Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak velkemu diteti to neublizi, alespon ne tak, ze by se to muselo nejak resit.
Muj malej si ve třech cucnul tullamorky, myslel, ze to je jablečnej džus ![]()
A co by se jí mělo stát? U nás se opil před pár lety synovec, séra pořádala na chalupě grilovačku s kamarádama, měli jsme naražený sud a děti si v průběhu večera chodily „točit“ pěnu. Ostatní děti nemají pivo rády, ale synovec ano
, takže postupně tý pěny asi vypil dost a celou noc pak chudák zvracel. Ale nic mu nebylo. Byly mu asi 4 roky…
@ašímanaj píše:
Já jako 2-leta vypila velkýho panáka likéru. Nic se mi nestalo. A to měla máma strach jako blázen. Spala jsem jako miminko a pak cucala okurku. Následky nemám. Aspon doufám.Bud v klidu.
A myslí si to i okolí? ![]()
Taky bych řekla, že se jí po ovocném pivu v 5 letech nic nestane. Jsou lidi, kteří dávají takhle malým dětem piva napít normálně
Já jsem teda nedala dětem nikdy ani toho nealkoholickýho, čistě jen proto, že platí pravidlo, že děti alkohol (ani pivo) nepijí a neochutnávají, tak aby se to nepletlo. Ale kdyby pivo někdy vyžahly, tak bych neměla nervy, že jim to takto výjimečně a jednorázově ublíží. Já bych se spíš obávala pravidelného upíjení… Nebo by mě ranila mrtvice, kdyby do sebe dítě obrátilo panáka - no a já jsem přesně toto udělala v necelých dvou letech! Byli jsme u dědy, ten nalil všem dospělým „štamprdličku“ slivovice, no a já jednu v nestřeženém okamžiku uzmula a kopla do sebe na ex
Mamka celý život vzpomínala na to, jak z toho měla nerva, že jsem se otrávila. Ale nebylo mně prý vůbec nic, jen jsem se otřepala
Takže i toto malej prcek přežije.