Nezastavitelná 20 měsíční holčička

Anonymní
30.3.20 14:23

Co s ni je nezastavitelna

Ahoj, jsem zoufala, sve deti miluju, mam syna prvnaka zlatej od narozeni, nyni 20mes. holcinku a je to masakr, je nezastavitelna, nehraje si sama, nesamostatna, neposedi, jen lita, dela bordel nebo chce me nebo brachu a chce nam velet co delat, kdyz to neni po jejim rve a neustoupi, je palicata, dela to jak me tak babi kdyz ji hlida ale me vice logicky mam ji vic..
Nesedi u jidla, u hracek…vse ji okamzite vyrusi zvoni mi mobil dokud ho nezvednu huci a knoura…doma si ani nepopovidam se synem ci manzelem porad nas atakuje huci knoura neco chce…vstava ruzne, jednou dopo je ok pak umrnena a ani do obeda pomalu nevydrzi, jednou po o spi hned podruhe neusne, potreti to trva 2hod pomalu…nemame nic rezimove jen vecery kdy v 7 koupacka a spat to.neni jedine problem…jinak je silena, neklidna…manzel jako malej byl.pry to same ale bez toho upozorneni na sebe krikem teda…uz nevim co s ni…mam strach aby nemela adhd a nemeli jsme zivot zkurvenej

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29084
30.3.20 14:27

Jako proč byste měli mít s ADHD zničený život? 8o prostě to musíš nastavit tak, aby se malá vybila a aby ses stíhala věnovat i prvňákovi :nevim: ideálně, aby děti řádily spolu. Jinak teda neznám, že by mi děti seděly v klidu u jídla, chodily spát v každý den stejně nebo byly potichu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
30.3.20 14:29
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem zoufala, sve deti miluju, mam syna prvnaka zlatej od narozeni, nyni 20mes. holcinku a je to masakr, je nezastavitelna, nehraje si sama, nesamostatna, neposedi, jen lita, dela bordel nebo chce me nebo brachu a chce nam velet co delat, kdyz to neni po jejim rve a neustoupi, je palicata, dela to jak me tak babi kdyz ji hlida ale me vice logicky mam ji vic..
Nesedi u jidla, u hracek…vse ji okamzite vyrusi zvoni mi mobil dokud ho nezvednu huci a knoura…doma si ani nepopovidam se synem ci manzelem porad nas atakuje huci knoura neco chce…vstava ruzne, jednou dopo je ok pak umrnena a ani do obeda pomalu nevydrzi, jednou po o spi hned podruhe neusne, potreti to trva 2hod pomalu…nemame nic rezimove jen vecery kdy v 7 koupacka a spat to.neni jedine problem…jinak je silena, neklidna…manzel jako malej byl.pry to same ale bez toho upozorneni na sebe krikem teda…uz nevim co s ni...mam strach aby nemela adhd a nemeli jsme zivot zkurvenej

Jako při čtení jsem měla s tebou celkem soucit, ale co ten závěr - jsi normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.20 14:30

Jsk píšeš, manžel byl to samý, takže to zdědila :) ADHD má dneska každý druhý dítě a neznamená to, že mají zkurv… život. Vím, že to máš těžký, ale to dáte!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.20 14:31

Myslíš, že Vám ADHD zkazí život?
Promiň, ale to je velice hloupý názor. Tak bude mít ADHD. No a co? S tím se dá žít.
My měli u syna do 3 let podezření na autismus. Do 2 let vypadal jako těžký autista a moje jediná myšlenka byla na to, co mám udělat, abych mu pomohla.
Má ADHD a vývojovou dysfázii.
Je mu skoro 6, u ničeho nevydrží, mluví špatně, je s ním spousta práce, vzteká se… Režim do 4 let neexistoval. Skoro denně ječel do jedenácti. Aktuálně musí spát se mnou v posteli a konečně spí.
Neustále běhá, mluví, ječí. Nevydrží u jídla, pohádek, hraček… Každé jídlo je se scénama a ne, nepřipadám si, že bych měla zkažený život. Naopak. Syn mě učí trpělivosti, pokoře a jinému náhledu na svět.
Zkus na ni najít to krásné a uvidíš, že zase bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.20 14:35
@Anonymní píše:
Nesedi u jidla, u hracek…vse ji okamzite vyrusi zvoni mi mobil dokud ho nezvednu huci a knoura…doma si ani nepopovidam se synem ci manzelem porad nas atakuje huci knoura neco chce…vstava ruzne, jednou dopo je ok pak umrnena a ani do obeda pomalu nevydrzi, jednou po o spi hned podruhe neusne, potreti to trva 2hod pomalu…nemame nic rezimove jen vecery kdy v 7 koupacka a spat to.neni jedine problem…jinak je silena, neklidna…manzel jako malej byl.pry to same ale bez toho upozorneni na sebe krikem teda…uz nevim co s ni…mam strach aby nemela adhd a nemeli jsme zivot na nic v tom smyslu ze bude jina…milujeme ji vsici ale musime pochopit ze nas to nici vsechny…delame maximum jsme x hodin venku a beztak je neunavitelna mnohdy :zed:
  • Citovat
  • Upravit
3924
30.3.20 14:37

