Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My mame take male zaskodniky - tedy ne v takove mire, jako ten tvuj exemplar…
Tudlec mala (20 mesicu) schovala ovladac k tv - trvalo mi 3 dny! Nez jsem jej nasla. Starsi 3 leta taky obcas neco schova - muj telefon, klice od auta (co navsteva nechala v dosahu) - nastesti ale vzdy rekne, kam to schovala, takze veci nemusim pracne hledat ????
Moje rada je takova - pokud se ti to nejak nezda (tvuj matersky instinkt ti napovida, ze neco neni v poradku) - res to s
odborniky a ne s odbornicemi tady na emiminu
![]()
Promiň ale úplně normální to není. Já bych to řešila a klidně se objednala dřív než za rok. Ono těch diagnóz je víc.
Jo a po pár zkušenostech s některými lékaři bych řekla, že tu na emiminu budou chytřejší.
@Anonymní píše:
@happy day mně jen zajímá, jestli s tím má někdo osobní zkušenost.
Ano, mam s timhle zkusenost. Jenze moje dcera ma dost zavazne diagnozy, vcetne i te hyperaktivity a autismu.
@Jana525 syn má vývojovou dysfazii. Psycholožka se přiklání i k ADHD. Upozorňovala mě, že to s ním bude složité, což měla pravdu. On je dost svůj.
@růžový achát dekorace mám, ty ho neberou. Kytky nechává kytkama. Jeho zajímají věci denní potřeby. Třeba včera hledal chlap svinovací metr. Měl ho v šuplíku. Syn si ve 4 letech už poradí s dětskou pojistkou a metr si půjčil. Naštěstí věděl, kam ho schoval.
Tak já mám doma taky zaskodnika,sice nám neschovává věci,ale neustále dělá schvalnosti braskovi. ![]()
@milwinka kolik mu je? Náš dělá taky naschvály, ale ti schovavani mi vadí víc .
@Anonymní píše:
@milwinka kolik mu je? Náš dělá taky naschvály, ale ti schovavani mi vadí víc .
4,5 roku. Mám pocit,že celý den se baví jen tím,že otravuje mladšího brasku, vyloženě se tomu směje, dělá mu jeden naschvál za druhým. Musím se mu non-stop věnovat a vymýšlet mu stále nejaké činnosti,ale stačí chvilka kdy nemá co dělat a už zase rýpe do bratra. ![]()
Chodíme k ní kvůli tomu, že vypadal na autistu. To už je vyloučené. Teď už tam chodíme jednou za rok preventivně.