Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda 14dní menstruace je strašně moc. Byla jsem na gyndě ve 12letech, MS jsem měla každé 2 týdny a skoro 2 týdny, navíc jsem 3 dny zvracívala a byla místo ve škole doma. Tam mi dr řekla, že MS má trvat 3-7dní, delší už není nic normálního. Takže mi na:,–(ila prášky na úpravu. Asi bych si taky nechala radši vzít krev na to, jestli nejsi chudokrevná a rozhodně bych 14denní MS řešila s gyndařkou. Navíc by mě to dost obtěžovalo.
Nejvíc se mi MS srovnala pak při HA, ale tu jsem měla od 17, do tý doby jsem to měla relativně lepší než v těch 12.
GaB
Sunn , psala jsem, ze bych se zminila doktorce…
Nemyslim si, ze by to bylo neco vazneho = problem, ktery pujde lehce upravit.
Je to na Tobe. Bud pujdes k dr. nebo zkusis Sarapis, ktery by to mohl upravit. Ja osobne bych nejdrive konzultovala, ale nez bych zacala brat pripadne nejake hormony, zkusila bych ten Sarapis.
Sunn, ja ti poradila zmenu antikoncepce a ty si snazilka. Tak to jsem se netrefila. Ja byt tebou, tak jdu k doktorce, tim nic nezkazis.
Preji ti v brzke dobe // a tim se problemy s mentruaci vyresi ![]()
sunn, ja jsem mela 2× jakoby ovulacni spineni, ale to ma trvat max 3 dny a ja jsem to mela tyden, tak mi dr. napsala ascorutin, a kdyz jsem si ho vzala tak to prestalo - ale tezko rict, jestli to prestalo diky ascorutinu nebo diky tomu, ze to uz bylo tyden
![]()
no a ted to mam zas, od 19DC a nevim, co s tim… za dr. se mi nechce, tak jsem si predepsala znova ascorutin a uvidim, jestli mi zabere…
ovulacni to neni, foliky nerostou ![]()
lenka_ -
s tou ha souhlasím, ale tu opravdu ted nééé, ted čekám na //
Ale díky za odpověď a přeji hodně štěstíčka!
Nico - taky děkuju, ty mě nikdy nezklameš
Doufám,že se máš skvěle. Do deníčku ted moc nechodíš, ale sleduju, že písáš do listopadu. Co fotečky koťátek? ![]()
Zdeniku - a nechceš taky zkusit ten Sarapis? Nebo ten uz jsi zkousela? To věřím, že se ti k dr nechce…mně taky ne. Už jen kvůli práci a přijde mi, že tam otravuju s prkotinama, ale oni to prkotiny nejsou, když jsi snažilka…
zatim ho zkouset nechci, zkousela jsem vitaminy a kontryhel, to nefungovalo, protoze mam PCO, tak jsem prsla na klasickou lecbu - nejdriv jsem dostala Clostil, ted jdu na laparku, tak to nechci michat… uvidime, jestli ta laparka pomuze, kdyby ne, tak v lete jdu do sarapisu…
Jo tak laparka… tak to je jiná. Alespoň budeš vědět co a jak…je to lepší než nejistota. A po laparce se těhotní jedna báseň… ![]()
Kdy na ní jdeš?
AHoj holky, chci se zeptat, jestli máte některá zkušenost, s otěhotněním s dlouhou ms a špinění
? Já už porodila dvě děti, bohužel o dcerku jsem přišla po porodu, ale to je jiný příhěh, po ní se mi narodil zdravý syn. Budou mu dva a já bych ráda daleší dítě. S otěhotněním jsem problém neměla, jenže po synovi jsem začala mít dlouhou (10 dní) MS a navíc před ní tak 8 dnu špiním. Cyklus mám asi 25 dnů, takže paráda.
Byla jsem už i na hysteroskopii, ale nic se nenašlo, HA na 3 měsíce zabrala, ale teď opět bez ní jsem kde jsem byla. Chci se začít od léta snažit, problém jinak nikde nenalezen. Myslíte, že můžu i tak otěhotnět, (ovulaci mám) ? Nebo mám letět k doktorovi? Byla jsem u něj před měsícem, vše ok.
Jsem 17 měsíců po porodu. Brala jsem antikoncepci, po které byl cyklus naprosto tabulkový. Nyní antikoncepci neberu už 4 měsíce a cyklus mám strašný! (chceme se na podzim snažit o druhé mimi) Menstruaci mám dnes už 15 den! První týden je slaboučký, potom 5 dní silnější a teď opět tak strašně slabé! Tmavá krev a kousky sliznice, ale už mi z toho pomalu začíná harašit! Nebere to konce!! Co s tím?? K doktorovi se mi nechce, jelikož vím, že by mě chtěl vyšetřit a to se mi v této pozici menstruující vážně nechce ![]()
Mrkvicku, tak si doktorovi zavolej a popis problem, bud te uklidni, nebo si te pozve, a neboj, co tobe prijde trapne ci neprijemne (vysetreni pri menstruaci), to on tam ma nekolikrat denne
Je lepsi, aby te vysetril a prisel na pripadny problem co nejdriv ![]()
@mrkvicek píše:
Jsem 17 měsíců po porodu. Brala jsem antikoncepci, po které byl cyklus naprosto tabulkový. Nyní antikoncepci neberu už 4 měsíce a cyklus mám strašný! (chceme se na podzim snažit o druhé mimi) Menstruaci mám dnes už 15 den! První týden je slaboučký, potom 5 dní silnější a teď opět tak strašně slabé! Tmavá krev a kousky sliznice, ale už mi z toho pomalu začíná harašit! Nebere to konce!! Co s tím?? K doktorovi se mi nechce, jelikož vím, že by mě chtěl vyšetřit a to se mi v této pozici menstruující vážně nechce
Holky,ja tohle mam zrovna ted.Uz 15.dnem krvacim a silene moc,uplny kusy neceho a to beru HA a zaclo mi to po 7.tablete,doktor furt nic,rika ze to prejde.uz jsem zoufala hrozne.Nevite jak to zastavit?
Ahoj, mam problem s dlouhou menstruaci.. Minuly mesic sem ji take mela asi 9 dni.. Normalne ji mivam tak 5/6 dnu.. Tuto periodu sem zacala brat Marvelon a mam to zase dlouho..
ahoj zacala jsem brat Azalii po druhem porodu a mam menstruaci uz 9 dni a vubec neprestava, moje normalni menstruace byla jen tak 3,4 dny a ted tohle. docela me to rozciluje protoze kojim a malej mi od zacatku menstruace nechce moct pit takze ho musim prikrmovat. nemate nekdo zkusenost?
@sunn píše:
Ahoj. Mám už po 3. dlouhou menstruaci (10 - 14dní!).
Silnější je jen 5 dní, zbytek slabší. Nevíte co se s tím dá dělat?
Máte to některá taky?sunn
taky uz krvacim 13den..jsem mesic po potratu samovolnem…ale takhle dlouha menzes? mimochodem..muze to byt krvaceni kvuli cyste ktera praskne?