Jak přestat kojit? Pomoooc, nejde nám to....

74
23.4.07 07:51

Jak přestat kojit? Pomoooc, nejde nám to....

Maminky, prosím o radu, moje 13ti měsíční dcerka se stále několikrát v noci budí na kojení, přestože před spaním vypije 200ml Sunaru. Jinak než u prsa mi neusne a to ani během dne. Dudlík vyloženě nechce a nikdy nechtěla. Co s tím? Když jí prso nedám, nastane ohromný řev a odmítání mléka i čajíku. Už jsem z toho utrápená, chtěla bych přestat kojit, ale nedokážu jí odmítnout, když vidím, jak je u prsu spokojená. Navíc mám pylovou alergii a začínám brát Zyrtec, tak bych opravdu nechtěla kojit. Děkuji. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
23.4.07 08:24

asi to nebude příjemné, ale v téhle situaci mi přijde nejlepší… „nechat vyřvat“. A čím dřív, tím líp… nebo postupně zkpušetutěšit jinak než prsem, ale když píšeš, že to nejde… No, ale třeba ti někdo napíše něco zázrečného :o) sama se děsím toho, až budem odstavovat…

Možná by pomohlo dát na noc něco hodně sytivého, ale mě přijde, že se nebudí hlady, ale zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.4.07 08:40

Já sice s odstavením neměla problém - malá se odstavila sama - ale často se radí zkusit prostě prso nedat, pár nocí to asi bude náročný, ale měla by to vzdát. Třeba by pomohlo, kdyby k ní pár nocí vstával manžel, pak by prso mohla těžko vyžadovat.
Známé pomohlo (ona teda kojila 1-2× denně ještě do cca 20m a dcerka se toho fakt nechtěla vzdát), že si na bradavky dala náplasti a malý vysvětlila, že tam má „bebí“.. dcerka to prý přijala naprosto v pohodě Říkala, že jí to poradili na „laktační lince“, telefon na ně nevim, ale určitě je někde na netu.
 Pa

Příspěvek upraven 24.08.20 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.4.07 08:42

Chtěla jsem spíš zkusit něco, aby malá prso sama odmítala, nevím…Četla jsem v jedné diskuzi, že si maminka natřela prsa octem a řekla, že mlíčko se zkazilo.. Zkusila jsem, ale malá se 2× ušklíbla a pila dál :twisted: . Je to nezmar… Ještě jsem nezkoušela přelepení prsou… I o tom jsem někde četla. To si je mám přelepit náplastí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.4.07 08:45

PRO SANDRIK: To s tou náplastí tedy vyzkouším a uvidíme… Já mám asi opravdu jen závisláčka na prsu, který už ani to mlíko nepotřebuje, jen ten pocit, že je přisátý :-). Malá byla jednu noc u babičky a tam ji tak vymordovali, že si celou noc na prso ani nevzpomněla. Spala jak zabitá… Ale jakmile uviděla maminku, která si pro ni přijela, už jsem ji zas měla ve výstřihu!!!! Zkusím více zapojit i manžela a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.4.07 09:12

Lindo - zkus to a uvidíš, já slyšela i metodu, která se mi teda moc nezdá, ale .. prý se na prsa natře genciálka a že ten fialový vzhled dítě odpudí, ale vzhledem k tomu, že v noci je tma a dcerce by bylo fuk, jak prso vypadá, tak bych to ani nezkoušela … a navíc - tahle metoda by mohla odradit nejen malou, ale taky manžela :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
23.4.07 10:00

A co zapojit manzela? My jsme s dcerou meli mensi problem tez s nocnim kojenim, kdyz se nam v 10.mesicich budila co 2h, ale vzdy si jen cucla a bylo to. Tak jsem dite „predala“ manzelovi. V noci k ni vstaval, vecer ji ukladal. Bylo t narocne, trvalo to asi 5dni, ale pak bylo vse ok. Pravda je, ze jsme mohli pouzit dudlik. Rikali nam na nejakych kurzech, ze z tatky ditko neciti to mliko. Kamaradka udelal totez, ale z duvodu zdravotniho, mela 40horecky, brala ATB, tak museli prestat kojit, navic ona toho ani nebyla pri te nemoci schopna. A urcite cim driv se k tomu odhodlas, tim lip, dite pobira cim dal tim vic rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.07 10:26

