Divné odplenkování?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Divné odplenkování?
Ahoj, prosím o radu či zkušenost. Dcera, 2,5 roku. Nechávala jsem to celé zatím na ní.
Včera sama od sebe nechtěla ráno plenu, chodila celý den nahatá. Čůrala na podlahu, ale bobek udělala sama od sebe do nočníku, aniž bych si toho všimla.
Noc také bez pleny a nehodu, ale ona má suché pleny přes noc už několik měsíců.
Dnes ráno opět bez pleny, nechce jí ale stále čůrá mimo. Dokonce mi i přijde, že si toho kolikrát nevšimne, dokud to nevidí.
Když se zeptám v průběhu dne zda nechce čůrat, tak je to pokaždé ne ne. Na nočník si přede mnou vlastně ani nesedne. Má ho stranou a má tam klid. A na bobek si tam zjevně sama došla. Někdy vidím, jak k němu zamíří, ale pak se pláčem odběhne. Plenu zpátky také nechce.
Mám prostě jen vydržet? Vím že to trvá, jen mě zarazilo, že plenku nechce a veškeré moje směřování a dotazy jsou spojené s jejím křikem. A přitom jí do toho nikdo nikdy nenutil, ona sama si tu plenku včera sundala. ![]()
Nehodu vždy jen okomentuji, společně utřeme, nasměruji na nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě je potřeba jí to připomínat a ať to jde aspoň zkusit a at tam ma u toho nejake hracky. Chce si spíš hrat, nocnik jí připadá jako ztráta času…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud je nahata, tak to nepozna, ze se stala nehoda a nema duvod chodit na nocnik nebo mit plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni se musí naučit, jak to jejich tělo funguje a jak ho ovládat, doteď se o to nemusela vůbec starat a vědomě to řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že to nahatá pozná, počůrá si nohy. Moje roční dcera se z toho několikrát rozbrečela, asi úlekem, když mi při přebalování utekla a pak se nahatá počůrala na podlahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI na to připomínání ale reaguje křikem a hysterickým pláčem. Vůbec nerozumím proč. Jít zkusit to nechce. Plenku taky ne ![]()
@Tarena dneska už nahatá není. A být mokrá jí vůbec nevadí. Musím jí nutit se jít převléci. Měla to tak vždy. Nevadila jí nikdy pročůraná plena ani bobek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callista já to beru a chápu. Jen mě zaráží že plenku už nechce, ale zjevně sama neví, co s tím dál. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl píše: Více
Tak plenka vadi pri chuzi, kdyz je hodne nacucana obtezuje pri chuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se jí neptala, ale prostě jednou za čas posadila. Po vykonané potřebě hodně pochválit. Mě teda tohle psí očůrávání bytu přijde nechutné a pokud by mi to dítě dělalo, plenu bych mu nechala anebo takhle vysazovala, jak píšu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná já jí tam právě zkusila včera posadit a byl z toho neskutečný řev. Jako bych jí trhala nehty. Ani nadechnout se jí nešlo. Čekala jsem, co bude dneska a situace se opakuje. Tak právě přemýšlím, že na ní snad raději zpátky narvu tu plenu. Ale co s tím, když si to zase hned sundá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tevl píše: Více
To je blbý no. Musíš nějak pomoct s tím, aby jí docvaklo, že buď bude mít plenu, nebo ne, ale pak musí chodit na nočník
Víc neporadím, já děti učila ten „reflex“ čůrání na nočník mnohem dřív a nijak neodporovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na nohy jí to doteče. Moje děti si s tím pak vždycky chtějí hrát, dupat v tom a tak ![]()
Když jsem odplenkovávala syna, tak problém byl v tom, že mokré kalhoty mu vůbec nevadily a loužička na zemi byla naopak vítaná zábava. Naštěstí hovínko se mu vždycky asi eklovalo, takže to se naučil velmi brzy dělat na nočníku.
Teď mě to čeká podruhé, zatím mám jen tak nočník v obýváku, aby se s ním seznamovala. Třeba dnes ráno ji připadalo moc legrační to mít jako sedátko, když byla oblečená. Ale taky bojkotuje tam chodit čůrat. Jen jsem to přátelsky navrhla, jestli chce pomoct sundat kalhoty, a hned se s pláčem běžela nakojit
Má 16 měsíců. Přitom bez plíny by lítala furt, děti mají rády ten pocit nahatého zadečku nebo co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám pomohly nálepky do nočníku, po vyčůrání se ukáže barevný obrázek
- Citovat
- Upravit
@Tarena mně spoustu lidí radilo, ať mám kluka navlíct do něčeho - punčocháčů, nebo kalhot apod.. bez pleny, že mu to bude nepříjemný, a víc si uvědomí, že čůrá
nakonec mi tedy začal před pár dny chodit na nočník sám od sebe nahý, tak jsem to nezkusila,… ale bylo mi to od vice lidí doporučováno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit