Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhulky,
jsem ve 28.tt a už asi týden mám takové zvláštní pocity dole. Jednak mi někdy při chůzi přijde, že mi spodkem chce propadnout 30kg kámen, musím se vždycky až zastavit, jak se leknu a pak je to dobrý.
Noooo, a pak mám ještě druhej pocit - čím víc se za ten den hýbu, tím víc pak k večeru cítím, jak když mám celý rozkrok a hýždě přetažený, někdy je to tupý pocit, jak když jezdíte na kole a přesedíte se na sedle, někdy zas mám pocit, že to mám dole všechno stažený. Doktor mi akorát řekl, že dole je to dobrý a o takovýhle pocitech že mu tětotný neříkají, tak nevím. Máte některá podobné zkušenosti, je to normální?
ahoj luci,tak to znám,měla jsem to u kluků též v těhu,popsala jsi to velmi přesně,víš,vše je tam dole tak hodn prokrvené a kyčle se roztahují,to vše zapříčiní tyhle pocity,víc odpočívej,ale neboj,já to měla taky a kluci přišli na svět v termínu a zdraví a každej měl skoro 4kg-
taky jsem to měla, hlavně tedy s druhým, fakt jsem si myslela, že to nemůžu donosit, dokonce se mi v rozkroku dělaly i křečové žíly. Hodně zkus odpočívat, nožky nahoru a neboj - po porodu to okamžitě přejde. I já měla děti normálně donošené.
Já jsem to měla v prvním i druhém těhu stejně a taky jsem měla ke konci i křečové žíly. Bylo to dost nepříjemné, hlavně po delším stání či chůzi, ale děti jsem bez problémů donosila.
Tak to jsem ráda, že je to v pořádku. Jsem z toho totiž někdy tak rozhozená, že jsem pak protiva úplně na všechny, zvlášť na manžela. Když mě totiž kterýkoli z těhle pocitů chytne, tak se zastavím, něco zamrmlám a on už plaší s pohotovostí, což mě okamžitě vytočí, nevím… Ale tak aspoň že nejsem ojedinělej exot, jak jsem si po návštěvě na gyndě přišla. Ona je naše malá vůbec nějaká čipera a to těhu s ní je samá lepší vychytávka
Teď poslední dny se tam nějak divně šponuje, že mi vždycky vyskočí tuhej pruh na břiše a nebo se propíná do stydký kosti, až si myslím, že mě bolestí snad praská
Pak ale usne a vše je zas ok.