Na laktační lince ti řeknou, že dítě ještě není na odstavení zralé..
My jsme to měli zrovna tak a kojila jsem syna do dvaceti měsíců. Pak už to byl rozumnej chlapeček a přesně jsem použila metodu - Bebí. Přelepila jsem si prsa náplastí a ukázala mu to, že mám bebí a to mlíčko že jsem mu dala sem (jako do Avent hrníčku). Ale tou dobou už se budila jenom nad ránem, tak se to dalo zvládnout. Během pár dnů to pochopil a nikdy kvůli tomu neplakal.
Já jsem z těch, co by brutálně neodstavovaly…ale samozřejmě každý má právo si to udělat po svém.
Hodně štěstí a málo pláče
Kristýna

• Citovat
  • Upravit
9867
23.4.07 10:39

Mám prima spolehlivou metodu na odstavení - další těhotenství ;) U nás velmi funkční… Ada se mi odstavila s porodem, ale kojo měla už jen ráno, jinak jsme kolem poloviny těhotenství bez jediné slzy přešly na mléko v aventu, Pepi se mi v půlcě těhu odstavila úplně…

Ale jak budu odstavovat to třetí mi jasný není :) :roll:
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.4.07 11:10

Moc děkuji za rady!!! :lol: Také jsem nechtěl brutálně odstavovat, myslela jsem si, že to půjde samo a malá přestane postupně prso chtít… Óoooo, jak najivní představa!!! Teď když jsem ji ukládala k polednímu spánku, zkusila jsem to přelepení náplastí. Bojovali jsme, poplakávala a čajík nechtěla, nakonec jsem to zvládla a spinká… Tak 1.malý krůček za sebou.....Večer a noc bude ale určo nejtěžší…
Pokud budu úspěšná, bude zbývat ještě zastavení laktace - co radíte? Odstříkávat? Nebude se mléko tím pádem stále tvořit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.4.07 11:13

Pro Lesina: Obdivuju Tě, 3 dětičky bych takhle za sebou asi nezvládla!!! O 2.zatím uvažujeme pouze výhledově, takže žádná brzká budoucnost :D . Ale metoda je to dobrá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
23.4.07 11:15

anonymní: jo to je pravda, dítě, který nechce odstavit, tak na to není zralý. Já už takhle čekám skoro 23 měsíců…a dítě ne a ne uzrát… :lol: takže do narozenin a nastane nějaký drasťák - asi nějaký čas bez maminky, jinak to nevidím. A je to prý účinné…

Lesi: o tvoji metodu jsme se 7 měsíců neúspěšně snažili :? a už mě nebaví to věčný zklamání…takže šmitec, žádný těhu, jen prostý život - ó jaké osvobození…!!!!

Jinak Lindo, přeju pevné nervy, jsou tady potřeba víc, než kdy jindy…U nás i zkrouhnutí z 6 kojení denně na 3 byl boj…a o nočním ani nemluvím.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
23.4.07 12:27

Milá Lindo, jako bych si četla sama o sobě!!!! Dnes v noci jsem spala tak 3-4 hodiny a mám už toho dost. U nás to vyřvání nějak nefunguje- řve a řve, nejdřív je vzhůru manžel pak Maty, pak ulice a možná i celá čtvrť. Jsem už z toho na prášky a taky si nevím rady. Kojit ještě chci- malá je ekzematik, ale jen večer a ráno. Přes den nechce sama. Tak to ještě pár dní - nocí- zkusím vydržet. Přeji hodně zdaru!!!!! Majka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
24.4.07 08:28

Maminky, tak jsme noc přežily, zalepená prsa fungují!!!! Chce to ale velkou trpělivost a nedat se!!!! Skvělý nápad…
Co ale teď s obrovskými nalitými prsy??? Odstříkávám, chladím, ale bolí bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
30.4.07 22:22

Holky, děkuji za rady, Ondra „závislák“ ne a ne pochopit, že mlíčko je i v hrnečku :roll: V 19 měsících se mi fakt už kojit nechce, jak naivní jsem byla, že třeba už nebude chtít, mlíčko dojde, nebo tak něco… Ptala jsem se všech svých kamarádek z okolí, každá odstavila kolem roku věku a žádný výraznější problém neměly :?:
Teď se musím smát, když jsem chodila do předporodního kurzu a PA nám říkala, že kojila první dítě dva roky a druhé rok, pomyslela jsem si TAK TO JE SÍLA, já budu kojit max půl roku. A to jsem měla problém se „rozkojit“, protože jsem po císaři :! :! :!
No do školky to snad zvládneme, pevné nervy…

Desire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna