Ve 43 letech čekám druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
28.9.25 13:06

Dítě ve 43 let

Dobrý den, je mi 42 let a čekám dítě. Jsem teprve v 7 TT. Takže to nemusí ani vyjít
Čekala jsem 1 dítě v 37 letech, bylo to špatně plod se nevyvíjel v 8 tt jsem musela na kyretáž. Pak jsem do dvou měsíců hned otěhotněla znovu a vše dobrý. Mám teď doma zdravého syna 5 let. Má tady někdo podobnou zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
813
28.9.25 13:22

Moje máma byla ještě o 2 roky starší a bratr je zdravý.
Ale nikdo Ti nemůže říct, jak to dopadne u Tebe, těhotenství může dopadnou špatně i u 20leté holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
28.9.25 13:35

@Azat prabábi rodila v 47 své šesté dítě a strejda je naprosto zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
28.9.25 14:18

@Azat me 42 a jsem momentalne ve 31tt. Prvni dceru jsem porodila po IVF-39 let. Minuly rok jsem si prosla ZT z prirozeneho poceti a nevysly ani 2 KETy zbylych 2 embryi, ktere jsme meli po IVF. Chteli jsme zkusit jeste jedno IVF, jako samoplatci, ale nez jsem zacala stimulovat, otehotnela jsem. Prvni 3 mesice jsem mela obrovsky strach z dalsi ztraty, nebo špatných výsledků, ale zatim vypada vse dobre 🙏 a snad to uz zvladneme do konce v poradku. Jsi teprve na zacatku a jak to vse dopadne, Ti nikdo nerekne, ale musis verit sobe i te fazolce a verim, ze to bude v poradku :srdce:. Drzim moc palce 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
28.9.25 14:34

Ke 42.narozeninam mě zaskočil pozitivní těhotenský test. Deset let to neslo a najednou “bum”. Meli jsme v te době uz dospělé a dospívající dítě. Ted je benjamínkovi skoro 6let. Je to náročné, ale moc fajn.
Sama víš, že těhotenství buď vyjde nebo ne. Jinak ja se bála v tomto věku genetických vad a byla jsem na odběru plodovky, abych obavy aspoň trochu zmenšila.
At ti vse dobře dopadne 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.9.25 20:50

Já porodila 2 děti po 40.ce (dětí mám ale více), před 40kou jsem několikrát potratila, až pak se přirozeně povedlo, přiznám se, že další po 40.ce jsme už neplánovali, ale proklouzlo k nám, o umělém potratu jsem vůbec neuvažovala, ale přišlo mi velmi pravděpodobné, že příroda se pro potrat rozhodne sama a ono ne, naštěstí, malý je úžasný i zdravý, ale člověk nemá jistotu nikdy,, může jen věřit, tak držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
28.9.25 21:10

Nemam, ale gratuluju a moc drzim palce!!!

Muzes rict, jaky bylo prvni materstvi? Me je 34/35, cekam první a furt maji kolem me reci o starych matkach.

• Citovat
  • Upravit
365
29.9.25 15:13

Pro zakladatelku - ten tvůj úvodní příspěvek, jako bych psala já. ☺️
Ve 37 první dítě (porod ve 38), vše v pohodě. Dnes dcera 4,5 roku. Předtím bylo ještě zamlklé těhotenství.
Teď je mi 42 a jsem čerstvě těhotná. Asi 8tt. Ještě jsem nebyla u doktora. Chtěli jsme druhé dítě dřív, ale přes 2 roky to nešlo. Taky vím, že to nemusí dopadnout a moc se na to radši neupínám.
Každopádně pokud to vyjde… budu rodit ve 43. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.9.25 20:15

@andrasteia já měla první dítě ve 37. Vše naprosto v pořádku. Porod rychlý asi za 5 hod byl syn venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.9.25 20:18

@taralevoe přeji ať vám to vyjde. Já měla v 36 letech také první zamlklé těhotenství pak hned do 2 měsíců jsem otěhotněla znovu a vše bylo v pořádku. Rodila jsem přirozeně v 37 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.9.25 20:23

@taralevoe přeji ať vám to vyjde. Já měla v 36 letech také první zamlklé těhotenství pak hned do 2 měsíců jsem otěhotněla znovu a vše bylo v pořádku. Rodila jsem přirozeně v 37 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.10.25 15:14
@Azat píše: Více

Děkuju :)
Já měla úplně ten samý scénář - první ZT a za 2 měsíce v pořádku, akorát věkově o rok víc - 37 těhotenství, 38 porod. Nějak často se tu opakuje tento scénař :D :srdce:

Teď se víc bojím, i toho zamlklého, i nějakých těch vad, přece jen 42 už není 37. Ale když už se poštěstilo…tak doufám, že to dopadne, a ráda do toho půjdu, v mém případě samozřejmě naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí