Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, mám dotaz.
Vím, že nikdo z vás není doktor, ale třeba měl někdo podobnou zkušenost.
Menstruaci mám VELMI nepravidelnou, takže se u mě nikdy neví kdy a jestli vůbec ovuluji (ms délka 21-74dní). Ovšem teď se nám povedlo a jsem těhotná. Minulý týden jsem na kontrole měla gestační váček 4mm tento týden už 11mm. Doktorka ale řekla, že v něm nic nevidí, že to bude asi zamlklé těhotenství. Je možné, že je těhotenství pouze velmi mladé a ovulovala jsem pozdě?
Co jsem si tak pročítala jiné diskuze, tak by v tom váčku stejně nebylo asi nic vidět, ale nechápu proč mě teda doktorka hned takhle strašila, když to není dle tabulek? Podle ní by měl být plod větší a už i se srdíčkem, protože bych podle ms měla být 8tt, ale váček by měl odpovídat cca 5tt.
Jsem z toho úplně špatná a na další kontrolu jdu až za týden a půl. Vím že nemůžu nic než čekat, ale pokud by někdo věděl nebo měl zkušenost, tak budu ráda ![]()
S takovým cyklem jsou nějaké výpočty podle ms úplně k ničemu, měla jsem to podobně a obě těhotenství byla minimálně o týden mladší. Odkdy máš pozitivní testy? Od toho už by se dalo +- odpíchnout. Jinak dokud roste, neviděla bych to vůbec černě. Ale tyhle začátky jsou vždycky 50:50, mám za sebou biochemko i zt. Teď už se budeš nervovat před každou kontrolou
.
@nanting slabou čárku jsem měla už 14.9. ale silnou až 21.9.
Symptomy mám: bolí mě prsa, ranní nevolnost, jsem víc unavená.
Je teda pravda, že od té chvíle, co mi doktorka řekla že nemám mít prakticky žádné naděje, tak se dost utlumily, ale pořád je mám - možná to bude i v hlavě, že mám pocit, že je vše v pr…čicích ![]()
Počkala bych další týden, klidně dva. Měla jsem to podobně. Čekala jsem déle, ale bohužel se jednalo o anembryomolu.
On bude problém v tom pomalém vývoji váčku. Neměla jsi jedno vyšetření, ale dvě a lékařka vidí nebo spíš nevidí ten správný pokrok.
Ahoj, počkala bych aspoň týden nebo 2. Ségře takhle řekl dr. že má v sobě mrtvý plod a má z toho zdravého a chytrého kluka. Kor když je cyklus tak nepravidelný.
Držím palečky ♥️
@Janli To říkala, že velikostně odpovídá. Nárůst je prý dobrý - 1mm denně, což je v pořádku. Jak jsem říkala, neviděla embryo, protože dle ms mám být mnohem dál.
To mi přijde časově celkem ok, teď jsem na to koukala. Já měla první pozitivní test 6., na ultrazvuku jsem byla teď ve středu a bylo to tak v nejlepším 6+1 (klidně bych tipla míň, trochu bojoval s měřením, ale srdeční akce už byla slabě patrná). Úplně zapomeň na datumy podle ms, neříkám že bude všechno OK, ale zatím nemyslím, že je důvod k pesimismu.
Ja měla to same, jen prazdny gestacni vacek. Chodila jsem na kontrolu po tydnu ale bohuzel vzdy vacek prazdny. Takže v 9tt na ukonceni. A otěhotněla okamzite po potratu, ani MS nedorazila takže bylo dobré „zaseto“ jak hodně lidi rika. Takže bych nevesila hlavu a sla na to okamzite pokud by to nevyslo. Since jsou velke ze se to povede. Držím pesti ![]()
Gestacni vacek 11m odpovida asi 6+0 tt (+-3 dny). Je docela jedno, jak mas periodu. Podle velikosti GS se da odhadnout tehotenstvi. Navic cca 2 tydny po pozitivnim testu uz aspon 6tt bude. V 6tt uz by embryjko byt videt melo. Spis to nevypada dobre, to je mi moc lito. Bohuzel, zacatky tehotenstvi maji hodne uskali.
Ale Viki uz se asi stejne neozve, asi uz pravdu zna. Drzim palce, at to (priste) vyjde.