičkou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.1.24 14:46

@markytka3 k utřídění myšlenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
20.1.24 14:46
@moli74 píše:
Z pohledu toho dítěte, nechtěl bych mít za rodiče dědečka s babičkou. :)

A třeba s tou babičkou a dědečkem, jak píšeš, bys měl úžasný život. Jistě bys nelitoval toho, že tě na sbět přivedla máma, která byla na porod v té době starší.

• Citovat
  • Upravit
8
20.1.24 14:51

@Kelsey vím to šest dní, potřebuju i názory nezávislých lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.1.24 14:52

@WENDOOLCA představa miminka je krásná, ale jsem prostě na dítě stará. Bije se to ve mě prostě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.1.24 14:55

@Malina001 je to pro mě pozitivní představa právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.1.24 14:55
@moli74 píše:
Z pohledu toho dítěte, nechtěl bych mít za rodiče dědečka s babičkou. :)

Z pohledu toho dítěte bych především nechtěla být mrtvá. Tuhle logiku poněkud nepobírám. To si fakt někdo může myslet, že je lepší umřít, než mít rodiče 40+?

• Citovat
  • Upravit
452
20.1.24 15:09
@Janli píše:
Z pohledu toho dítěte bych především nechtěla být mrtvá. Tuhle logiku poněkud nepobírám. To si fakt někdo může myslet, že je lepší umřít, než mít rodiče 40+?

40´+ ne. Autorka píše ve 45ti letech dítě, což znamená v 55ti 10let, v 65ti letech 20 let. Upřímně bych to jako dítě nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5252
20.1.24 15:12
@Janli píše:
Z pohledu toho dítěte bych především nechtěla být mrtvá. Tuhle logiku poněkud nepobírám. To si fakt někdo může myslet, že je lepší umřít, než mít rodiče 40+?

Tak dítě neovlivní početí, ale 45 letá žena ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15922
20.1.24 15:25
@skorpius píše:
Ahojte, dobrý den, je mi téměř 45.let a jsem neplánovaně těhotná. Je mi to líto, protože představa jít na interrupci je pro mě děsivá. Ale je pro mě děsivá i představa, že budu mít v 60.letech adolescenta, když už teď doma jednoho mám A je to děs :roll: přítel mě podpoří ať se rozhodnu jakkoli, ale co je správné rozhodnutí? Nejsme bohatí, ale chudí taky ne, pokud by se jednalo o zázemí mimina. Jsem fakt v šoku. Je to teprve 5-6 týden, třeba se to neuchytí, ale třeba ano. Děkuju za názory :(

V tomto věku bych do toho šla jen pokud bych byla hodně dobre finančně zajištěná. Nechtěla bych být v 50 ustvaná matka co lítá mezi prací, školkou, krouzkama, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí