Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych do afriky nejela, současná situace neni ideální na cestování do těchto zemí, vyber si evropskou destinaci ![]()
Ono je možná fajn, že na Djerbu uzavřeli jedinou příjezdovou cestu, ale souběžně s ní vede i vodovod - jediný zdroj pitné vody pro Djerbu, potrubí vede nad hladinou moře a je tudíž velmi zranitelné. Nejela bych tam ani omylem. Byla jsem tam a byla to moje nejlepší dovolená za posledních 15 let. Bylo to ale před útoky, takže to bylo fakt hrozně fajn. Teď tam budou místní dost ve stresu. Už jen kvůli tomu bych si tu dovču neužila.
Vím, že tam asi odsud nikdo nepojede, ale dnes v na Pobřeží slonoviny v hotelu oblíbeném mezinárodní klientelou postříleli teroristé 10 lidí včetně malého dítěte…a je to rozhodně dál než Tunis, Egypt, příště třeba Maroko…
http://www.blesk.cz/…tovisku.html
@Burj Chalifa píše:
Vím, že tam asi odsud nikdo nepojede, ale dnes v na Pobřeží slonoviny v hotelu oblíbeném mezinárodní klientelou postříleli teroristé 10 lidí včetně malého dítěte…a je to rozhodně dál než Tunis, Egypt, příště třeba Maroko…
http://www.blesk.cz/…tovisku.html
Taky jsem to zrovna četla. Nikdo nemůžeme vědět, kde to bude příště.. Může to být jakékoliv turistické letovisko.
@hatawai píše:
Taky jsem to zrovna četla. Nikdo nemůžeme vědět, kde to bude příště.. Může to být jakékoliv turistické letovisko.
ano, může. Turistická letoviska jsou v podstatě kdekoli terčem jsou. Vysoká koncentrace lidí, hodně mrtvých, panika, útok na cokoli, co připadne teroristům účelné a z jejich pohledu smysluplné.
Nejela bych tam ani, kdyby mi takovou dovolenou někdo daroval zadarmo.
A teď už vubec bych tam nevzala decka.
Jet tam muze jen kaskader. A jen blazen s detmi, to nepochopim uz vubec. My letos zustavame v Cechach ![]()
@Rendi píše:
My jsme si právě už dlouho plánovali leteckou dovolenou s dětma a našima. Dovolenou jsme zamlouvali již dříve. A Turecko, kam naši často létají, jsme rovnou řekli, že ne. Ostatní destinace jsou už příliš drahé. A vzešlo z toho Tunisko-Djerba. Musím říct, že od začátku z toho nemám dobrý pocit, ale rodina to tak úplně nevidí, s tím, že dnes už není bezpečno nikde. V cestovce nás naše známá odrazovala ať zájezd nerušíme, že Djerba je pořád ještě nejbezpečnější, jsou tam velká opatření, uzavřeli i jedinou příjezdovou cestu a chrání to tam, mají své letiště. Letos není moc kam na výběr, ale musím říct, že poprvé se na dovolenou netěším. Ale když to opravdu člověk vezme, ani Chorvatsko není bezpečné. Tak jsem z toho docela nešťastná. Tak dlouho jsme to s našima plánovali.
Tak tohle tedy už vůbec nepochopim
. Peníze a dovolena u moře jsou na prvním místě před bezpecim.
Nac se tady teda ptas, když si to unis/umite odůvodnit v rodině, jak budete v bezpečí?
Děkuji moc za názory!!! Kelsey, nikdy jsem nenapsala, že jsou peníze a dovolená na prvním místě před bezpečím. Od toho tady ty stránky jsou, pro vkládání diskuzí. Já si nic neodůvoďnuju, od začátku píšu, že z té dovolené mám strach. Jen jsem chtěla slyšet ještě nějaké názory.
Kréta dobrý. Já bych letos chtěla asi Thassos, Zakynthos nebo Samos. Uvidím co vyhrabu v lástech ![]()
Taky nechávám výběr až co bude z last minute, Kréta dobrý a Korfu není taky špatná ![]()
Zájezd na Djerbu jsme loni zrušili - škoda, už se tam asi nepodívám…Rádi jsme jezdili do Turecka - bylo to vždycky skvělé, no letos asi taky nic. Chceme na podzim na Kapverdy - není to až tak drahé a myslím bezpečné. Křesťanská země, daleko „od všeho“. Z Evropy myslím zbývá kousek Španělska, sever Itálie a Chorvatska…co se dovolené týče.
@Rendi píše:
Co myslíte Kréta?
ta je podle mě dobrá. taky tam jedeme.
Řeším úplně stejný problém, je mi do breku. Mame zaplacený zájezd na Djerbu, mám děti 4 a 7let. Na dovcu sme se moc těšili, ale nevím zda jsem vybrala dobře, manžel taky říká že by sme nemohli nikam a že tam bylo teď tolik útoku, že se tam dlouho nic nestane, ale já už začínám mít panickou hrůzu i z letiště v Cechach. Manžel dovcu
měnit nechce, do června ještě daleko situace se může změnit. Vy teda budete měnit, nebo ne?