Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Záleží na tom, jak moc to má vykompenzované. Znám dospělé, co měli jako děti dg. LMD (nyná ADHD) a každý je jiný, stejně jako děti. Ale chlapi mají velký sklon k adrenalinovým sportům a celkově vyhledávají nebezpečí, snaží se dostat na hranu (padáky, paragliding, motorky, bungee, lezení po skalách…). Prostě nesnesou nudu. Mají to 2 ze 3 mých ex a všichni se projevují stejně. Vtipné je, že vyhledávají podobně „postižené“.
No a mě synova psycholožka odhadla kvůli velmi špatné pozornosti, chaotičnosti, neorganizovanosti, nespolehlivosti… Já tedy oficiální diagnózu zatím nemám, ale až skončí tahle situace, chci to řešit, protože už mi to hodně zasahuje do života. Když jsem si dělala testy na webu (na stránkách, co se zaměřují na ADHD u dospělých, tak jsem měla 10 bodů z 10).
aha díky moc
Taky jsem tě chtěla utesit, ale stejně jako ostatní, ta poslední věta mě dorazila. Taky mám trochu nestandardní dítě a že bych kvůli tomu měla nějakej horší život? Jo, není to jednoduchý, ale já jsem velmi ráda, že to dopadlo takto, mohlo totiž být i hůř. A vlastně ještě pořád být může. A co… hele, nic s tím nenaděláš, snaž se k ní přistupovat jako by to měla, na netu je spousta rad. A uvidíš, že hned půjde všechno trochu líp než s tímto negativním přístupem. Ona za to fakt nemůže a na tobě je, abys ji naučila chovat se alespoň v rámci možností „normalnr“.
@ka2ka píše:
@stinga jak se chová dospělý s adhd?
mně to přešlo cca kolem 15 let, ale hrozně ráda cestuji a někam pořád chodím, jsem akční - takže karanténa je po mně těžká zkouška
a ještě se rychle rozčílím a když mluvím, tak docela křičím, ale nevím jestli je to tím ![]()
a jo - nesnesu nudu, jedu na kole, běžím, cvičím
ale práci mám takovou, že sedím a musím být hodně hodně soustředěná a pozorná - takže ta akčnost je jen po práci ![]()
Příspěvek upraven 30.03.20 v 16:48
@ka2ka a ano jak už ti někdo píše, za mně se to nazývalo LMD - mamka říkala, že se jí ze mně točila hlava a že moje dcera je „horší“, než jsem byla já
@stinga taky díky, nenapadlo mě že akční lidé mohli mít adhd ![]()
@ka2ka ono je akční a akční. A taky na tom, jak to je vykompenzované. Já třeba soustředění v práci nezvládám. Mám ohlodané nehty, neustále minimálně klepu nohou, nezvládám kino. To je pro mě za trest. Podle psycholožky to s tím souvisí.
Ten ex zvládá v práci soustředění, ale pak je úplně KO, takže vezme psa a dá si 10 km na kole, o víkendech má xy akcí. Nevydrží chvíli v klidu.