Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravim, nevim jestli tu je nekdo šikovný a vyzna se? Mám otázku ohledně jestli by byl nápad reálný mám růžovou kolébku jako na obrázku ještě trochu více pestřejší ale čekám kluka a chtěla bych využít tě postylky jelikož byla dražší a nechci kupovat novou je možné že použije látku a můžu to nějak prekryt aby to vypadalo jako nová kolebka ale bez toho aby něco lepila nebo síla jelikož bych ráda růžovou postýlku prodala ale zatím ještě využila. Šlo by to se sametovou latku a jak na ty díry bude to vypadat pevné nebo jako zaves?
@Cenarius píše: Více
Asi tak, nevypadá to úplně stabilně. Ale k dotazu, nejsem úplně švadlenka, ale podle mě to bude vypadat blbě a ještě studenej klouzavej samet. Hele tomu dítěti je to úplně jedno jakou to má barvu.
Vzhledem k tomu že do toho nechceš nijak pichat, něco přímo našívat tak snad jedině něcim to uvnitř zatížit nebo tím obsit matraci, nechat hodně volně látky okolo… a cípy dole pod dnem k sobě svázat. Nebude to ale vypadat asi nic moc a navíc to bude pořád někam sklouzávat, nebude to držet pořádně…
Sama doma bez zkušeností + překrýt aby to vypadalo jako nové, ale v jiné barvě + bez lepení a šití a zanechání stop po úpravách = absolutně nereálné.
Buď nech chlapečka spát v tom (komu to vadí, že je to růžové, miminku stopro ne), nebo to prodej rovnou, nebo to vezmi do čalounictví a nech potáhnout jinou látkou.
To chceš postýlku pro novorozence obalovat látkou z Temu 🫣
Vykašli se na to, dítěti je jedno jakou má postylka barvu, navíc v takové bude stejně jen chvilku a radši ať je v růžové ale nezávadné než aby spalo v látce napuštěné buhví čím…
Jako miminu to je jedno, ale když už to mermomocí chces předělat na modrou, tak me napada koupit velkej kus muselinu, je poddajny a není to plast hlavně, dat to do postýlky nejdřív pod matraci a pak aby to viselo ven, okraj zafixovat nějakou gumou a prevazat treba stuhou a dole uprostřed svázat. Ale i tak to budeš muset asi furt spravovat a nějak extra esteticky to nebude ![]()
@Jelitoo píše: Více
Však proč používat bezpečné věci, když můžeš narvat dítě od malička těžkými kovy, věcnými chemikáliemi apod.
@Nicolletta138 píše: Více
Tak mozna nechat usit potah, ale budes to mit stejne na chvilku, a miminku to je jedno jaka to je barva. Moc stabilni to ale asi nebude ![]()
@Jelitoo píše: Více
Tak postylka je z Ali, to mas nejspis prast jak uhod. Lepsi asi necim obalit kdyz uz… asi jak pise @Anezka1990 nebo nechat usit ten povlak, aspon se to bude dat sundat a vyprat…kdyz uz teda nemuze spat kluk v ruzove. Osobne bych to doma nemela, kdyz pominu puvod, musi to byt strasny lapac prachu a navic je to potencialne nebezpecne z hlediska uduseni, ale na to se zakladatelka nepta…
@Nicolletta138 píše: Více
Na obrázku máte satén a v textu samet. Jen upozorňuji, že to není totéž. Muselo by se to prečalounit, bez toho to bude vypadat vždycky blbě a s velkou pravděpodobností to nebude bezpečné. A vy byste vážně strčila dítě do látky pochybného původu a ještě k tomu určenou pro dekorativní účely? I v Číně dodržují normy a mají certifikáty pro výrobky pro děti. Tohle bych nekoupila ani pro kocúra na pelech.
Děkuji za rady nakonec tedy jsme se rozhodly ušít ten potah nejjednodušší metoda já ani nevěděla že něco také je pak jsem našla fotku jako inspiraci. vymenit calouneni by bylo dražší a jinak to je nerealne švadlena známá je velmi šikovná a má zkušenost s látkou ta mi pomuze jestli si vzpomenu dam hotove foto někteří davali i nežádoucí rady postylka není z alli Express ale byla vyrobena na zakázku a je tmavší ruzova akorát ji mám schovanou ve sklepě nechtělo se mi tam lézt kvůli fotce a je velmi stabilní dokonce výhodu má že se houpe a dite pomůže ukolebat jak říkám u dcery jsem byla spokojená proto mi to bylo líto ji prodat ne každému se tento styl líbí a to je v pořádku nám ano nevadila by ani ta barva ale pokud je ta možnost proč ne aby sedela pro chlapecka aby mel hezkou pamatku a jasně kdo chce vyhodit tisíce za něco co může mít levněji jen stačí šikovnost můžu jít koupit koupit pravý saten ale kdybych tekla finální cenu kolik by mne to stalo lidi by se zase hroutili že kdo by dal takové peníze za něco takeho a z plastu je dneska skoro vše a je to jen blbý potah ještě v tom je matrace která může mít bavlněné povleceni a jestli má někdo fakt obavy mám i klasickou postýlku kde dite spí v noci v ložnici a kolébku používám jen přes den to dole v obyvaku kde jsme cely den a také jak mile dite už se naučí sedět pak už tehdy začíná být nebezpecna ![]()