Dlouho trvající rýma

29.5.20 08:45

Dlouho trvající rýma

Zdravím :mavam:
Můj kluk má rýmu, ale už skoro 6 měsíců. Od narození nebyl ani jednou nemocný ale v 10. měsíci chytil angínu :( 2× za sebou :(. A od té doby se nemůžeme zbavit rýmy. Někdy mu teče, převážně když začne brečet nebo se zakucká vodou. Jinak ne, ale nos má ucpaný a nejde odsát. Stříkáme mu mořskou vodu, měl i vincentku. Doktor mu napsal už několikeré kapky nebo sirupy. Napsal nám dokonce kapky pro děti od 6. let a z těch mám strach, je o 5 let mladší. Takže jsem tu a ptám se na Vaše zkušenosti a rady jak na tuto divnou rýmu.
Tak zatím, snad spolu najdeme jiné řešení než ty kapky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3198
29.5.20 08:54

@Stydlivka001 mám dvouletou a rýmu má s přestávkami od ledna. Zadní rýmu, nic neodsaju, ale je zahlenena, nutí ji to kaslat… Teď byla na výtěrech, příští týden jdeme na ORL zkontrolovat a dovysetrit, jestli nemá zvětšenou nosní mandli, která by to taky mohla způsobovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.20 08:56

A na ORL jste byli? Také jsme měli dlouho rymu a na ORL udelali stery a vyšel nějaký druh pneumokoku 🤷 a ten způsoboval tu dlouho trvající rýmu plus se nám tedy přidal zánět středního ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35779
29.5.20 08:58

Sla bych na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.5.20 09:06

A nemá už spíš podrážděnou sliznici od neustálého odsávání a různých kapek? Řešila jsem podobný problém u dcerky, když jí bylo asi 10 měsíců, pořád měla ucpaný nos a pokašlávala. Doktorka jí pořádně prohlédla a doporučení bylo, nic s ní 2 týdny nedělat, nekapat, neodsávat, když jí potečou nudle kvůli pláči, tak jen otřít kapesníkem. Bylo to že začátku náročné, protože dcerka hůř spala (na to pomohlo výrazně snížit teplotu v místnosti, začátkem dubna to naštěstí nebyl takový problém), ale zhruba po týdnu jsem si všimla, že přestává jíst s „mezidechem“ tj. Sousto, nádech, sousto, po 10 dnech už po ucpaném nose nebylo památky. Museli jsme prostě počkat až si sliznice obnoví normální funkci. Od té doby jí už při rýmě odsávám jenom před spaním a zatím je to v pohodě. A to mezi tím stihla mít rýmu hodně často, protože jí starší brácha nastoupil do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.5.20 09:14

Souhlasím s @Heivka zkuste to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
29.5.20 09:33

Vyter. A pak nejspis ATB. Moje dr rikala, ze nekdy se po nemoci sliznice osídlí špatnými bakteriemi. Je potreba to znovu vymlatit a nasadit probiotika. U syna to zafungovalo. Ale mel rymu „jen“ 2 mesice. Pul roku mi prijde teda sileny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
29.9.21 12:06

Dává se nurofen při 37,1?

Ahoj před 14 dni syn přinesl z přípravné třídy rýmu a kašel, půlka jeho třídy je jiz 14 dní nemocná. Syn už je v pořádku, ale jeho sestra chodí prvně do školky a samozřejmě její třídní a spousta spolužáků z její třídy chybí. No a ona už má 4 den zvýšenou teplotu 37. Včera měla i 37,1. Radši nešla dneska do školky. Tu rýmu kašel už máme dneska 3.tyden.

Nurofen ji dávám vždycky když má 37, ale známí my řekl, že při 37 ještě ne i doktorka mi říkala, že si stim tělo poradí, že až od 37,5 dávat Nurofen dětský.

No ta teplota je všelijak. Ráno 36,6 kolo 12:00 37, pak večer zase 37,1 pořád klesá a stoupá během.

Naposledy když dceři bylo 6 měsíců a syn chodil do školky, tak byli na rentgenu s nálezem na zápal plic. Starší ještě neuměl do 5 let pořádně smrkat a tak chodil na odsávání do nemocnice v době te nemoci. Malé jse to odsávačkou dělala sama. Syna museli držet 4 lidé jinak dělal scény. Ještě, že už ho nikdo netrápí a umí smrkat. Chudáček malý, dcera docela tak 6 umí v 3 letech smrkat, což je rozdíl mezi nimi.

No a ta nemoc co měli před několika roky také začínala všelijak klesající s stoupající. Když už se u nich objevilo 38 volala jsem dětské a když bylo 38,5 ležela jse s oběma rovnou do Thomayerky na dětské. No měli nějaká antibiotika a já nevím co ještě měli ten zápal plic lehký a měli jen 2 měsíce a chodila na Orl na kontroly nosu. No bylo to strašné.

Bojím aby se to ne zhoršilo a neobjevilo se něco podobného.

Ona ta rýma se nedá pořádně léčit. Navíc teď je toho plná školka a škola a každou chvíli někdo na týden zmizne doma.
Když ta rýma se nedá pořádně léčit a proto se bojím aby zas neměli ten zápal plic.
Také to začínalo obyčejnou rýmou, později kašel, pak stoupající a klesající teplota a pak už to letělo k 39 a do nemocnice hned sme lítali.
A to se divím, že se po 14 dnech bez teplot z toho ten starší dostal. Co vim6 tak ve školce za svý 4 roky byl celkem 1 5 roku. Jinak pořád nemocný, a divím, že nemá taky teplotu.

Za to malá má 14 dní rýmu s teď už teplotou. Teplotu 37 začla mít o víkendu. No přemýšlím zda volat doktorce. Zatím to vždy nurofen shodí na 36,5 ale pak zase stoupne. No jestli se bude měsíc takhle táhnout rýma a kašel a teplota všelijak. Nevím snad zítra zavolám doktorce o tom přemýšlím.
Mám ji hned volat nebo zatím dal dávat nurofen a kdyby se víc zvedla teplota tak pak už zavolám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
29.9.21 12:13

No tak se nediv, že je pořád nemocná, když jejímu tělu nedovolíš bojovat s nemocí :zed:
Nurofen se dává až od 38 stupňů, ještě lépe dávat až od 38.5, žádný Nurofen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.9.21 12:19

Já dávám nurofen až jak má dcera přes 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
29.9.21 12:20

@MimiNove při takové teplotě, bych Nurofen určitě nedávala. Tělo se musí naučit s nemoci poprat. Dej dostatek tekutin, ovoce, do nosu stříkni nějakou mořskou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.21 12:23

Na to, že máš dvě děti, jsi teda bohužel úplně mimo co se týče léčby. 37 není žádná zvýšená teplota, natož horečka, určitě nesrážet!! U mimin se radí srážet teplotu od 38, u starších dětí srážím až když jde k 38,5. Nevím, proč jí pořád tak měříš a hlídáš. Se na ní podívej - má rýmu? kašel? je unavená? není ve své kůži? Nech jí doma, uvař čaj a zabal jí do peřiny. Když budeš srážet i půl stupínek nahoru od běžné teploty, dítě bude mít totálně na nic imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.9.21 12:31

Jinak samozřejmě, že se dá rýma léčit. Chce to hlavně klid, teplo, hodně smrkat nebo odsávat, každou hodinku vyčistit nos mořskou vodou, 3× denně fouknout Nasivin/Olynth apod. U dítěte s průměrnou imunitou by do týdne měl být klid, maximálně přetrvává kašel (až 3 týdny). Ale obávám se, že tvé děti neměly díky tvé léčbě vůbec šanci si nějakou imunitu vybudovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.21 12:41

@MimiNove představ si, do tělíčka tvého dítka dorazí vir, imunita začne pracovat. Dostane rýmu, hleny odvádí bacile z těla pryč, pracně vytopí tělíčko na 37 a pak třeba vytopí i více a bacile už při 38 stupních se množí pomeleji… Ale ouha, máma dá nurofen, teplota klesne a je po akci a pak se to takto táhne. Prošplíchej nos, uvař čaj, pusť do místnosti čerstvý vzduch, nech tělo pracovat, až začne kašlat podpoř odkašláván, zapomeň na nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
29.9.21 13:44

S horeckou se obecne doporucuje navstivit Dr., pokud tri dny neklesa (samozrejme je nutne posoudit celkovy stav, ale vetsina viroz trva prave ty tri dny, moje deti vetsinou maji pri virozach vyssi horecku, ale presto vypadaji ciperneji nez pri bakterialnich infekcich).

Nurofen davam synovi okolo 38.7 (uz mam vyzkouseno, ze kdyz to nepodchytim, splasi se mu organismus a ma 40, ktere nejdou srazit), dceram vetsinou az okolo 39, a to pokud vypadaji spatne. Horecka je obranna reakce organismu, ne nemoc, s horeckou bojovat jen tehdy, kdyz telo neumerne vycerpava.

37.1-37.2 muze byt navecer i normalni teplota, no, pokud ma k tomu nejake priznaky (rymu, kasel), tak bojuje spise s lehkym nachlazenim, ordinovala bych klid, vitaminy (nejlepe v ovoci,…), pripadne nejake kapky do nosu ale urcite ne Nurofen :think:.

Jak vypada ryma - neni zelena a zapachajici? K te mival syn vlekle zvysene teploty a pomohl Pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí