Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky nemám nikde viditelně fotky ani sebe, ani blízkých. Stejně tak jsem nikdy (ani před mobily) neprovozovala nějaké nošení fotek v peněžence apod.
Nepřijde mi to jako natolik kontroverzní věc, aby se to nedalo normálně vysvětlit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, s muzem jsme vyuzili teto situace, kdy jsme prevazne zavreni doma a vymalovali komplet cely dum, ja objednala nejake nove obrazy, dekorace a vecer byla online prohlidka, nejdrive babicka s dedou proc jako nikde nemame svoje a fotky deti vystavene, ze na velkou holou stenu by se hodila velka rodinna fotka nez platno s pousti co nam ladi, to same mamka a kamaradka, proc nikde nemame vystavene rodinne fotky… ja mam u sebe v satne fotku ze svatby+ fotku deti a muz to stejne u sebe, ale ve spolecnych prostorach to nemame. Nemame potrebu cumet na nas kdyz nas vidim denne zive, muz ma navic ze sebe komplex a temer se nefoti, babicka ta ma rodinnou fotku i v kuchyni, ale nam se to proste nelibi.. babicka s mamkou to pojaly tak, ze se mi blizi svatek a nechaji nam vytisknout fotky a zaramovatmy to tak ale necheme… jak slusne odmitnout? Treba vyndat fotky jen kdyz prijdou na navstevu, coz neni tak caste?
Na rovinu bych jim řekla, že prostě rodinné fotky pověšené mít nechcete. Že k tomu máte své důvody, je to váš dům, tak ať to prosím respektují.
Šaškovat s vyndaváním fotek, když se chystají na návštěvu, to je jak z Pučálkovic Aminy, kde věšeli fotku babičky, když měla přijet.
Ja bych je schvalne vytahoval a vesel pred navstevou. A jeste bych si to nechal extra pochvalit. Babicka s mati budou spokojeny jak zelvy a ja bych mel svatej klid. ![]()
Nikdy me nenapadlo, ze jsme divni, kdyz nemame po dome fotky rodiny ![]()
Fotky nikde vyvesene nemáme. Nevím, jak bych to vysvětlovala. Mě celkem zaráží, že je vůbec třeba to vysvětlovat. My jsme nechali udělat tchyni velký obraz - fotku vnucek (je tam i neteř), ale ona je ten typ, který to potěší. Naopak myslím, že by ji nikdy nenapadlo dát to samé mně. Člověk má prostě trochu odhad, co se druhému líbí a co ne. ![]()
Ty jo, taky nikde nemame fotky ![]()
Absolvovali jsme jedno rodinne foceni, ale chlap na zadne fotce neni, nerad se foti. Svatbu taky nebudeme fotit. Fotky kradou duse
mame fotek plny pocitac a telefony, ale na zed to fakt nepotrebuju.
Nejste divni. Nemam vystavene fotky ani doma, ani v praci, ani v penezence.
Kazdy, at si to udela po svem.
Pribuznym proste reknete, ze vam to vyhovuje takto a menit to nebudete, ze vy respektujete jejich pristup, ale vas je jiny a at to respektuji zase oni.
Taky nemáme doma žádnou fotku vystavenou. Pro případ kdyby někdo chtěl vidět fotky, mám album, které ukážu. Ale vystavovat fotky nechci
My zase jo. Já miluju rodinné fotky, hlavně děti
ale at si každý věší na svou zeď co chce, nikdy by mě nenapadlo, že je někdo divný bez fotek a nebo my s fotkama všude, i v té kuchyni
![]()
Nejsem Andrea Veresova, abych si doma vesela vlastni portrety, nejlepe v nadzivotni velikosti
ani ten zvyk zahlcovat pribuzne fotkama sve rodiny ve forme hrnicku, kalendaru apod. Po babicce jsem „zdedila“ hrnek, na kterem jsme s babickou, pricemz fotce dominuji ma zada v ruzovem tricku a babicka je pidi v pozadi ![]()
Staci, abys to pred nima jednou takhle vtipne vylicila, a ony do smrti zapomenou, co to s tema fotkama planovaly ![]()
Taky nemám doma žádné fotky ale nemusela jsem to nikomu vysvětlovat. Můj byt, moje pravidla ![]()
Nemám ráda ty stěny se spoustou rámečku s fotkami všech členů rodiny. vždycky říkáme s mamkou, že nám to připadá divné. Babička mívala vystavené fotky vnoučat v obýváku na skříňce a v ložnici fotky děti, když byly malé a fotku svých rodičů. Rodiče mají vystavenou fotku mně a bráchy v kočáru. Sem tam nějaká fotka v rámečku na skříňce, proč ne, ale nepřehánět to. Všichni moji příbuzní mají obrazy a já je budu mít v domě taky.
Každý má jiný vkus a klidně bych řekla, že vám se to prostě nelíbí, dárek si přejete jiný, tento je pro vás zbytečný.
Ale mi v rodině rušíme, co má kdo rád a respektujeme to.
Ahoj, s muzem jsme vyuzili teto situace, kdy jsme prevazne zavreni doma a vymalovali komplet cely dum, ja objednala nejake nove obrazy, dekorace a vecer byla online prohlidka, nejdrive babicka s dedou proc jako nikde nemame svoje a fotky deti vystavene, ze na velkou holou stenu by se hodila velka rodinna fotka nez platno s pousti co nam ladi, to same mamka a kamaradka, proc nikde nemame vystavene rodinne fotky… ja mam u sebe v satne fotku ze svatby+ fotku deti a muz to stejne u sebe, ale ve spolecnych prostorach to nemame. Nemame potrebu cumet na nas kdyz nas vidim denne zive, muz ma navic ze sebe komplex a temer se nefoti, babicka ta ma rodinnou fotku i v kuchyni, ale nam se to proste nelibi.. babicka s mamkou to pojaly tak, ze se mi blizi svatek a nechaji nam vytisknout fotky a zaramovat
my to tak ale necheme… jak slusne odmitnout? Treba vyndat fotky jen kdyz prijdou na navstevu, coz neni tak caste?