Věčné téma nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1375
16.6.25 11:11

Věčné téma nočník

Ahoj holky,
začínám být bezradná. Syn 2 a 3/4, v září školka a nočník odmítá, záchod též, i čůrání venku. Když sundám plenu, tak zadržuje i třeba 3 hodiny. Potřebu udělá hned, když dám plenu nebo spodní prádlo. Ukazovala jsem na plyšákovi, chválila a slibovala hory doly a pořád nic. U staršího to šlo tak nějak samo v 2,5 roce. Děkuju za případné rady, jak na to vyzrát.

Prosím o rady ty, co řešily problém se zadržováním

Příspěvek upraven 16.06.25 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
995
16.6.25 11:25

Leto je dle meho idealni na uceni, protoze v teple tak nevadi, kdyz se stane nehoda.

Proste bych mu uz plenku pres den nedavala. Parkrat se treba stane nehoda, ale cely den bez curani nevydrzi. Jine reseni stejne asi nemate, kdyz v zari dite nastupuje do skolky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
16.6.25 11:39

U nás hodně zabrala kamarádka. Dcera je soutěživá, hned potřebuje dělat to, co ostatní. Takže závodily, která z nich se vyčůrat do trávy dřív. Byla pro ně strašná zábava. Pak se doma nechal nočník tak nějak v dohledu a ono to přišlo samo :nevim:. Dělal jsem, že si toho vůbec nevšímám.

Příspěvek upraven 16.06.25 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.6.25 11:41

@Pdoctor
To mě samozřejmě taky napadlo, ale zas když se za žádnou cenu nevycura, tak mu nechci zadelat na zdravotní problém, když zadržuje x hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.25 11:42

Za mě jsi čekala moc dlouho, proč jste to nezkoušeli už loni, určitě bylo taky teplo…první dcera se odplenkovala v roce a třičtvrtě a druhá u moře nedávno taky tak…když vím, že ji ve 2,5 až ve 2 a třičtvrtě chci dát do školky, tak nenásilně zkouším, co zabere…

• Citovat
  • Upravit
1375
16.6.25 11:45
@Anonymní píše: Více

Nezačali jsme až teď, loni v létě snahy byly, ale nebyl na to vyzrálý, teď jsme začali znovu 2 měsíce zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.25 11:49

@Umík a mluvit umí, co ti na to říká?

• Citovat
  • Upravit
1375
16.6.25 12:09
Že nepotřebuje čůrat. On si na nočník, WC sedne nebo venku jde ke stromu, ale nic neudělá. V příspěvku tím, že odmítá, myslím jako že tam nic neudělá, blbě jsem to formulovala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.25 12:11

@Umík a když ho necháš bez plíny, tak mu mokro vadí?

• Citovat
  • Upravit
1375
16.6.25 12:13

Nic neudělá 3 až 4 hodiny, pak už se kroutí a brečí, ale prostě se nevycura, až když dám plenu nebo trenky. nechci ho zas nechávat ještě dýl, ať mu nezadělám na ještě větší blok nebo zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
16.6.25 12:23
@Umík píše: Více

Ja nevim, ale asi bych uz nepovolila a tu plenku mu nedala. Protoze vecne to v sobe udrzet proste nemuze. Myslim, ze se treba parkrat pocura na nohy, pak mu dojde, ze vlastne curani i mimo plenku nic neni a zacne si sam sedat na nocnik nebo chodit na zachod.

My jsme u syna trochu podobny problem meli s kakanim. Protoze casto jako maly trpel na zacpu, dlouho se bal kakat jinam nez do plenky. No a jednou se to proste zlomilo, zjistil, ze kakani do zachodu nebo do nocniku je v pohode a bylo po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze