Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky mam holcicku Nikolku 4.5mesicu.uz cely mesic v noci nekrka.je kojena.Je to normalni?ve dne krka normalne.Vidim na Nikolku ze je hubena.v patek mame jit na vahu.uvidime.Chci od vas vedet.
diky za radu
Zdenna a nikolka
Ahoj Zdeno, nepíšeš, jestli má Nikolka po tom, co si neodříhne nějaké problémy, jestli neublinkává, nebolí ji bříško a tak. Já myslím, že pokud problém nemá, tak není proč se znepokojovat a určitě neodříhnutí není důvod, proč by miminko nepřibíralo
Pokud si pamatuju, tak Honzík časem taky přestal v noci odříhávat, jednoduše mi u kojení vždycky usnul a zbytek už nestihnul
Nevím jak dlouho ji po nakojení chováš, třeba si odříhne až po položení do postýlky.
Ahoj, co si ještě pamatuju, tak jsem měla taky s dcerou podobné problémy…trvalo ji strašně dlouho než si odříhla a nikdy si neodříhla vůbec, to se právě stávalo často v noci.Měla jsem samozřejmě strach, ale na druhou stranu jsem nemohla čekat třeba hodinu než si odříhne, že. S váhou to nemělo co společného, alespoň ne u nás.
Zeptej se na to dětské doktorky ať jsi klidnější
Alusha+27m dcerka+15tt
Ahoj Zdeni,
tak náš Pavlík to taky začal zhruba v tomto věku dělat, pak přestal odříhávat i přes den. Asi se naučil, jak nepřisávat vzduch ![]()
A jak jste s Nikolkou dopadly na té neurologii?
Tak odříhnutí se vyloženě „nevyžaduje“ u kojených dětí. Jinak malá neodříhla od narození, snad až když dostala flašku s UM, tak začala (tam jsem jí preventivně dávala do UM kapičky na prdíky). Pokud to Nikolku netrápí, nepláče pak, nemusíš to řešit.
S váhou to nesouvisí. Některé děti jsou buclaté a jiné jsou hubeňoučké, ale spíš než na váze záleží na počůraných plínkách a na tom, jak se mají celkově, pokud nepláče hlady a je spokojená, tak jí nic nechybí. ¨
Gabča a Bára
ani nevím kdy,ale malej už neříhá.Vnoci usne u prsa a spíme…a přes den vlastně taky.Pak se v průběhu dne překulí na bříško a je-li tam něco tak si odříhne.Už ho ani nechovám kvůli tomu.Prostě vždycky usne.....
ahoj zdenno,mne usnul vecer u prsu tak jsem ho uz nechtela budit tiom ze ho dam krknout takze sio nekrknul a dobry nicse mu nestalo,v noci kdyz se vzbudil tak jak jsem si ho brala k sobe tak si treba teprve odkrknul,sem tam kdyz byl na brisku si ublinkl ale to je normalni kdyz si nekrkne.nas malůy toi na zacatku ani neumel drzela jsem ho treba pul hodiny a on si nekrkl.tak se neboj
Téma říhání jsme probíraly s mojí mámou a překvapilo mě, když mi řekla, že za „jejich dob“ se dítko drželo ve vzpřímené poloze, dokud si třikrát neříhlo! To teda u nás nehrozilo. Přes den klasika, občas brknul, občas ne, ale v noci jsem ho zá:,–(ně neprobírala mámením nějakého říhnutí. Prostě se napil, u toho usnul a putoval do postýlky bez říhance. Problém s tím nikdy neměl, takže jsem to neřešila.
U nas to stejne, drive si neodrihaval skoro vubec,ted obcas pres den,kdyz pase koniky, ale v noci za:,–(ne po usnuti u prsu dam na bok a vse v pohode,maly uz ma skoro7 kg (pred 10 dny 6.8kg, porodni vaha 3,8kg a na zac.jsme meli problem s pribiranim, tezka zloutenka, spal, hubnul, dali jsme prikrm Nutrilon, ja se zklidnil,ze neni tak hladovy a tak jsem se rozkojila,ze mleko vylevam a malej ma faldy vsude..)
Vzhledem k tomu, že se ti to nepovedlo, rovnou tě odkážu do fora Měřítka nebo tak nějak. Ta jso uod toho, aby se tam takhle testovalo. I když původní diskuse byla chybně zařazená, není důvod to testovat v ní.
G
Ahoj u nás to je nětšinou taky tak. V noci Natálka prostě neodříhne, ale já si s tím starosti moc nedělám. Problémy nemáme, a přes den říhá normálně. Většinou ji dám na bok, kdyby si ublinkla, tak ať to jde rychle ven. Ale když si neodříhne, tak většinou ani neublinkává. Takže se nestresuj, a když neodříhne dávej mimi na bok.