Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Máme doma „Mých prvních pět let“ od Anne Geddes. Je tam otisk nožičky a ručičky a nevím do čeho mám Verunce nožičku a ručičku namočit, aby se to pěkně otisklo a aby to šlo pěkně dolů?
Zkoušely jste to některá?
Lilinka
Ahoj,
ja delam otisky rtenkou
- normalne natrit a otisknout! Jsou docela povedene! A dolu to jde docela dobre vlhcenymi ubrousky a pak mydlem a vodou.
Jinak mi holky tady radily spoustu veci - boruvkova stava, kakaovy prasek rozmichany ve vode, prstove barvicky…
Hezky vecer a at se to povede!
Eliska
V porodnici malému natřeli nohu genciánkou a udělali obtisk tak ![]()
Gabule
Ahojky, zkoušela jsem šťávu z červené řepy a vypadalo to moc hezky, ale za dva měsíce jsem knížku otevřela a skoro to nebylo vidět - tak pozor na ty přírodní věci, může to časem hodně zesvětlet.
pa
Kaa
v televizi ukazovali jak dávají dětem domů z porodnice otisky nožiček a prý to dělají potravinářskou barvou ![]()
Já jsem holkám natřela ručičku a nožičku obyčejnými vodovkami,pokud vím,jsou netoxické a snad zdravotně nezávadné,když s nimi mohou malovat malé děti.
Obtisky jsou vidět i po třech letech.
Vodovky šly pěkně smýt,stačila obyčejná voda.
Koupili jsme prstíkové barvy v papírnictví, je tam asi osm barviček, obtiskli jsme ručičku i nožičku v jiné barvě, je to trvalé a vypadá moc pěkně a je to nezávadné. Mokrou plínkou jsem to pak hned smyla. Problém je, aby miminko otevřelo ručičku, ale i s tím jsme si poradili.
petras
Ahoj,
my jsme použili vodu z borůvek, šlo to krásně dolů.
Ahoj
Dáša
ještě jednou - dolů, jsem myslela jako umýt vodou z ručičky a nožičky. ![]()
Já dělám každý měsíc obtisky jinou barvou temperek. Na toxikologii mi řekli, že jsou toxické pouze odstíny červené.
Ahojky.
Já jsem natřela rtěnkou. Povedlo se, jen jsem tam nechala ubrousek kvůli obtisknutí, ale teď už je to krásně zaschlé.
Super.
Děkuji všem. NAkonec to udělám asi taky rtěnkou. Snad se to povede.
Lilinka