Jak dotáhnout odplenkování do finále?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak dotáhnout odplenkování do finále?
Zdravím, syn má tři roky. Na velkou chodí na nočník možná už rok. Sám si vezme nočník, svlékne si tepláky a plenku, vykoná potřebu a zavolá mě, že je hotovo. Ale na malou je to boj. Ptám se ho, ať to jde zkusit. Že nevadí, když se to nepovede, ale je důležité to zkusit. Včera mi vzal nočník, že fuj a odnesl ho na místo. Ale odpoledne sám šel a sám se vyčůral. Když bylo pár teplých dnů a byly jsme doma, tak jsem mu sundala plenku. Čůral do tepláků, ale nešťastně u toho křičel fuj. A od té doby chce pořád plenku a když řeknu, že bude bez plenky, tak protestuje. Když na něj v čemkoli tlačím, sekne se a nespolupracuje. V týdnu měl skoro celé dna dny suchou plenku a pak zase nic.
Největší problém je, že od dubna chodím na celý úvazek do práce, takže přijedeme domů v půl páté (syn chodí do DS, kde plenky nevadí) a na nějaké trénování máme jen víkend. Dovolenou mám až celozávodní v srpnu, což je hrozně pozde. Pořád jsem si říkala, že to zvládneme, všude četla, že je to nejlepší nechat na léto. Ale v září samozřejmě nastupuje do státní školky a já asi začínám panikařit, že v tomhle směru nebude připravený.
Ví, že se má čůrat do nočníku, dokáže chvilku udržet moč, ale jak ho motivovat, aby na to myslel pořád?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mamora podle me je hrozně blbý, že už chodíš do práce a v DS ma pleny a s tebou jen na vikend ty pleny nemá. To ho musí hrozně mást. Třeba mu to sepne o prázdninách, ale chtělo by to najet režim „celý den pouze bez plinek“ a při každé nehodě mu ten nočník připomínat.. třeba někdo něco poradi. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já v tomhle byla “nekompromisní”. Když jsem viděla, že dcera už má plenky suché a chodí na nočník (řekne si), tak jsme plenky přes den přestala dávat. Párkrát se stala nehoda (ale i ven jsem nosila náhradní oblečení). Vzdy jsem řekla, že to nevadí, ukázala kde má nočník at si kdyžtak ještě zajde a dala nove oblečení. Když neměla ani kalhoty, tak se nepočurala, ale když měla kalhotky/teplaky/legíny tak měla pocit plenky, takže čurala…Párkrát se počurala i v autě (ale to jsem dala do sedačky podložku)…. Ale během týdne/dvou se přestala počůrávat a vždy si řekne (venku, v autě,..) asi ji ten pocit mokra vadil. Řekla bych, že nejvíc pomohlo, když jsme koupili takový ten nástavec na WC a začala chodit na záchod jako my (místo nočníku), líbí se jí to víc. A venku nemá problém čurat u stromu (z toho má dokonce srandu) ![]()
A odplekovavali jsme od února (když mrzlo, tak byly procházky bez plen jen okolo baráku, kdyby náhodou, ať nenastydne)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych tedy trénovala i tydnu, tak to bude chvili. V té DS mu s tím pomoci nemohou? Domluvit se s nimi? U nás to šlo.
- Citovat
- Upravit
Domluvit se v DS. Nám o tom taky říkali, že s tím rádi pomohou. V této fázi bych už plenky sundala úplně (kromě noci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceru jsme doma nechali běhat nahatou a pak pochopila rychle. Dokud měla plenu a vysazovali jsme, neseplo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamora Já bych pleny přestala dávat úplně. Ve třech letech, je to jen o pohodlnosti vás obou. Proč by chodil na nočník, když si vynutí plínku. Řekla bych mu "už seš na plínku velkej, plínku mají miminka tečka. Dnešní maminy, se se vším zbytečně crcaj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně pleny sebrat úplně, třeba kromě noci, v ds by s tím neměli mít problém. Holt bude mít víc náhradního oblečení, a budete nosit domů počurané. Takhle dítě vůbec neví, ne čem je, je to nesmysl.
A za mě nejlíp to nechat na něm, neposílat záměrně na záchod, kromě třeba před odchodem ven a spaním. Našim dětem posílání na záchod kazilo ten návyk, že si to musí hlídat sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se domluvit v DS. U nas to jde taky a kdyz jsme ji vybírali tak vsude to říkali. Ty děti hrozne mate kdyz tu plinku maji/ nemají. Musí to být furt stejně. Ja teda nemam problem s vysazovanim, i ve skolce posílají na WC pravidelně, v DS na nocniky můžou dávat. Klidně, pokud to funguje nez to dítě tak úplně pochopí co si musí hlídat a co udělat.
- Citovat
- Upravit
Tak jsem se zkusila zeptat v DS, jestli by ho taky mohli nějak podporovat v chození na záchod. Prej se dětí samozřejmě ptají, nejsme jediní, kdo to řeší. Ale že můj syn si nikdy neřekne. On si neřekne ani doma, prostě vezme nočník a jde na to. A oni mají záchody za dveřmi přes chodbu, kam děti asi sami nesmí, protože tam jsou i dveře ven. Tak nevím jak to udělat. Asi ho po úspěšném víkendu pošlu do školky bez plenky a se zásobou čistých tepláků
- načítám...
- Citovat
- Zmínit