Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Počasí bude nejspíš skvělé, moře čisté, dobré jídlo, ale to vám bude k ničemu, až se budete na pláži válet v krvi. Ne, ten bych tam nejela.
Upřímně, my letos nepojedeme nikam. Ani Evropa není bezpečná a čert ví, kam se sta tisíce, možná milion migrošů pohne. Jih Evropy je riziko, včetně Bulharska (a to jsme ho tak milovali), Itálie, Francie jsou to samé - v obležení migrošů. Řecko je v hajzlu úplně. Rakousko je má takřka na hranicích. Severské země už je tam mají nasazené, taktéž Německo. Zbývá Polsko a jeho krásný Balt, nicméně v Polsku hrozí majdan. Slovensko mě nebaví (v létě šplhat po horách nemůžu a přírodu máme hezkou i tady, myslím tím kempy, přehrady atd.) a zůstává tedy Maďarsko, které mi taky nic moc neříká. Situace v Evropě se může kdykoliv zvrtnout a bude problém dostat se domů.
O Africe už nemluvím vůbec.
Takže my letos budeme poznávat krásy naší vlasti, je toho spousta, co ještě nemáme procestované u nás.
@Rendi Byla bych opatrná. Mám kamarádku v jedné pobočce CK a mají prý od šéfů přímo zakázáno odrazovat od cest do Afriky klienty, kteří jeví o takový zájezd zájem. Jde jim jen o kšeft a doufají, že se nic nestane. Doporučila bych ti asi Španělsko, i když to bude cenově asi jinde. Ale kdybyste vybrali třeba něco na severu (Costa Brava), tak si myslím, že by ta cena byla v pohodě.
Jinak souhlasím s @Gorlami. Na dovolené mi jde i o tu atmosféru, o výlety a poznávání země. Navíc mě vždycky vadily dovolené typu - v hotelu se nadlábneme AI a o kousek dál žebrají hladové děti. Věřím, že někomu to nevadí, ale mě tento typ dovolených neláká.
Ne nejela bych tam… viz třeba tento článek… http://www.novinky.cz/…o-statu.html
@Apaji píše:
Upřímně, my letos nepojedeme nikam. Ani Evropa není bezpečná a čert ví, kam se sta tisíce, možná milion migrošů pohne. Jih Evropy je riziko, včetně Bulharska (a to jsme ho tak milovali), Itálie, Francie jsou to samé - v obležení migrošů. Řecko je v hajzlu úplně. Rakousko je má takřka na hranicích. Severské země už je tam mají nasazené, taktéž Německo. Zbývá Polsko a jeho krásný Balt, nicméně v Polsku hrozí majdan. Slovensko mě nebaví (v létě šplhat po horách nemůžu a přírodu máme hezkou i tady, myslím tím kempy, přehrady atd.) a zůstává tedy Maďarsko, které mi taky nic moc neříká. Situace v Evropě se může kdykoliv zvrtnout a bude problém dostat se domů.O Africe už nemluvím vůbec.
Takže my letos budeme poznávat krásy naší vlasti, je toho spousta, co ještě nemáme procestované u nás.
Vidím to naprosto stejně. Slovensko, Maďarsko, možná Kanáry a Baleáry.
@Apaji tak my jsme také Evropa, že…a migranty tu také máme. Takže to bys fakt nemohla nikam.
Jinak Slovensko přece nejsou jen hory, já byla loni třeba na jihu a letos se tam chystám znovu, konkrétně do Štúrova.
Loni jsem byla na řeckém Chiosu, ano, migranti tam byli, jednou se dokonce i vylodili na „naší“ pláži, potkávali jsme je v parku v hlavním městě, ale opravdu nic nedělají, jen čekají na cestu dále.
@Adrasteia píše:
@Rendi Byla bych opatrná. Mám kamarádku v jedné pobočce CK a mají prý od šéfů přímo zakázáno odrazovat od cest do Afriky klienty, kteří jeví o takový zájezd zájem. Jde jim jen o kšeft a doufají, že se nic nestane. Doporučila bych ti asi Španělsko, i když to bude cenově asi jinde. Ale kdybyste vybrali třeba něco na severu (Costa Brava), tak si myslím, že by ta cena byla v pohodě.
Jinak souhlasím s @Gorlami. Na dovolené mi jde i o tu atmosféru, o výlety a poznávání země. Navíc mě vždycky vadily dovolené typu - v hotelu se nadlábneme AI a o kousek dál žebrají hladové děti. Věřím, že někomu to nevadí, ale mě tento typ dovolených neláká.
mluvíš mi z duše. Zažila jsem. Ovšem nutno říci, že tato zkušenost Vám hodně srovná hodnoty, jste-li k těmto věcem vnímaví. Uvědomíte si, v jakém dostatku zde žijeme a jak je nám to často málo. Věřte mi, že když si jdu večer lehnou do postele, dost často si vybavím, na čem jsem viděla nocovat lidi v Africe.Na zemi, na hadrech, bez vody a naděje.
Příspěvek upraven 13.03.16 v 17:21
@Apaji Nevím, ale tak černě bych to neviděla.
Itálie - záleží, kam pojedeš, Chorvatska bych se nebála vůbec a většiny Španělska taky ne. To Řecko bych si už ale rozmyslela a o Africe není řeč.
@Burj Chalifa píše:
mluvíš mi z duše. Zažila jsem. Ovšem nutno říci, že tato zkušenost Vám hodně srovná hodnoty, jste-li k těmto věcem vnímaví. Uvědomíte si, v jakém dostatku zde žijeme a jak je nám to často málo. Věřte mi, že když si jdu večer lehnou do postele, dost často si vybavím, na čem jsem viděla nocovat lidi v Africe.Na zemi, na hadrech, bez vody a naděje.Příspěvek upraven 13.03.16 v 17:21
Já vím, také jsem zažila. A snažím se uvědomit si to vždycky, když mám pocit, že zrovna tenhle den stojí za prd. Dost mi to pomáhá - najednou se mi moje problémy zdají směšné a malicherné. Ale jinak na klasickou dovolenou s rodinou vyhledávám země, které můžu projet, kde je bezva atmosféra a lidé v pohodě.
@Apaji píše:
Upřímně, my letos nepojedeme nikam. Ani Evropa není bezpečná a čert ví, kam se sta tisíce, možná milion migrošů pohne. Jih Evropy je riziko, včetně Bulharska (a to jsme ho tak milovali), Itálie, Francie jsou to samé - v obležení migrošů. Řecko je v hajzlu úplně. Rakousko je má takřka na hranicích. Severské země už je tam mají nasazené, taktéž Německo. Zbývá Polsko a jeho krásný Balt, nicméně v Polsku hrozí majdan. Slovensko mě nebaví (v létě šplhat po horách nemůžu a přírodu máme hezkou i tady, myslím tím kempy, přehrady atd.) a zůstává tedy Maďarsko, které mi taky nic moc neříká. Situace v Evropě se může kdykoliv zvrtnout a bude problém dostat se domů.O Africe už nemluvím vůbec.
Mám úplně stejný názor, bohužel. Akorát, že maďarské termály milujeme. Zatím plánujeme dovču v Česku, jestli pojedeme i do Maďarska se rozhodneme na poslední chvíli podle migrantské situace. Čert nám byl ty Arabáče dlužen
@Adrasteia tak ona v Tunisku i Egyptě byla kdysi nálada taky super. V Tunisku jsem byla naposledy předloni. Lidé jsou milí. Na výlety jsme také jezdili, Tunisko mám projeté celé, Egypt ty hlavní památky taky. Ještě jsem chtěla poznat Turecko, to už ale asi bohužel…nebo někdy v daleké budoucnosti jestli se situace uklidní.
@cecetka z maďarskách termálů jsme se vrátili minulý víkend a v pohodě.
Myslím, že hodně obsazované bude letos Bulharsko - tam bych se také nebála. Co myslíte?
@hatawai řekla bych, že už bude vyprodané. Také jsme o něm uvažovali, nakonec jsme vybrali Krétu.
Já poletím jako vždy na last. Vždycky v TV už na jaře říkají jak je vyprodáno a já vyberu vždy. zajímavé ![]()