Dítě v pubertě - dcera 12 let

284
27.8.13 13:40

dítě v pubertě-dcera 12 let

Ahoj, mám dceru, za týden jí bude 12 let, ale asi už s ní pěkně tříská puberta. Umí být hodná, poslechne, pomůže, je šikovná, ale…poslední dobou je to děs :roll:,pořád sedí u PC, pokoj si neuklidí, když po ní něco chci, tak jde až když to zopakuju po desátý, nic jí nebaví jen ten počítač :pocitac:.Mám malího syna(18 měsíců),takže po ní občas chci, aby s ním šla ven, abych mohla uklidit, ale to se jí nechce nikdy :roll:,to se s ní musím půl hodiny dohadovat, nakonec jde, ale je nafouklá a na malího nepříjemná. Pořád si něco nutí, teď zrovna chce obarvit vlasy, to jí samozřejmě nedovolím, ale včera jsme koupili u vietnamců nějaký pěnový tužidlo(fialový),pak jsem zjistila, že je to něco jako barva a hodně to barví a ona chce, abych jí udělala fialový melíry, celí dopoledne s tím otravovala, až jsem se naštvala a schovala ho, tak se urazila a zavřela se v pokoji. A svojí povinnost, kterou jsem jí dala už ráno, ještě neudělala :zed:.Tak nevím jestli to je normální, nebo mám tak nevychované dítě :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
27.8.13 13:46

Je to puberta, nezbývá než vydržet a být důsledná. Ale určitě bych jí nenutila k péči o malýho. Je to tvoje dítě ne její. At uklízí pokojík, pomáhá v kuchyni, vynáší odpadky apod. ale toho prcka bych jí necpala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
27.8.13 13:46

@zakelka,s vítej v pekle :mrgreen: věk 12+ je čisté peklo, u holek horší :zed:

Holka je normální, neboj se ;) ty vlásky bych ji namelírovala. Víš co, ona už se cítí být slečnou, a jestli můžu poradit, tak vždycky v něčem trošku ustup, i když se ti to nelíbí, ale ona uvidí že nejsi zapšklá, nemoderní, trapná matka :lol: a bude se ti s ní lépe vycházet.

• Citovat
  • Upravit
5185
27.8.13 13:55

Tak já mám kluka v říjnu třináct a zatím zlatíčko. Cokoliv potřebuju bez odmlouvání pomůže a bráchu (28 měsíců) hlídá dobrovolně a rád. Dokonce si ho někdy bere i když jde ven s klukama, že mu kamarádi říkají ať s ním příjde.
Taky s ním jednám více jako kamarádka než máma a on ví, že se mu to vyplatí. Když mi tak pomáhá nemám problém s tím co chce on. Přespat u kamaráda, pustit ho do kina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
27.8.13 14:02

Zkusila bych si vzpomenout, jaka jsem byla v jejin veku ja a co by na me asi tak platilo :) ja deti zatim nemam, ale svoji pubertu a dospivani mam zive v pameti a chtela bych si to pokud mozno pamatovat i v dobe, kdy sama uz budu mit deti pubertaky :)

Ja byla stejna. U pocitace jsem sedela hodne, nez abych pomohla, tak jsem udelala scenu, byla jsem desna hysterka, jakmile na me zvysili hlas, tak jsem brecela a zavirala se v pokoji. Nasi se mnou meli hodne nervy, hodne jsme spolu bojovali. A i kdyz nejaky ty boje jsou v puberte normalni, tak myslim ze moholi bojovat mnohem min. Misto aby se mnou mluvili, tak to byl porad samej zakaz a prikaz. Kdyz jsem nemela uklizenej pokoj, tak mi to dost vadilo, ale pokud to do me mamka hucela 10×, tak jsem to neudelala uz tim jak mi to znechutila tim opakovanim. A pak jsem spontanne uklidila sama kdyz mi to nikdo nerikal. To samy bylo s ucenim do skoly. Co se omilalo a nutilo, tak jsem delat nechtela.

Ja bych ji ten melir udelala, vysla bych ji vstric, ale s tim, ze mi zase vyjde vstric ona s nejakou pomoci. Cimz netvrdim ze kazda pomoc musi byt podminena ze za to neco dostane. Ale cas od casu to neuskodi. Me treba mrzelo, ze jsem kolikrat sla neco udelat sama od sebe a mamka me pak ani nepochvalila, nic.

A jak uz bylo napsano, k peci o mladsiho sourozence bych ji nenutila, je to tvoje dite.

Mam kamaradku, ktere kdyz bylo 10 let, tak ji jeji matka prestehovala do pokoje pulrocniho sourozence, aby se mohla v klidu vyspat. Ta holka po tom vsem nechce nikdy deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
27.8.13 14:02

dík za reakce

Jinak malího nehlídá denně, ale fakt občas(třeba 1 týdně, někdy ani to ne),chci aby šla s ním ven, bydlíme v baráka, takže je s ním jen na dvoře, na procházku do kočáru bych jí nepřemluvila ani náhodou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
27.8.13 14:10

Učila jsem těchto puberťáků dost :D Někdy je to peklo a nezbývá nic, jen vydržet. Nějaký ten ústupek se občas udělat musí, ale kolikrát jsem měla pocit, že ani ústupek mi nebyl nic platný a bylo to spíš pro dobrotu na žebrotu :mrgreen: Udělej jí 2 pramínky melíru a třeba budeš mít na chvíli klid. Myslím, že ten věk 12-13 je u holek nejhorší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
27.8.13 14:25

@Ilusion :D chovala jsem se podobně:D.. jako by jsi psala za mě:D..
a to jsem měla mamku spíš jako kamarádku, tedy momentálně to tak je:)

jinak pramínky melíru jsem si v tomto věku myslím taky vybojovala- ty z pěnového tužidla barevného:D.. skoro nebyly vidět..pak jsem zkoušela ukecávat na šampóny barvící v těch pytlíčkách, ty se mi ale vůbec nechytali a od 14-ti jsem poprvé mohla šampon v krabičce a posléze od 15-ti barvená hlava normálně- měla jsem červenou, černou, hnědou, blond, snad všechny odstíny:D.. nakonec jsem se rok snažila o vrácení na svou barvu a teď mi je 20, čekám vlastní dítko a vlasy už si nebarvím.. naštěstí jsem se trefila do barvy, že nejsou vidět ani odrosty, tak se těším až budu mít komplet svojí poch*anou slámu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.8.13 14:29

@zakelka vítej v pekle :mrgreen: Syn šel v pátek na oslavu, vrátil se v sobotu v 10 ráno :zed: a dcérenka 12 let ta je na ránu už tak rok. a navíc se hrozně rozežrala, má zadek jak valach :roll:

• Citovat
  • Upravit
8664
27.8.13 14:29

@zakelka,s my máme doma taky dvanáctku, je zatím celkem v rámci norem, co vidím u jejich spolužaček - zmelírované, podpadky, div záda nezlámou, zmalované obličeje a na rukou gelové nehty - má dcera se spokojí s tím, že jí dovolím jet se svým psem na cvičák nebo ke koním na ranč. Máme půlroční miminko a s ním se teda nevyžívala, je totiž nešťastná, že to není vytoužená sestřička (má tři „nevlastní“ sestry a „vlastního“ brášku a ona chtěla „vlastní“ ségru), ale my jí ho ani nechceme dávat, jen občas by mi to ulevilo. Až poslední dobou se na něj usměje, dokonce si jej dnes sama přišla pochovat - to jsem vejrala, holt v téhle době je to jako na tobogánu - jednou nahoru, pak zase dolů… ad nepořádek - včera jsem si brala její batoh na výšlap a vypochodovala z něj na mě táborová svačina - z tábora je doma tři týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
27.8.13 14:52

Pokud nechce jít ven s bráchou nechtěla bych to po ní ani jednou týdně…jak někdo psal je to Tvé dítě :nevim: a vlásky jí nabarvi, pokud chce divočinu tak je něčím co půjde dolů a nebo jí navrhni slabé, něžné melírky…buď ráda, že nechce kérku a chce jen nabarvit hlavu…buď její kamarádkou, moje máma mě vychovala byla mi matkou ale jsem jí moc vděčná, že v pubertě byla spíš kámoška, já neměla otravnou nesnesitelnou matku co tomu nerozumí a i jí se to semnou prý líp snášelo

• Citovat
  • Upravit
1850
27.8.13 15:28

No tak mně první dcera 19let konečně z puberty vyrostla(ano, opravdu to trvalo tak dlouho),ale druhá 8let se do ní dostává, takže se mám opět na co těšit :mrgreen:Jěště máme chlapečka 21měsíců. Snad tu výchovu nějak s manželem přežijem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.8.13 15:48

Dítě ti opravdu hlídat nemusí, to je její dobrá vůle..A hlavu bych jí nabarvila..moje 12 má zrovna novou rezavou hlavu..a ještě k tomu nad jedním uchem vyholenou.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
28.8.13 21:58
@peggy.sl píše:
Dítě ti opravdu hlídat nemusí, to je její dobrá vůle..A hlavu bych jí nabarvila..moje 12 má zrovna novou rezavou hlavu..a ještě k tomu nad jedním uchem vyholenou.. :mrgreen:

:mrgreen :mrgreen: : U nás taky podobné experimenty.

• Citovat
  • Upravit
15
30.8.13 14:19

U nás je stejné, ale dceři bude teprve deset. Doma nic neudělá, líná jak veš, sobecká a nesnesitelná. Hlavně že by se malovala, oblíkala a voněla. Vstekám se, řvu, nadávám a vyhrožuju a doufám, že to obě přežijem ve zdraví a že jednou z nás budou kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí