Divné myšlenky a popud k nesmyslnému chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
9.2.21 12:59

Anonym

@Anonymní píše:
@Darkandeep No promiň, ale těm co OCD trpí, to zas tak nesmyslné nepřijde. Prošla jsem si tím, dodnes mám menší záchvaty, ale švanda to nebyla. :) Taky on ten člověk ten „nápad“ nemusí udělat, stačí ty nutkavé, opakované myšlenky. Už TO jednoho tak obtěžuje, že není schopný fungovat. :)
Ale jinak jo, každý máme občas nějaký myšlenky „co by se stalo, kdybych…“. Já si dost často říkám, když jdu po městě: Co by se stalo, kdybych teď nahlas jednou krátce zařvala. Jak by lidi koukali :mrgreen: Nebo v létě, když koukají holkám podprsenky z ramínek tílek nebo šatů, tak bych jim za ně zatahala (páč to vypadá hrozně). Takže jo, spousta myšlenek je z nudy ale když nikomu neškodí, proč ne. :mrgreen:
. A jak si se z toho dostala?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.21 13:11

@Luke1712 Terapie. Já to neměla rozjetý až tak moc, takže to stačilo. No znám lidi, kteří to museli řešit i léky. To už bylo např.: Jak psal úplně první příspěvek nebo před odchodem z domova stokrát zkontrolovat zda nekape voda, je vyplý plyn, jsou vybrané el. spotřebiče ze zásuvek. A to tak moc, že z domu prostě odejít nemohli, přišli o práci, kamarády..
Já mám do dneška pozůstatek ve formě: Všude kam jdu, vystupuji, nastupuji, překračuji, musím vykročit pravou nohou, v duchu si počítám - třeba když jedu výtahem, myji si vlasy atp.- kolik vteřin to trvá?…a pár dalších. Už si ale u toho neříkám, že když to neudělám, stane se něco zlého. Tohle už asi dělám jen ze zvyku. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.21 13:14

Ještě dodám, že dneska hodně hodně často na takový myšlenky zapomínám, takže to není tak, že bych to co mi zůstalo dělala denně. :) Už prostě jen tak, když si vzpomenu a zrovna nad ničím jiným nepřemýšlím. :)
Edit.: Jen když jsem ve stresu. A to díky terapii už není tak časté. :)

• Citovat
  • Upravit
10
9.2.21 13:23
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že dneska hodně hodně často na takový myšlenky zapomínám, takže to není tak, že bych to co mi zůstalo dělala denně. :) Už prostě jen tak, když si vzpomenu a zrovna nad ničím jiným nepřemýšlím. :)
Edit.: Jen když jsem ve stresu. A to díky terapii už není tak časté. :)
tak to super, ze si z toho vylezla a jak dlouho te to trapilo? Nebo co byl spoustec? To vis? :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
9.2.21 13:26
@Anonymní píše:
@Darkandeep No promiň, ale těm co OCD trpí, to zas tak nesmyslné nepřijde. Prošla jsem si tím, dodnes mám menší záchvaty, ale švanda to nebyla. :) Taky on ten člověk ten „nápad“ nemusí udělat, stačí ty nutkavé, opakované myšlenky. Už TO jednoho tak obtěžuje, že není schopný fungovat. :)
Ale jinak jo, každý máme občas nějaký myšlenky „co by se stalo, kdybych…“. Já si dost často říkám, když jdu po městě: Co by se stalo, kdybych teď nahlas jednou krátce zařvala. Jak by lidi koukali :mrgreen: Nebo v létě, když koukají holkám podprsenky z ramínek tílek nebo šatů, tak bych jim za ně zatahala (páč to vypadá hrozně). Takže jo, spousta myšlenek je z nudy ale když nikomu neškodí, proč ne. :mrgreen:

OCD mám a teda nesmyslné to je a šíleně :lol:
Ale chápu jak to myslíš. Jen mě to napadlo, zas tak moc toho autor nenapsal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.21 13:32

@Luke1712 Než mi došlo, že ty myšlenky jsou špatné, tak to trvalo dost dlouho. Začalo to totiž po kouskách, možná někdy na střední. Došlo mi to až později při studiu, kde se probírala i psychologie. Kde jsem k tomu přišla vím, mohla za to šikana na základní škole (+ její ignor stran profesorů) a taky smrt jednoho z rodičů v mém předbubertálním věku. Toť vše. :) Ať píšou další, jaké mají hovězí nápady, které sice neuskuteční, mě ty od holek pobavily. :lol: Hazení jídla v restauraci i tahání za uši. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.21 13:35
@Darkandeep píše:
OCD mám a teda nesmyslné to je a šíleně :lol:
Ale chápu jak to myslíš. Jen mě to napadlo, zas tak moc toho autor nenapsal :)

No tak já už teď asi pochopila, jak to myslíš ty. :) Jakože ty myšlenky jsou naprosto iracionální, ale prostě tam jsou…? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10
9.2.21 13:38
@Anonymní píše:
@Luke1712 Než mi došlo, že ty myšlenky jsou špatné, tak to trvalo dost dlouho. Začalo to totiž po kouskách, možná někdy na střední. Došlo mi to až později při studiu, kde se probírala i psychologie. Kde jsem k tomu přišla vím, mohla za to šikana na základní škole (+ její ignor stran profesorů) a taky smrt jednoho z rodičů v mém předbubertálním věku. Toť vše. :) Ať píšou další, jaké mají hovězí nápady, které sice neuskuteční, mě ty od holek pobavily. :lol: Hazení jídla v restauraci i tahání za uši. :mrgreen:
jo taky se tim bavim :) diky za tvuj prispevek a nadeji pro nekoho, ze z tech kravin jde ven :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
9.2.21 15:25
@Anonymní píše:
No tak já už teď asi pochopila, jak to myslíš ty. :) Jakože ty myšlenky jsou naprosto iracionální, ale prostě tam jsou…? :mrgreen:

Tak nějak, prostě logicky to smysl nedává, ale nedá se tomu ubránit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová