Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly a můžu si ho pak vyzvednout po tom půl roce nebo jak tam může být dlouho dítě?
@Anonymní píše:
Musím nutne na půl roku do špitálu ale nemá mě kdo hlídat syna. Nemají zájem. Je to ale životně důležité. Co v takovém případě dělat? Je to opravdu nutné.
Klokánek je tady právě pro takové případy.
Vysvětlíte si to, zažádás si, dela se to.
To byl původní smysl klokánku, okamžitá nouze. Neměl „konkurovat“ decaku.
Jenže dost často se stane, že si to matka v nouzi rozmyslí, zalíbí se jí svoboda, děcko tam nechá, to už je zvyklé… A z toho pak plynuly ty problémy klokánků.
@Anonymní píše:
@truelly a můžu si ho pak vyzvednout po tom půl roce nebo jak tam může být dlouho dítě?
Můžeš, když prokážeš, že nouze pominula.
Musíš spolupracovat se sociální pracovníci, co ti přidělí.
Nemusí to být jen klokánek - jsou další dětská krizová centra, s tím, že za tebou normálně budou chodit na návštěvu a budou se snažit udržovat co nejlepší konakt- tedy pokud je to příčetně vedené centrum. A samozřejmě že až budeš zdravá, tak se ti vrátí do péče - nejde to přes soud a odebíráním tvých práv.
Mrkni se co je o vás v okolí.
To už tu bylo včera ne? Že otec nemůže zůstat doma, protože musí chodit do práce
obrat se na sociálku, ale je škoda dítě někam dávat jen proto, že rodině se nechce…
Na půl roku?
Otce dítě nemá? Nejde o to co chce, přece nenechá vlastní dítě strčit do klokánku. ![]()
To už tu bylo nastupuješ na pychiatrii ne? holky už ti v minulé diskuzi radili, opravdu by bylo dobré domluvit se v klokánku a na ospodu, z klokánku ti pak dítě vrátí toho se neboj
Domluv se na ospodu, ale já bych nešla formou klokánku, ale dočasných pěstounů. Dítě z normálně fungující rodiny to bude snášet mnohem lépe než přítomnost týraných dětí.
Já bych jen strašně ráda věděla, jak je možný, že se tatínek nemůže starat. To jako radši nechá dítě na půl roku v klokanku, než aby si to nějak zařídil? Četla jsem i minulou diskuzi a tohle mi hlava nebere
Musím nutne na půl roku do špitálu ale nemá mě kdo hlídat syna. Nemají zájem. Je to ale životně důležité. Co v takovém případě dělat? Je to opravdu nutné.