Djerba 2016

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
63
13.3.16 15:39

Djerba 2016

Ahoj, chci se zeptat, plánujete někdo letos v létě dovolenou na Djerbě? Prosím o nějaké názory ohledně bezpečnosti, počasí, všeho. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21483
13.3.16 15:47

@Rendi afriku bych letos vynechala… platí tam vyjimečný stav. koukni sem: http://www.mzv.cz/…estam_1.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
13.3.16 15:56

V zadnem pripade nikam v africe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
13.3.16 16:09

Já letos také Afriku nee.
Jinak je tam krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.3.16 16:11

My jsme si právě už dlouho plánovali leteckou dovolenou s dětma a našima. Dovolenou jsme zamlouvali již dříve. A Turecko, kam naši často létají, jsme rovnou řekli, že ne. Ostatní destinace jsou už příliš drahé. A vzešlo z toho Tunisko-Djerba. Musím říct, že od začátku z toho nemám dobrý pocit, ale rodina to tak úplně nevidí, s tím, že dnes už není bezpečno nikde. V cestovce nás naše známá odrazovala ať zájezd nerušíme, že Djerba je pořád ještě nejbezpečnější, jsou tam velká opatření, uzavřeli i jedinou příjezdovou cestu a chrání to tam, mají své letiště. Letos není moc kam na výběr, ale musím říct, že poprvé se na dovolenou netěším. Ale když to opravdu člověk vezme, ani Chorvatsko není bezpečné. Tak jsem z toho docela nešťastná. Tak dlouho jsme to s našima plánovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
13.3.16 16:16

Je to hodně dole, u Libye…já bych se asi bála. A nemůžete to vyměnit za něco jiného?

Příspěvek upraven 13.03.16 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
13.3.16 16:25
@maraida píše:
Já teda myslím, že letiště přímo na Djerbě není. Letí se do Tuniska a pak autobusem právě tou uzavřenou silnicí na Djerbu.

Na Djerbě je letiště, transfer z letiště trvá do 30 minut. Byla jsem tam 2× :jazyk: Ted bych tam kvůli bezpečnosti nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
13.3.16 16:27

Jo, už jsem se taky dočetla, že tam je. Nicméně si myslím, že my jsme tehdy letěli do Tuniska a pak tou cestou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
13.3.16 16:33
@maraida píše:
Jo, už jsem se taky dočetla, že tam je. Nicméně si myslím, že my jsme tehdy letěli do Tuniska a pak tou cestou…

Poprvé jsem tam byla v roce 2004 a to už tam letiště bylo. Možná, že se dřív lítalo jenom na pevninu a pak busem :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.3.16 16:37

No, tak nevím. Mám dvě malé holčičky a nemám z toho dobrý pocit. Vyměnit zajez za poplatek můžeme, jenže kam? Cho :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
13.3.16 16:39

@Rendi a co nějaké Řecko? Bulharsko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.3.16 16:39
@Rendi píše:
My jsme si právě už dlouho plánovali leteckou dovolenou s dětma a našima. Dovolenou jsme zamlouvali již dříve. A Turecko, kam naši často létají, jsme rovnou řekli, že ne. Ostatní destinace jsou už příliš drahé. A vzešlo z toho Tunisko-Djerba. Musím říct, že od začátku z toho nemám dobrý pocit, ale rodina to tak úplně nevidí, s tím, že dnes už není bezpečno nikde. V cestovce nás naše známá odrazovala ať zájezd nerušíme, že Djerba je pořád ještě nejbezpečnější, jsou tam velká opatření, uzavřeli i jedinou příjezdovou cestu a chrání to tam, mají své letiště. Letos není moc kam na výběr, ale musím říct, že poprvé se na dovolenou netěším. Ale když to opravdu člověk vezme, ani Chorvatsko není bezpečné. Tak jsem z toho docela nešťastná. Tak dlouho jsme to s našima plánovali.

cestovce jde o to jen prodat zájezd, ta bude lhát, až se od huby bude prášit. Cestovkám orientovaným se tuniské a egyptské destinace jde o kšeft a ekonomické přežití. Radikálům, vážení, jde právě o zničení už tak chabých národních ekonomik, na nich cestovní ruch stojí, tedy turistické cíle jsou pro ně ideálním terčem. Padne turistika, padne ekonomika, padne režim, nastoupí islamisté. Proto také stříleli v Tunisu po turistech. Přiznejte si na rovinu, jde Vám jen o to, že je to levný, ale za jakou cenu, za jaké riziko. O přírodní památky ani kulturu místních není řeč, jste od počátku do konce v betonové hotelové rezervaci, ze který se neodvážíte vyjít. Jde jen o teplé moře a skluzavky u bazénů( jsou i jinde, kde je bezpečněji)a o výkrm v rámci AI, který je též výhodný, protože na nic jiného tam krachující hoteliéři nemohou nikoho nalákat. Na okraj si ještě dovoluji upozornit na možné výluky z pojištění, pokud by byly tyto události způsobeny teroristickým útokem, máte to v podmínkách a ještě se mohlo jednat o země s varováním MZV. Takže na nějakou bábu z CK, která je motivována jen provizí z prodeje zájezdu bych nedala.Ta Vám klidně doporučí i pobyt v Sýrii v údolí Bikáa ovládaném IS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
13.3.16 16:42

Tak ja bych tam neletela ani kdyby mi za to platili. Tyto zeme me nelakaly ani driv, kdyz tam byl jeste relativne klid, no ted bych tam nejela tuplem. Ono to neni jen o tom nebezpeci, ale o te celkove atmosfere zeme. Ja rada jezdim na dovolene na vylety; v Egypte, Tinisku atp. muze clovek akorat tak lezet na plazi u hotelu a to mu jeste bude zprijemnovat ochranka s kulometem. Ja si relax predstavuju jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.3.16 16:48

Díky moc za názory! Všechny dávají smysl. Trošku mě právě uklidnovalo, že v sestovce máme známou, a nejsou zaměřeni jen na tyto země. Bohužel mi potvrzujete mé obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
13.3.16 16:55

Loni jsem Djerbu zrušila pár dnů před útokem v Sousse. Tunisko je krásná země, moc ale nevěřím, že se tam ještě kdy podíváme. Svět se v pr*del obrací. Letos pojedeme na sever :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí