1. měsíc těhotenství a užívání Olynthu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
27.9.25 20:20

1 měsíc těhotenství

Dobrý den, jsem v 1 měsíci těhotenství. Mám rýmu a užívám Olynth.. neublíží to embryu. Bohužel žádné jiné kapky mi nepomáhají. To samé paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
821
27.9.25 20:39

Kup si radši mořskou vodou nebo Vincentku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.25 20:44

Neublíží, ale lepší je mořská voda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
27.9.25 20:45

Paralen nevadí. A v 1. měsíci asi nejsi, to bys o těhotenství ještě nejspíš nevěděla. Hlavně už žádný alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11607
27.9.25 20:48
@Azat píše: Více

A bacha na to, aby jsi je nepoužívala déle jako 7 dní.
Ucpaný nos v těhotenství bývá častý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
27.9.25 21:08
@Jiřina a píše: Více

Tak to bych se udusila. Vůbec mi to nos neuvolní. Kdyz bylo nejhůř, občas jsem i jako tehotna mela Olynth. Zabral vždy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
27.9.25 21:16

@Dahlia0409 Nevadí, i v Podolí mi říkali, ať si klidně Olynth koupím, když jsem tehdy měla hroznou rýmu. Mořská voda je jen šetrnější, mně ale naštěstí stačila… nechtělo se mi pro jiné preparáty chodit do lékárny. 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30384
27.9.25 21:16
@Azat píše: Více

Olynth se během těhotenství a zejména v prvním trimestru nedoporučuje. Maximálně 1-2 dny jednorázově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11784
27.9.25 21:38

Ve druhém těhotenství jsem měla nonstop ucpaný nos. neměla jsem rýmu ale překrvené sliznice…dělalo mi problem spát..přes den jsem se vždy snažila to vydržet. na noc jsem si ale stříkala protože jinak bych neusnula…snažila jsem se střídat různé preparáty…2× jsem měla virózu jednou v úplném začátku kdy jsem o těhotenství jeste nevedela…a pak kratce před porodem…tam jsem měla chycené i dutiny…to jsem hodně inhalovala abych to uvolnila a používala vyplachy ale i spreje s účinnou látkou. protože to bylo fakt šílený a navíc jsem musela fungovat protože doma bylo 15m batole.. syn je zdravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
28.9.25 09:26

Užívala jsem kapky do nosu několikrát, nos jsem měla zabetonovaný tak kvůli překrvené sliznici, že mi ani nešel prolít konvičkou (nekecám, ta voda vůbec nemohla protéct). Akorát ke konci jsem je už musela objednávat na e-shopu, nechtěli mi to prodat v lékárně. Slané vodičky mi NEFUNGUJÍ.
Na paralenu jsem byla asi tři týdny v kuse na maximální dávce kvůli zánětu zubu. Říct mi někdo, že nesmím ani ten blbý paralen, tak do večera skáču bolestí z okna hned ten první den.
Pokud máš teplotu, tak si paralen dej, zvýšená teplota je nebezpečná pro vývoj plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.9.25 16:00
@stín katedrál píše: Více

Olynth jsem taky užívala když bylo nejhůř - jak říkáš, ani konvička neprotekla. Jinak konvičkovala jsem běžnou rýmu docela dost.

Pokud máš, zakladatelko, fakt silnou rýmu, tak bych se tomu Olynthu nebránila, já odolávala a skončila jsem se zánětem středního ucha na konci 8. měsíce - to nechceš. Antibiotikům jsem se nevyhnula…
Každopádně určitě ne dlouhodobě a zkusit tu konvičku (funguje lépe než sprej s mořskou vodou, který je u mě třeba k ničemu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.9.25 16:01
@stín katedrál píše: Více

V lékárně mi kapky prodali když jsem řekla, že je to pro manžel, případně dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24585
28.9.25 18:11
@Romana Radošova1 píše: Více

Je bezpečnější, ale rozhodně ne lepší, protože ten účinek prostě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí