Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hrozina píše:
Slečna je gurmán.
To teda. Před ní musíme alkohol schovat. V momentě to vyžahne
@Leni_2019 píše:
Kolik ji je? Chova se priopile?
5. Ne. Chová se úplně ok
Hele, mě dcera jednou vypila celý „ajskafe“
. Ve 4 letech… Usla po chvíli ![]()
@Anonymní píše:
píše: Více
V tom případě doporučuji spíš než řešit aktuální požití zamyslet se nad tím, jaktože takto staré dítě neví (a případně nerespektuje), že alkohol je jen pro dospělé ( a to ideálně pouze příležitostně).
Protože jinak se ti taky může stát, že si v nestřežených okamžcích pochutná na nějakých medikamentech, chemikáliích nebo tvrdším ethanolu.
Moje děti vedu od mala k tomu, že na léky, sirky, dospělácké pití (kafe, cola, alkohol), úklidové prostředky se nešahá, neochutnává, proč a jaké to pro ně může mít neblahé zdravotní důsledky.
@Svistice píše:
V tom případě doporučuji spíš než řešit aktuální požití zamyslet se nad tím, jaktože takto staré dítě neví (a případně nerespektuje), že alkohol je jen pro dospělé ( a to ideálně pouze příležitostně).
Protože jinak se ti taky může stát, že si v nestřežených okamžcích pochutná na nějakých medikamentech, chemikáliích nebo tvrdším ethanolu.Moje děti vedu od mala k tomu, že na léky, sirky, dospělácké pití (kafe, cola, alkohol), úklidové prostředky se nešahá, neochutnává, proč a jaké to pro ně může mít neblahé zdravotní důsledky.
tak je otázka jestli vůbec věděla, že pije alkohol, když to naliješ do skleničky je to barevný, bublinkatý, sladký ![]()
@debra.morgan píše:
tak je otázka jestli vůbec věděla, že pije alkohol, když to naliješ do skleničky je to barevný, bublinkatý, sladký
Klopila to do sebe z plechovky ![]()
@Svistice píše:
Protože jinak se ti taky může stát, že si v nestřežených okamžcích pochutná na nějakých medikamentech, chemikáliích nebo tvrdším ethanolu.Moje děti vedu od mala k tomu, že na léky, sirky, dospělácké pití (kafe, cola, alkohol), úklidové prostředky se nešahá, neochutnává, proč a jaké to pro ně může mít neblahé zdravotní důsledky.
Tak ona na léky, šířky a atd nesáhne. Ale to pivo v plechu to ji prostě láká. Ale my teda pijeme tak jednou za 5 let. Tohle je opravdu jen 'umrtní zapíjení ![]()
@debra.morgan píše:
tak je otázka jestli vůbec věděla, že pije alkohol, když to naliješ do skleničky je to barevný, bublinkatý, sladký
Děti nejsou blbé. Moje děti už ve třech letech věděli, co je kafe, co je džus, co limča (že to má biblinky a nechutná jim to), co je mámina limča pro dospělé (kofola), víno.
Jen se s nima musí o tom vhodně komunikovat. Navíc do skleniček ani do jídla si bez dovolení nelezeme, to je snad základ slušného vychování.
Taky si kupuju občas radler nebo cider. Vědí, že jsou alko a nealko verze (stejně jako kafe s kofeinem a caro bez kofeinu) a že tu bez alkoholu nebo kofeinu jim můžu dát ochutnat, tu druhou jim ochutnat nedám a pít je to pro ně nezdravé.
Já ve třech letech hodila do sebe panáka nějaké třešnovice, protože na dně byla naložená třešnička. Dupala jsem jak ježek, zalezla za kuchynskou linku a přežila. Možná na to mne zanechalo následky ty, že nemám k tvrdému kladný vztah, pouze k pivu a vínu ![]()
Mě dávala babička po obědě vždy malou skleničku piva a v dospělosti jsem skoro abstinent. Nevidím na tom nic špatného. Bracha dá synovcům občas taky panáka piva. Sou v tom i vitamíny. Takže si z toho zakladatelko fakt nedělej hlavu, dítě bude určitě v pořádku