Ty to schytas, za tu poslední větu :lol: Všechny mámy s nestandartnima detma to urazí. Ale chápu tě, jestli bude mít ADHD, což se prostě může stát, budete to mít těžší, než kdyby ho neměla, a kdo by to chtěl? Zatím je ještě brzo, třeba se to spraví, jiná rada asi není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4925
30.3.20 14:41

Souhlasím s @hanka.br., ten závěr jsi přepískla. Máme syna ADHD s dalšíma nabalenýma problémama a ano, je to občas náročný, ale že bychom měli kvůli tomu (nebo němu) zk…ný život, to teda opravdu nemáme. Dcera je jeho pravý opak. Měla bych ji snad kvůli tomu mít radši? Představ si, že nemám, oba miluju stejně a přijímám takové, jací jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
30.3.20 14:45

:poblion: fuj zakladatelko, jako proč byste měli mít zkurvenej život? já jsem měla ADHD, dcera to má také, je to náročné, moc náročné, ale zkurveným životem bych to fakt nenazývala, ty jsi teda matka roku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
30.3.20 14:46

Tak ji nacpi do babyboxu, blb.ko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27735
30.3.20 14:48

No původně jsem tě chtěla utěšit, že máme doma to samý, ale na závěr jsi tomu dala korunu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27735
30.3.20 15:01

@stinga jak se chová dospělý s adhd? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.20 15:12

No vidíš to, měla jsem komplikovaný porod, špatné apgar skóre a já se klepala, že bude syn mentálně zaostalý (ultrazvuk hlavy kvůli vyloučení krvácení do mozku) a když mi řekli že hrozí adhd ( popřípadě dyslexie apod) tak jak byla šťastná že tuto diagnózu zvládnem. Dneska mu jsou 3 a na adhd to zatím bohudík nevypadá. Teda pokud nepotkáme nějakou odbornici na hřišti (syn je živý a je ho všude plno, prostě bavič, ale není zlý a umí poslouchat) a že jich občas je, co umí na základě 5 minutového úseku říct diagnózu. Pro mne je podstatné, že já ani pediatr ani učitelky ve školce si to nemyslí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.20 15:58

Já pořád nechápu, proč byste vy nebo vaše dcerka měli mít život na nic. Z jakého důvodu?
Mám kamaráda, co měl jako dítě LMD, což je starý název pro ADHD. Má VŠ, rodinu a žije normální život.
Moje máma by v současné době měla ADHD taky, když poslouchám, co jako dítě dělala a i její současné projevy… Víš co, nemá život na nic.
Mě psycholožka syna odhadla na ADD. Taky mi nepřijde, že bych měla život na nic.
A mohla bych pokračovat dál.
Všichni, o kterých zde píšu mají VŠ a vedou úplně normální život. Nikdo nemá život na nic. Ano, někdy to je náročné pro všechny, ale nikdo se z toho nehroutí. Prostě jsme každý jiný.
Když mi řekli, že má syn ADHD a dysfázii, tak se mi neskutečně ulevilo. S tím se dá žít úplně normálně. Navíc tvá dcerka je ještě malá. Může z toho vyrůst. Náš starší syn byl kolem 2 let neřízená střela. Je mu 9 a je to pohodový a klidný kluk. Kdybych si měla tipnout, hádala bych, že u něj bude ADHD.
Zastav se a najdi na dcerce to nejhezčí a soustřeď se jen na to. Uvidíš, že to najednou bude vypadat lépe.
Každý den se s dcerkou zkus něčemu smát. Když nebude čemu, zlechtej ji. To mi poradila kamarádka, když byly synovi 2 roky a bylo mi nejhůř. Ono to opravdu zabralo. Používám to dodnes ve dnech, kdy je největší krize.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.20 16:04
@ka2ka píše:
@stinga jak se chová dospělý s adhd? :think:

Záleží na tom, jak moc to má vykompenzované. Znám dospělé, co měli jako děti dg. LMD (nyná ADHD) a každý je jiný, stejně jako děti. Ale chlapi mají velký sklon k adrenalinovým sportům a celkově vyhledávají nebezpečí, snaží se dostat na hranu (padáky, paragliding, motorky, bungee, lezení po skalách…). Prostě nesnesou nudu. Mají to 2 ze 3 mých ex a všichni se projevují stejně. Vtipné je, že vyhledávají podobně „postižené“.
No a mě synova psycholožka odhadla kvůli velmi špatné pozornosti, chaotičnosti, neorganizovanosti, nespolehlivosti… Já tedy oficiální diagnózu zatím nemám, ale až skončí tahle situace, chci to řešit, protože už mi to hodně zasahuje do života. Když jsem si dělala testy na webu (na stránkách, co se zaměřují na ADHD u dospělých, tak jsem měla 10 bodů z 10).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML