V.I.P. (velmi intimní problém)

63
12.8.05 10:58

V.I.P. (velmi intimní problém)

Obracím se na vás s velice intimním problémem. Pár měsíců po porodu svého druhého miminka jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko. Pár dnů potom mi začaly neskutečné problémy s výtoky - mykózy, záněty. Když mi pak po ukončení kojení začala menstruace, změnil se náš byt každý měsíc na krvavé doupě. Nechala jsem to tak 3 měsíce a pak jsem se poradila s gynekologem. Dostala jsem příkaz okamžitě přijet na pohotovost a tělísko vytáhnout. Děsívé krvácení ustalo, přešly dokonce i problémy s výtoky, ale protože máme s manželem dost vřelý sexuální vztah, byla jsem nucena hned řešit problém antikoncepce. I přes všechny zá:,–(y, že už do hormonů nepůjdu, jsem do toho šla znova. Mám tabletky Jeanine. Proběhla MS, úplně jiná, téměr jsem o ní nevěděla. Ale: na horní části těla a na obličeji se mi tvoří obrovské zhnisané boláky a já to začínám přisuzovat právě tomuto léku. S gynekologem jsem to zatím nekonzultovala, protože má dlouhodobě dovolenou, takže až po prázdninách. Četla jsem, že některé používáte nějaké antikoncepční čípky nebo tablety na zavádění a údajně jsou velice spolehlivé. Možná by to bylo řešení i pro nás. Jenom bych se chtěla zeptat, to se ty tablety vsáknou, nebo je pak milování takové upatlané jako když se používá gel? A co orální milování? Jak se ty čípky jmenují a dostnu je bez předpisu?Panebože, já vím že je to děsně intimní, ale já nevím na koho se mám vlastně obrátit? Další miminko už nechceme, chtěla bych něco spolehlivého, ale aby mi to necloumalo tělem. Ještě jsem nenapsala, že po těch dvou měsících co tabletky beru, mám téměř neustále bolesti hlavy, které sem tam přejdou až do migrény a mám pocit těžkých nohou. Jako bych se vrátila z dlouhého pochodu. Jsou dny, kdy mi dělá problémy postarat se o děti aniž bych se nacpala léky proti bolesti. Ještě jedna věc by mne zajímala, gynekolog mi na kontrole po odstranění tělíska doporučil tělísko Mirena, které odstraňuje MS, prý by to v mém případě bylo super řešení. Copak tohle tělísko nezpůsobuje výtoky jako to první, které bylo nehormonální? Navíc Mirena prý stojí až přes 5000,–. Chce na mně doktor fakt jenom vydělat? Dokáže mi vůbec někdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
510
12.8.05 11:29

Ahoj,
omlouvám se předem, že ti moc neporadím - po porodu hodlám řešit stejný problém, takže budu jak sledka - číst všechny příspěvky :wink: .

Jen jsem chtěla napsat, že NEKTERÉ pojišťovny hradí NĚKTERÁ tělíska. Alespoň částečně. Zkus si to zjistit podle té tvé.

Jinak jsem tady v diskuzi jednou na¨šla odkaz na nehormonální nitroděložní tělísko, které zabraňuje početí mechanicky a dotyčná mamča si ho moc chválila. S MS prý neměla po tomto tělísku problém. Chci se na něj zeptat doktora taky. Tady je odkaz: http://www.metrimpex.cz/Nabidka-2-3.htm

Ještě tam uváděla nízkou cenu.......

Hodně štěstí a míň problémů

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
12.8.05 11:58

Ahojky,

taky jsem si nechala napsat tělísko Mirena. Doktor říkal, že je to to nejlepší, co mi v dnešní době může nabídnout, tak mu budu důvěřovat a uvidím jestli mi bude vyhovovat. Opravdu si nemyslím, že by na tobě doktor chtěl vydělat, Mirena sice stojí 5000Kč, ale zase je na pět let a když si spočítáš kolik by jsi za tu dobu dala na hormonální antikoncepci (tabletky), tak jsi na stejné (možná i vyšší) částce.

Katka a 2 kluci

• Citovat
  • Upravit
132
12.8.05 12:23

Ahoj, já jsem před otěhotněním brala právě tu HA Jeanine a po skončení kojení jsem jí začala úžívat opět, moje kamarádky jí berou také a já ani nikdo z nich nic takového neměl (myslím tím problémy, které říkaš) Má gyn. je moje známá takže se jí můžu ptát na všechno a ona tvrdí, že tato HA je jedna z nejlepších… vím, že si často ženy stěžují na bolesti hlavy, ale ty mají většinou i bez užívání tabletek, jsou jiného původu :) asi jsem ti moc neporadila :?
 Beruna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.05 13:10

Ahoj SaliMali, tehotna zatim nejsem, ale uzivam HA Cerazette. Cerazette beru jiz od zacatku ledna a jsem moc spokojena. Je to podobne jako Exluton, ktery se predepisuje i pri kojeni. Vyhodou Cerazette je ze vubec nemam menstruaci, neboli me prsa a nezadrzuji vodu. Mej se krasne a moc ti preji at ti doktor doporuci neco co ti bude vyhovovat.

Katka

• Citovat
  • Upravit
80
12.8.05 13:15

Ahoj. Asi máš na mysli čípky a krém PHARMATEX. Také jsem to zkoušela, poté, co jsem vy:,–(ila HA. Přečetla jsem si o tom hodně obsáhlou diskusi na www.doktorka.cz a na jejím základě zvolila krém. Aplikuje se celkem jednoduše, i voní, ale já měla přesně ten problém který zmiňuješ… Moc upatláno. :? Čípky zkusila kamarádka a totéž, ještě jim „nevoněly“. Ale je to vážně individuální, na té zmiňované diskusi je většina spokojených příspěvků. Cena je cca 250,–Kč/10 použití. Ještě mě napadlo, co zkusit jinou HA? Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.8.05 13:50

Ahoj, antikoncepce je vždycky téma na dlouho… Mám zkušenosti s Pharmatex globulemi, jsou to čípky co se musí rozpustit a pak fungují, jenže mě to fakt na orální sex vhodné nepřišlo :( Rozhodně to je taky varianta, ale slouhou dobu bych je používat nechtěla. Musím se teď taky rozhodnout, do hormonů se mě nechce, mám za sebou a ještě před sebou operaci bulky v prsu (i když se říká že HA výskyt těhle problémů snižuje, mám prostě strach), nehormonálního tělíska se bojím právě kvůli těm zánětům a silnější menstruaci, a vzhledem k tomu, že náš synek existuje díky našemu flákání v použivání kondomů :D taky to v našem případě nebude nejlepší řešení, chtěla bych s dalším mimi ještě trošku počkat. Nakonec asi přecejen zkusím tu Mirenu, dáky té trošce hormonů by měla menstruaci spíš zmírňovat, a taky se prý tvoří hustší hlen na čípku, takže by měla být i výhodnější z hlediska těch zánětů a infekcí, moje pojištovna přispívá 500 na rok, takže by ve výsledku stála jen polovinu, možná že i tvoje pojišťovna má podobný program… tolik moje postřehy a dosavadní znalosti.
Ještě jsem chtěla napsat, že balení 10 čípků stálo asi před rokem 230 korun a bylo bez předpisu.
Měj se krásně,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.8.05 13:53

jeden laický :)

.. já mám taky předsevzetí že už se HA ani nedotknu.. ale jak je vidno, někdy není jiného východiska…
Jinak když já sem s ní začínala, měla sem podobné problémy - dr.my zkoušela asi 5 druhů než jsme padli na tu pravou - takže v dnešní době kdy je k dispozici výběr HA s různým obsahem hormonů a antikonc.náplasti nebo tyčinky pod kůži.. myslím, že s pomocí dr.bys měla najít něco, co tvýmu organismu nebude působit takový problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.05 14:23

Ahoj Sali,
ty antikoncepční čípky se jmenují PATENTEX O VAL, volně prodejné, 6ks okolo 80,– Kč a je to fakt pěknej humr :lol: , dělá to přesně to, co si myslíš a ještě horší, :wink: nebudu popisovat, je to V.I. :oops:
navíc jejich spolehlivost je kolem 80% - podle mě málo.
Ahoj
Claudie

• Citovat
  • Upravit
596
12.8.05 14:39

Ahojky :)
Taky se divím jak je možné,že ti Jeanine nesedl. Já ho před otěhotněním brala a rozhodně si nemůžu stěžovat. Dokonce se předepisuje na zlepšení pleti a mi opravdu pomohl. 8O Asi záleží na hormonálním systému každé z nás. :wink:
Měj se pěkně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
12.8.05 14:43

Ahoj,

neviem ci ti naozaj poradim, ja som tak asi pred rokom uz HA tabletky nemohla ani citit ( a trochu som sa bala, ze „nahodou“ jednu zabudnem, lebo sa mi prebudzali snazilkovske chute a este nebol ten spravny moment :? ), nechcelo sa mi lepit naplaste (kvoli sportu) a do 3-mesacnych injekcii sa mi tiez moc nechcelo..... :?:
doktorka mi nakoniec poradila hormonalne kolieska Nuvaring - asi je to nejaky posledny antikoncepcny vykrik - vyzera to ako priesvitny umelohmotny naramok, len samozrejme mensi, jemnejsi a maksi. Trochu sa to stlaci a zavedie ako tampon. Neda sa to stratit, pri sexe to nie je poznat (ani pre teba ani pre partnera :wink: ).
Zavadza sa kazdy mesiac novy tak ako HA na 3 tyzdne + 1 tyzden pauza na ms (ak mas chut alebo potrebu, mozes si to kedykolvek vybrat a trebars umyt a podobne… :oops: )
Obrovska vyhoda je v tom, ze to prebera vsetky dobre vlastosti HA (spolahlivost, prijemnejsia ms, mozes ked tak planovat dovolenku…) ale hormony su v ultramalych davkach a rovnomerne cely cas - nie bomba v tabletke alebo injekcii raz za cas - oblicky si oddychnu :) Naviac sa s tym zaoberas len dva krat do mesiaca - na zaicatku a potom ked to vyhodis - inak mas pokoj :lol:
Nevyhoda je skor taka psychicka - ze vies, ze „tam“ nieco mas :oops: nez som si zvykla, niekolkokrat som sa presviecala, ci „to“ nahodou nelezie von, alebo nie je citit na dotyk (pardoon) - ale naozaj to bola len moja predstavivost … :wink:
No a velka nevyhoda moze spocivat v tom, ze ak to v cechach je uz dostat tak to pravdepodobne nie je preplacane…
toz tolko, posudte samy:
 www.nuvaring.com

Drzim palce

Souris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.05 22:12

Našla jsem docela vyčerpávající informace: http://www.instrumentarky.cz/?…

Radča

• Citovat
  • Upravit
radora
9.10.13 20:01

reklamace Mireny

Dá se reklamovat Mirena? Mám ji 2 měsíce a popojel mi ven doktor se ji snažil zachránit a posunout ji zpět popojel zas…Je nějká šance, že mi vrátí peníze???

• Citovat
  • Upravit
72725
9.10.13 20:03
@radora píše:
Dá se reklamovat Mirena? Mám ji 2 měsíce a popojel mi ven doktor se ji snažil zachránit a posunout ji zpět popojel zas…Je nějká šance, že mi vrátí peníze???
:think: zkus se zeptat dr. Jsou nějaké podmínky, za kterých vrátit lze, ale osobně už si to nepamatuju :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
9.10.13 20:07

A tys u toho něco nepodepisovala, pokud ano, tak bys to tam mela mit napsane…reklamace tam je mozna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí