Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mě se třeba při kojení dělá zle od žaludku. Kolikrát si udělám jídlo, že se u toho najím a úplně mě přejde chuť. Občas zase mě chytne jakejsi pocit smutku nebo co. Ale myslím, že jak je dítě větší, postupně to přechází. Nemám ani z kojení takovej ten pocit bohyně a největší tantry nebo jak to popsat. Beru to jako kojení potomka a odvařená z toho rozhodně nejsem
Taky se zavinuje děloha, může to být nevolno z toho, jako při menstruačních bolestech?!
Já bych řekla, že je to zavinování dělohy
já myslím, že ten pocit v břiše jsem měla tak tři týdny a to jsem prvorodička
u druhorodiček je to horší- bolestivější. A ta úzkost, ono to kojení je na začátku takové divné, já měla taky takové zvláštní pocity. Takový ten pocit štěstí při kojení přišel až jsme se to s prckem hezky naučili
jinak já třeba v tom šestinedělí měla při kojení i šílenou žízeň a cítila jsem i takový jakoby tlak v hlavě (nevím jak to popsat, bylo to zvláštní). Každopádně vše přešlo a teď je to prostě normální věc
hodně pij a dej si ke kojení nějakou svačinku třeba si taky vysílená, já si chystala v šestinedělí třeba oříšky na večerní kojení.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám syna (1,5 roku) a dceru (11 dní). Dceru kojím a mám při tom takový divný pocit v břiše, těžce se mi dýchá, úzkost, nevím jak bych to dál popsala. Chtěla jsem se zeptat jestli je to normální nebo jestli jsem divná… ???? Nechápu to. Kojím poprvé u syna jsem odstříkávala a žádný divný pocit jsem neměla, ale trápí mě to už od porodnice. Mám strach se někoho zeptat, aby se mi každý nevysmál. Prosím poraďte mi. Přijdu si divná.
Tipovala bych taky zavinování dělohy.
To zavinování bylo u druhého peklo. bolest jak při porodu. Zkus při kojení něco uzobávat a nekojit hlaová.
Pro mě bylo zavinovavi dělohy při kojení horší než samotný porod, při posledním dítěti. Mě to tedy bolelo, hodně. Po sestinedeli to přešlo. To se srovná, vydrž.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám syna (1,5 roku) a dceru (11 dní). Dceru kojím a mám při tom takový divný pocit v břiše, těžce se mi dýchá, úzkost, nevím jak bych to dál popsala. Chtěla jsem se zeptat jestli je to normální nebo jestli jsem divná… ???? Nechápu to. Kojím poprvé u syna jsem odstříkávala a žádný divný pocit jsem neměla, ale trápí mě to už od porodnice. Mám strach se někoho zeptat, aby se mi každý nevysmál. Prosím poraďte mi. Přijdu si divná.
Pozor mě se stejnými symptomy rozjela porodní deprese, u syna jsem o tom nikomu nic neřekla a párkrát mě zachránila naše čuba abych neublížila sobě nebo malému. U dcery jsem to naštěstí poznala včas a ještě v porodnici jsem si nechala zastavit laktaci a pocity zmizely. Teď jen lituju že jsem to nevěděla i u syna těch prvních pár měsíců jsme mohli prožít úplně jinak, lépe.
Doporučuju si při kojení pustit televizi nebo si číst knížku a moc se na to nesoustředit. Divný pocity při kojení jsou úplně normální a to že to prostě není příjemné je taky normální - obzvlášť zezačátku.
Jo, taky jsem to na začátku měla. Někdy mě vyloženě bolelo břicho jako ms nebo jako když sní člověk něco, co mu nesedne. Taky se mi přo kojení více rozjíždělo krvácení. Trvalo to tak dlouho, dokud jsem krvácela - čili cca 6 týdnů. Pak už ok.
@Heivka Ty jo, to je úplně děsivé ![]()
@Heivka Měla jsem to taky tak. Ale neřekla bych, že to byly příznaky deprese - spíš asi to zavinování s tím, že potom se nám rozjela i ta deprese jako bonus
U dalšího taky hodlám nekojit hned od začátku, nehodlám strávit ty měsíce tak, jak teď u malé… ![]()
@vannilka nene jen mám pocity úzkosti, těžce se mi začne dýchat. Přijdu si divná. ![]()