Dítě v 45 letech?

8
20.1.24 01:31

Dítě v 45.letech ???

Ahojte, dobrý den, je mi téměř 45.let a jsem neplánovaně těhotná. Je mi to líto, protože představa jít na interrupci je pro mě děsivá. Ale je pro mě děsivá i představa, že budu mít v 60.letech adolescenta, když už teď doma jednoho mám A je to děs :roll: přítel mě podpoří ať se rozhodnu jakkoli, ale co je správné rozhodnutí? Nejsme bohatí, ale chudí taky ne, pokud by se jednalo o zázemí mimina. Jsem fakt v šoku. Je to teprve 5-6 týden, třeba se to neuchytí, ale třeba ano. Děkuju za názory :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
840
20.1.24 01:55

Mit alespoň dvě děti je fajn. I pro extrémní případ, že by se tomu prvnímu něco stalo. Nicméně tady je věkový rozdíl mezi sourozenci velký, zamysli se, jak moc by to ovlivnilo život i staršího dítěte. Nejspíš by mělo prvních pár let pocit, že ho ten mladší dost omezuje. A byla bys připravená těhotenství případně ukončit později, pokud by se ukázala VVV?
Nebo tomu nech volný průběh, pokud bude všechno v pořádku, tak to tak třeba mělo být a přinese vám to do budoucna pěkné chvíle :)
Znám rodiny, kde mají sourozenci mezi sebou 15 let a v dospělosti si k sobě také našli cestu. A jejich mámu pozdní těhotenství a následně i péče o vnoučata v pokročilém věku myslím hodně omladilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.1.24 02:30

Ahoj,
já mám rozdíl mezi dětmi 18 a 15 let. Rodila jsem ve 43 letech. Nyní jsou dceři 2 roky a kluci jsou pro ni parťáci a ona pro ně mazlík. Je to náročné, člověk už je v životě nastavený jiným směrem, ale vše tak mělo asi být. Rozhodně nelituji, i když jsem občas dost unavená možná I ze stereotypu, který zákonitě nastal 8). No a normálně bych v tuto dobu nepsala příspěvek ale holt rýma a s tím i nespavec je tu. Prostě začnou starosti, na které se člověk musí zase nastavit. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.24 03:30

Nebála bych se toho, sice je mi 41 ale čekám třetí, rozdíl děti bude 17 a 10 let, bývalá sousedka měla druhé dítě ve 45 letech taky taky měla dceru první které už bylo 20 let.

• Citovat
  • Upravit
74217
20.1.24 05:56

Toto si musíš rozhodnout sama. Radit se svým mužem. Je to tvé tělo. Přijde mi nevhodné, aby o tom rozhodoval někdo na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
20.1.24 06:04

To záleží opravdu jen na tobě. Každý má život nastaveny jinak.
Mne v tomto věku bohate stačí pohlidani vnoucete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40775
20.1.24 06:10
@skorpius píše:
Ahojte, dobrý den, je mi téměř 45.let a jsem neplánovaně těhotná. Je mi to líto, protože představa jít na interrupci je pro mě děsivá. Ale je pro mě děsivá i představa, že budu mít v 60.letech adolescenta, když už teď doma jednoho mám A je to děs :roll: přítel mě podpoří ať se rozhodnu jakkoli, ale co je správné rozhodnutí? Nejsme bohatí, ale chudí taky ne, pokud by se jednalo o zázemí mimina. Jsem fakt v šoku. Je to teprve 5-6 týden, třeba se to neuchytí, ale třeba ano. Děkuju za názory :(

Rozhodovala bych se dle zdravotního stavu, jestli už chodíš po doktorech, máš léky na tlak, cukrovku, řešíš nadváhu, tak je to jiné než když jsi zatím zdravotně bez problému a zvyklá žít aktivně.
Plus psychika a podpora chlapa.

Dítě nemusí být zdravé, bezproblémové, to víš, takže popřemýšlet a konečné rozhodnutí je jen na Tobě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.1.24 06:32

V tomhle věku bych šla jednoznačně na potrat. Představa, že musím pracovat do 70., chlap nejspíš dýl, pokud dítě půjde na VŠ, je dost děsivá.

• Citovat
  • Upravit
188
20.1.24 07:43

To zalezi jenom na tobe, ja jsemve tvem veku byla rok po prechodu, opravdu ai neumim predstavit, ze bych ted mela takto male dite, asi bych to nezvladala uplne s radosti. Kdyz si predstavis, ze to dite mas, je to pro tebe pozitivni nebo jen sama negativa a stres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81114
20.1.24 08:12

Musíš se rozhodnout sama. Pro mne by to bylo jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
20.1.24 08:19

Já bych šla na potrat. Nejsem fanoušek starých matek, vidím to v okolí a nic úžasného to není. Za deset let už můžeš mít dost zdravotních problémů a budeš muset pořád běhat kolem dítěte. V okolí to pak řeší tak, že dítě pověsí na krk staršímu sourozenci, který je naštvaný když má o těch deset let později sám děti, že se jim jeho rodiče nevěnují a nejsou z něj tak unesení jako jiní prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
20.1.24 08:24

Za me je zena po 40 na dite stara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37050
20.1.24 08:30

Třetí dítě jsem měla v 38, úplně stará si nepřipadam ale za mě je cca do 40 hraniční věk. Později bych už dítě neměla, než dostuduje a osamostatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.24 08:34

Je to jen na Tobě a na Tvé rodině, jak se rozhodneš. Jsem teď po třeti těhotná (děti mám po 2 letech tedy az se narodí třetí bude 4,2 a novorozenec), je mi „jen“ 37, v době porodu mi bude už čerstvě 38. Téhotenství je o dost náročnéjší než ty dvě předešlé. Přisuzuji to jednak péči o 2 starší a taky věku, mám daleko větší obtíže. Počitej s tim, že možná půjdeš na rizikové téhotenství. Nedala bych na rady okolí a řídila se tím, co mi dovolí rodinné zázemi, partner a srdce. Poraď se taky se svým lékařem, pokud mu důvěřuješ. Držim pesti, at se rozhodneš ku prospěchu všech, hlavně Tebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.24 08:35

@Serpentini to není pravda, některí prarodiče nejsou uneseni ani ze svých vnoučat i když mají plno času a jsou v důchodu. Neda se ro paušalizovat. Je ro individualni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky