Dlouhé návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
642
9.7.20 18:44

Tyjo jestli ste kamosky tak ji to proste uplne normalne rekni tak snad ste obe dospely a pochopi to a snad se kvuli tomuhle s tebou neprestane bavit tak snad je normalni a dojde ji ze to neni osobni ale ze proste to ma kazdej jinak nastaveny. Jak tu spoustu lidi pise ze kvuli tomu nekoho nezvou vubec 8o neni to skoda? To bych radsi riskla rict pravdu. Nehlede na to ze ji muze bejt blby po dvou hodinach zase vyficet, jako podle me fakt bude stacit to rict :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
9.7.20 18:46
@Lalelale píše:
Ač jsem sama zažila tyhle „nakyblovane“ kamarádky a sama se snažím nikde neotravovat dlouho, kdyby mi kamarádka řekla, že jí vadí, že zůstávám dlouho, strašně bych se styděla, že ji otravuju+mrzelo by mě to+bych se bála, že kámošku teda neumím odhadnout, a asi bych se vedle ní už vždycky cítila nervózně, jestli neotravuju. A omezila bych styky… takže já osobně bych pravdu neřekla

Naprosto souhlasim. Proto pisu, ze tady zalezi na povaze a podani. Jsem pro uprimnost, ale tady bych vahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18613
9.7.20 18:58

My se teda s jednou kamoskou taky vidíme každý týden na cely den. Klidně 10-17. Ale je to teda vzajemne. Když k sobě jedeme, tak si to naplanujeme - nějaká herna, prochazka po okolí, buď zajdeme na oběd nebo uvaří ta kdo je tam doma. Jinde teda jedu návštěvu tak na 2 hodiny, max 3 když je to delší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.7.20 19:04

Chce to nějak hodně taktně. Nám se třeba stalo, že sousedi řekli, že naše 1,5 roku malá dcera si může kdykoli k nim na zahradu jít hrát. Já jsem to brala hodně s rezervou a stejně jsem se snažila ji brzdit, když chtěla jít, říkala jsem že teď ne a čekala jsem znovu na vhodnou příležitost a pozvání. No, manžel je chlap, bere věci, jak se řeknou, takže když dcera chtěla (což bylo pořád), tak jí vzal, řekl sousedům, že jde k nim na zahradu a šel. Když se to opakovalo asi po čtvrté za dva dny, sousedka začala mít kecy, že oni chtějí mít na zahradě klid, že tam odpočívají, a že teda si ji máme hlídat (nechtěli jsme, aby ji hlídali) a bleble. Řekla to na rovinu a v zásadě slušně, ale mě se to přesto tak nějak dotklo, i když je v právu samozřejmě. Připadala jsem si jak nějaká malá pokáraná holka. Proto bych si předem rozmyslela, jak to kamarádce s těmi návštěvami podám. Zase na druhou stranu, někteří si z výtek nic nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
9.7.20 19:08

Normálně po těch třech hodinách řekni, že se omlouváš, ale že máš ještě práci (nespecifikovat), že ji zase ráda uvidíš příště. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
9.7.20 19:34

K nám když přijede blízká kamarádka, tak spolu třeba uvaříme, natyckujem rajčata, prostě co potřebuju udělat… Když potřebuju třeba vytřít, tak si sedne k telce nebo venku kouří… stejně tak když jsem já u ní, prostě spolu trávíme čas a kecame u toho :nevim: s „formální“ návštěvou to samozřejmě nejde, ale ta u nás není celý den. Co jako celou dobu děláte? Sedíte 8 hodin u stolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3887
9.7.20 23:05

Kdyby mi kamarádka řekla, „promiň, ale ty jseš u nás vždycky strašně dlouho a mě to vadí“, tak bych se asi propadla hanbou a nevím, jestli bych ještě někdy přišla.

Řekla bych něco jako „Jasně, přijďte, ale dneska až po obědě/jenom do oběda, jsem nějaká unavená a chci si jít pak lehnout/předtím lehnout/uklidit sklep/vyřídit něco v bance/cokoli.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.7.20 11:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam kamaradku, ktera bydli ve vedlejsim meste. Dojezdova vzdalenost mezi nami je cca 30 minut autem. S kamaradkou se schazime jak je cas, ale min. 1-2× tydne. Ja mam 3 deti, kamaradka 2 ( obe jsme na rodicaku) Kdyz jedeme my za nimi, tak jsem na navsteve ( doma a prochazka) max 3 hodiny. Kdyz oni jedou za nami, tak jsou tady cely den ( posleni navsteva: prijezd kolem 9 hod a odjeli kolem 17:30). Ja je mam moc rada a na navstevy se vzdy moc tesim ale rada bych je zkratila. Kdyz prijedou, tak mam zasekany cely den a nic neudelam. Jak taktne naznacit, ze mi takto dlouhe navstevy nevyhovuji? Ze je rada uvidim klidne i 3× tydne ale na 2 az tri hodiny? Kamaradka vsude jezdi na takhle dlouho a je rada, ze nemuseji byt sami doma, ja jsem ale nastavena trosku jinak a nevim jak ji to rict.

Tak když víš, že přijede, udělej co máš den předem. Nebo se neschazejte tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.20 12:24

Rekla bych ji uz predem at prijede v tolik a tolik bud pozdeji odpoledne nebo
At prijede klidne k ranu ale ze pak neco mate v planu, potrebujes ukldiit, jedes někam, cokoliv,..
Nevymlouvat se pro zacatek porad :P ale nějak postuone.
Kdyby se ji to dotklo a pobrala to nejak špatně, tak by treba uz nechtěla prijit vubec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.20 19:31

Zakladatelka. Dekuji za vase tipy a postrehy. Situace se ma tak, ze kamaradka bydli v mensim rodinnem dome s tchyni a tchanem a moc se spolu nemusi, takze vyuziva kazdou moznost aby byla pryc z domu. Kdyz ji reknu at prijede na dopo/odpo, ze potom neco mam domluveneho/musim zajet/ zaridit/ prijde dalsi navsteva…tak rekne " na takouvou chvili to nema cenu, prijedeme jindy. Ona na vsechny navstevy jezdi na cely den ( nejen k nam) a na druhou stranu, kdyz jeste bydlela jen s manzelem a detmi, tak taky nechapala proc k nim nekdo jezdi na navstevu na dve hodiny, proc to neni dele. a abych s navstevou za zadkem neco udelala, to se moc casto nestava, max dam prat nebo varim obed. Manzel jezdi z prace pozde, na nej se vymlouvat nechci a vlastne si vubec nechci vymyslet. Chci ji to rict tak aby to pochopila a neurazila se.

• Citovat
  • Upravit
283
10.7.20 19:39

Tak ji to rekni na rovinu, ze jsi unavena a ze ti vyhovuji jen puldenni navstevy. A ze misto dvou celodennich, at prijede trikrat na pul dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová