Dlouhodobé snažení, co nastane?

Anonymní
2.8.20 11:30

Dlouhodobé snažení, co nastane?

Zdravím, předem bych se chtěla omluvit za anonym. Mám zde pár svých známých, tak nechci veřejně. S manželem se snažíme skoro 1,5 roku o mimi. V pondělí se budu objednávat ke svému Dr. Protože už je to dlouho a já z toho začínám šílet..Vždy když se dostaví MS jsem z toho totálně na dně a šíleně to obrečím…S manželem jsme se domluvili, že už opravdu není na co čekat… **Chtěla bych se zeptat Vás, které jste to měli podobně, co vše mě čeká za vyšetření? A jak to probíhá? Zda jste chodili normálně do práce nebo byli i doma na neschopence…Popř. jak dlouho? :think: Děkuji všem za odpověďi a přeji hezký zbytek neděle ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.8.20 11:45

Ahoj u nás to bylo tak, že šel nejdříve na vyšetření manžel. Tam zjistili, že nemá bohužel vůbec žádné spermie. Následovala jeho operace, ale také se bohužel nic nenašlo (pravděpodobně nějaké záněty a zauzlované průchody). Nakonec jsme se odhodlali k tomu, že použijeme spermie dárce…tohle celé a pak než jsme k tomu psychicky dospěli, trvalo 2 roky. Pak už to šlo ráz na ráz. První IVF se povedlo a dnes máme tříměsíčního chlapečka. Takže čeká vyšetření partnera i tebe, to bývá rychlé. Nám rovnou dělali i genetické testy (byli jsme v Gennetu), výsledky byly až za 2 měsíce. A pak bude záležet, co objeví a kde bude problém. Případné IVF ke v rámci cyklu, takže když dostaneš MS píchání se léky na zrání vajíček, na jejich uvolnění a na neprasknutí (při krátkém harmonogramu max 14 dní) pak odběr (v celkové anestezii, odpoledne jdeš domů) pak transfer (to už tě neuspí a kdes domů tak za 2-3 hoďky) a pak jen čekáš jak to dopadlo. S tím jsem normálně fungovala, žádné problémy při těhotenství jsem neměla a do práce jsem chodila a na mateřskou nastupovala 6 týdnů před porodem. Přeju ať máte snazší průběh a vše se povede. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9037
2.8.20 11:46

Proč bys kvůli vyšetřením neměla chodit do práce?  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15073
2.8.20 11:49

Ahoj, zatím jsem tím neprošla, snažíme se 9 měsíc, ale Dr na gyndě řekl že to budeme řešit až po roce. Tuším že nejprve se dělají vyšetření jako hormonální profil u ženy a spermiogram u muže. Až budete mít výsledky bude na snadě několik různých řešení jako podpůrné vitamíny /operace /umělé oplodnění. Řešit to s lékaři je správně ale nemusíš se hned obávat nejhoršího. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
2.8.20 11:58

Nechápu proč být doma? Vždyť půjde jen o vyšetření.
Manžela pošlou na spermio, ty hormonální profil, folikulometrii a pak se uvidí dle výsledků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.20 12:39

Ptám se, protože kamarádka byla doma vcelku dlouho…Jelikož ji Dr. řekl, že musí být vklidu a práce jí to nedovolovala…Měla tam stresy…P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.20 12:42

@chivavinka
Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
1192
2.8.20 12:43
@Anonymní píše:
Ptám se, protože kamarádka byla doma vcelku dlouho…Jelikož ji Dr. řekl, že musí být vklidu a práce jí to nedovolovala…Měla tam stresy…P

8o 8o co? Pochopim když podstupuješ ivf, ale ne když se snažíte normálně. Nevidím sebemenší duvod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.8.20 17:10

Ahoj, zakladatelko, také se s manželem snažíme rok a půl (zítra na den přesně) a už mě to dohání k občasným depresím a pláči. V úterý jdu na klasickou prohlídku k Dr. tak to tam s ní rozeberu, také mne zajímá co bude, oba jsme mladí a co víme, tak i zdraví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.20 16:59

@Milnik Zdravím Vás, můžu se zeptat jak jste dopadli u Dr.? Moc děkuji a držím pěstičky aby se i Vám co nejdříve zadařilo :) Pokud nechcete veřejně, napište a já se Vám ozvu do zpráv :)

• Citovat
  • Upravit
12
13.8.20 15:27

Také zdravím,
Dr. mi prakticky nic neřekla, nemám pravidelnou MS ale dle testů co si dělám ovulaci mám, ale Dr. mi řekla, že prý když to nemám pravidelné, tak že přirozeně určitě neotěhotním a celkově byla nějaká odměřená a vůbec s ničím mi neporadila, ani mě nevyslechla, nenechala domluvit, tak si budu muset půl roku počkat abych se mohla registrovat u jiné doktorky, protože tohle byl přístup za 5! Asi neměla svůj den. Takže si mezitím nechám jako samoplátce udělat hormon. profil a vyšetřit štítnou žlázu a pro manžela zaplatíme spermiogram. A pak uvidím co dál. K paní nepříjemné už jít nehodlám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.8.20 22:57

@Milnik proč by jste měla čekat půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.8.20 10:45

Myslím, že se nesmí dle zákona, když si udělám registraci u jednoho gynekologa ihned přejít k jinému a zaregistrovat se tam, smí se to prý až po půl roce, pokud si nechcete léčbu/konzultaci platit jako samoplátce. Ale na 100%to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
19.8.20 23:32

@Milnik jo tak, já nepochopila že jste k ní přešla nedávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.20 23:35

U nas sel prvni manzel na spermiogram, ten mel ok. Tak se hledalo u me. Nepravidelna menstruace-dostala jsem hormony na upravu. Nepomohlo, tak se pristoupilo k IUI, nepomohlo.
Nakonec jsem otehotnela prirozene, kdyz jsem vse vzdala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex