Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já co si pomatuji tak jsem vždy měla MS kolem 7 dnů, i s antikoncepcí, teď mám jinou antikoncepci a MS trvá 5 dní. Někdy mě trvala MS take i dyl jak 10 dní, a na gynde mi dělali jen ultrazvuk, myslim.. ale třeba někdo poradí lépe
já už si moc nevzpomínám..
Ahoj, obnovuji diskuzi. Vždy jsem mívala menstruaci tak cca 7 dní. Teď po druhém porodu cca 10 dní. Krvácím tak 7 dní a pak už jen špiním, ale stejně mi to přijde dost. Když jsem byla loni na prohlídce, tak gynekolog podle vyšetření sám říkal, že vidí, že mám dlouho trvající menstruaci. Nijak mě to tedy neomezuje, spíš jen to, že jsem chudokrevná. Antikoncepci neberu už 10 let a ani bych ji nechtěla brát. Na prohlídku půjdu v červnu. Nemáte některá zkušenost, co by mohlo pomoci? A ještě dotaz, myslíte, že by mi v lékárně prodali železo, nebo je jen na předpis? Já už si jedno železo koupila v lékárně Dr.Max,ale to bez receptu mi přišlo o ničem. Moc děkuji
Taky mám teď dlouhou 11 dní
, beru ha už ji brát nechci, tak doufám, že to po vysazení nebude ještě horší. Taky jsem chudokrevná, dřív mi na to dala nějaké léky obvodní, ale ty byly hrozné - zácpa, nevolnost, bolest bricha. Pak jsem se dostala na hematologii a tam jsem měla myslím první Feretab a pak Tardyferon, oboje bez problémů, ale jsou myslím jen na předpis. Po porodech už řekli, že to mám dobré, takže už jsem tam nemusela chodit a nic nebrala. Nedávno mi gynekolog dělal testy a zase ji mám, tak mi zase napsal Tardyferon ať si ho u ms beru. Tak zkus zajít za obvodní nebo na gyndu jestli by ti napsali tohle lepší železo na předpis.
@IvaX píše:
Taky mám teď dlouhou 11 dní, beru ha už ji brát nechci, tak doufám, že to po vysazení nebude ještě horší. Taky jsem chudokrevná, dřív mi na to dala nějaké léky obvodní, ale ty byly hrozné - zácpa, nevolnost, bolest bricha. Pak jsem se dostala na hematologii a tam jsem měla myslím první Feretab a pak Tardyferon, oboje bez problémů, ale jsou myslím jen na předpis. Po porodech už řekli, že to mám dobré, takže už jsem tam nemusela chodit a nic nebrala. Nedávno mi gynekolog dělal testy a zase ji mám, tak mi zase napsal Tardyferon ať si ho u ms beru. Tak zkus zajít za obvodní nebo na gyndu jestli by ti napsali tohle lepší železo na předpis.
Moc ti děkuju.
Myslím, že jsem ho taky brala v těhotenství.
Ahoj, mám takový dotaz mám už 14 dní menstruaci a je pořád docela silná, normálně ji mám cca 7 dní. Teď jsem ji měla taky tak pak jsem dva dny jen spinila a po dvou ho dnes zase krvácení. Jim ascourutin, ale nejspíš asi nepomáhá, gyndarce jsem volala ale ta má do 5.8 dovcu tak se chci zeptat jestli by mi zatím s tím nepomohl můj prakticky lékař… Děkuji za odpovědi
@Danielle001 ahoj, mam teď něco podobného a budu čekat na odpovědi. Před týdnem mi M/S skončila, před dvěma dny jsem začala špinit a od dneska zase krvacim a bolesti jako při MS ![]()
A jíš antikoncepci? Pokud je to velmi silné asi bych šla na gyndu do nemocnice. Příčin může být mnoho.. Nemohla jsi být těhotná? Jinak mě ascorutin v plné maximalní dávce zabral do týdne.
@anahita NN nikdy sem ji neměla těhotná být nemuzu
, mám to silně jak obvykle, ale je to nárazové třeba půl dne slabší a pak pár hodin to je silné. No do nemocnice se jen tak nedostanu ale zitra právě jdu na kontrolu k praktickymu tak snad by mi mohl na to něco dát ne?
@Danielle001 píše:
@anahita NN nikdy sem ji neměla těhotná být nemuzu, mám to silně jak obvykle, ale je to nárazové třeba půl dne slabší a pak pár hodin to je silné. No do nemocnice se jen tak nedostanu ale zitra právě jdu na kontrolu k praktickymu tak snad by mi mohl na to něco dát ne?
Obávám se, že praktik ti nic nenapíše. Může to být způsobené hormony. Jestli to není první silná MS. Nemáš endometriózu?
@Russet tak já bych zatím chtěla něco aby mi to zastavil a po dovce si zajdu k mudr… Tak já ji měla vždy trošku silnější ale jen tak 2-3 dny a pak už poho 7 dne toto se mi stalo poprve
@Danielle001 píše:Řekla bych, že tě odkáže na gyndu.
@Russet tak já bych zatím chtěla něco aby mi to zastavil a po dovce si zajdu k mudr… Tak já ji měla vždy trošku silnější ale jen tak 2-3 dny a pak už poho 7 dne toto se mi stalo poprve
@Danielle001 tak na gynekologickou pohotovost do nemocnice. Praktit ti nepomůže
@sunn píše:
Ahoj. Mám už po 3. dlouhou menstruaci (10 - 14dní!).
Silnější je jen 5 dní, zbytek slabší. Nevíte co se s tím dá dělat?
Máte to některá taky?Ahoj je mi 16 a mám to teď taky začala slabá a teď je to silnější a třeba od rána do 12 to mám pak zas ne nevím co s tím… mám to od 12.1. až vlastně probíhající do teď.
Rada prosím