Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, stává se někomu, že mu hlavou prolétne myšlenka třeba : zaťukej na ty dveře nebo sedni si znovu a nějaký jiný popud k nějakému nesmyslnému chování? ( žádný z těch nesmyslů nedělám ) má to nekdo stejné?
To zní jako OCD ![]()
Zvlášť třeba,,sedni si znovu, nebo ti umře rodina"
Naprosto nesmyslné.
@Darkandeep až tak zas ne
sem na neschopence s plotenkou a asi mi uz jebe ![]()
@Luke1712 píše:
Ahoj, stává se někomu, že mu hlavou prolétne myšlenka třeba : zaťukej na ty dveře nebo sedni si znovu a nějaký jiný popud k nějakému nesmyslnému chování? ( žádný z těch nesmyslů nedělám ) má to nekdo stejné?
Ale jo, to je z nudy, když sedím u doktora v čekárně, a trvá to dlouho, říkám si, co by třeba udělal tenhle nerudný dědek, kdybych vstala a zatahala ho třeba za ucho a bavím se tím, jak by asi reagoval. Nikoho jsem taky ještě za uši nezatahala cizího ![]()
Jo kolikrát mám třeba myšlenku, jaký by to bylo třeba v restauraci začít házet jídlo - něco jako Saturnin s koblihama
taky vždycky nic neudělám, ale napadne mě to. Celkově bych řekla, že lidi napadají různý věci a lepší nevědět.
@boball
zajmavé co lidi maji v hlave
ja to mam ted casto jak jsem doma no
@Luke1712 píše:
@boballzajmavé co lidi maji v hlave
ja to mam ted casto jak jsem doma no
někdo je prostě v hlavě i v pozdním věku jako mládě ![]()
@boball jo mám to dost podobně
občas mě nějaká kravina napadne, ale spíš se tomu v duchu směju, zatím sem nic neudělala
zatím ![]()
@Luke1712 píše:
@Paola21 parada![]()
takze nejsem blazen
nejsi, blázen bys byl, kdyby fakt dělal vše, co tě napadne ![]()
@heluska1992 píše:
@boball jo mám to dost podobně![]()
![]()
občas mě nějaká kravina napadne, ale spíš se tomu v duchu směju, zatím sem nic neudělala
zatím
myslím, že dokud to neuděláš tak cajk ![]()
@Luke1712 píše:
Jako ťukat na dvere mi prijde normalni a to jsem uz taky dlouho doma
![]()
@Darkandeep No promiň, ale těm co OCD trpí, to zas tak nesmyslné nepřijde. Prošla jsem si tím, dodnes mám menší záchvaty, ale švanda to nebyla.
Taky on ten člověk ten „nápad“ nemusí udělat, stačí ty nutkavé, opakované myšlenky. Už TO jednoho tak obtěžuje, že není schopný fungovat. ![]()
Ale jinak jo, každý máme občas nějaký myšlenky „co by se stalo, kdybych…“. Já si dost často říkám, když jdu po městě: Co by se stalo, kdybych teď nahlas jednou krátce zařvala. Jak by lidi koukali
Nebo v létě, když koukají holkám podprsenky z ramínek tílek nebo šatů, tak bych jim za ně zatahala (páč to vypadá hrozně). Takže jo, spousta myšlenek je z nudy ale když nikomu neškodí, proč ne. ![]()