Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny, jen co se vyřešila jedna obava je zde druhá starost. Mám dcerku 6-týdnů a sem tam má k vajíčkové stolici i zelené zabarvení, nevím zda je to normální nebo to něco znamená? Kdyby některá z Vás věděla co s tím může být, dejtě prosím antibiotikum ve verzi informací.
Děkuji předem za infa. Dík Marťa
Ahoj.
Možná by se mohlo jednat o růstový spurt. Nechce teď papat častěji? Zelená stolice může znamenat buď hlad, spurt nebo třeba že pije více předního mlíka
Ale rozhodně to není nic vážnýho ![]()
zdravím prosím tě co to znamená ten spurt? Poslední dobou jsem zaznamenala častější kojení, ale jak kdy? Co to znamená ten spurt, ještě jsem se s tím nesetkala, To jako, že spěchá s růstem nebo jak? Díky
Ahoj, spurt znamená, že dítko potřebuje víc mléčka /protože roste/, ale tvoje prsa ho tolik nemají. Trvá 2-3dny, než se začne dělat mléčka víc. Častěj přikládej. Spurt bývá v 6ti týdnech a pak ve 3měsících . Plus mínus. Ve stručnosti: jaká je poptávka po mléčku, taková je nabídka. Snad jsem to vysvětlila trochu…
Ahoj
neboj se,zelená stolice neznamená že má hlad, není to tzv. hladová stolice, to jsou jen pověry. Uvidíš že za pár dnů, zas bude žluťoučká. Jo a růstový spurt znamená, že miminko roste a mý zvýšenou potřebu jíst.Takže mě Anička jedla normálně po 2 hodinách celý den a když měla spurt,tak chtěla už po hodině a půl. musíš to vydržet, ničeho se nelekej, jen prostě přikládej, vždy když chce.ono jí to stačí,.hodně mamin začně příkrmovat UM ale je to zbytečné. za pár dní to přejde. Jo a spurt se říká, že je ve 3.týdnech, v 6 týdnech, ve 3 měsících a okolo 6.měsíce.