Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Asi je to blbá otázka.. Ale zeptám se..
Holky dá se otěhotnět kdykoliv během cyklu nebo se vždy dá otěhotnět jen při plodných dnech?
Přijde mi zvláštní že žena má tak málo šancí na otěhotnění ![]()
Já si samozřejmě ovulaci hlídám.. Ale zatím se nám mimi nedaří. Tak tomu asi budu muset nechat volný průběh..
Stalo se to některé z vás že jste otěhotněli mimo své plodné dny?
Děkuji a přeji hezký večer ![]()
Ano, opravdu je možné otěhotnět pouze, když se setká vajíčko se spermií. Učivo jaké třídy?
@Majka6802 píše:
Ahojky.
Asi je to blbá otázka.. Ale zeptám se..
Holky dá se otěhotnět kdykoliv během cyklu nebo se vždy dá otěhotnět jen při plodných dnech?
Přijde mi zvláštní že žena má tak málo šancí na otěhotnění
Já si samozřejmě ovulaci hlídám.. Ale zatím se nám mimi nedaří. Tak tomu asi budu muset nechat volný průběh..
Stalo se to některé z vás že jste otěhotněli mimo své plodné dny?
Děkuji a přeji hezký večer
Ano je to blbá otázka. Bez plodných dnů neotehotnis
Žena má šanci otěhotnět během cca 12-24 HODIN jedenkrát za cca 28 dní nebo i déle.
Ano, není to moc.
A přesto je spousta těch, co se otřou o (mnohdy cizí) trenky a jsou v tom.
Jestli chceš otěhotnět a nedaří se vám delší dobu, nastuduj si něco o ovulaci.
Jistě, otěhotníš pouze při plodných dnech, jen si hodně děvčat myslí, že je to 14-16 DC, protože to říkala kalkulačka.. plodné dny můžou být těsně po nebo před MS klidně, záleží prostě na ovulaci, kterou můžeš vypozorovat měřením BT, ovulačními testy, nebo si prostě dojít na gynekologii, kde se určí fáze cyklu.. víc nevymyslíš..
Příspěvek upraven 31.07.20 v 19:06
@Whitedog a ještě otěhotní přes HA, kondom, nebo bez přímého ejakulátu ![]()
@Kolarkaa píše:
@Whitedog a ještě otěhotní přes HA, kondom, nebo bez přímého ejakulátu
No tak HA už 3 roky neberu.. A snažíme se o mimi teprve půl roku ![]()
Pouze v plodných dnech. Ale snaha o otěhotnění zdravého páru není o tom, že lidé souloží jak králíci a žena stopuje ovulaci na hodiny. Mely by stačit dva styky v plodném týdnu, po třech dnech, spermie mají šanci přežít ve vejcovodu 2 až 5 dní, prostředí tam jim dodává výživu.
Bohužel v dnešní době to tak není, problémy má stále více párů, chlapi v obecném měřítku nižší soermiogram než před 20 lety a může za to odsouvani prvního dítěte až ke 30.roku.
Takže kdyby vše fungovalo jak mělo, tak u mladého zdravého páru je šance každý měsíc veliká.
Příspěvek upraven 31.07.20 v 19:43
@Kolarkaa píše:
Jistě, otěhotníš pouze při plodných dnech, jen si hodně děvčat myslí, že je to 14-16 DC, protože to říkala kalkulačka.. plodné dny můžou být těsně po nebo před MS klidně, záleží prostě na ovulaci, kterou můžeš vypozorovat měřením BT, ovulačními testy, nebo si prostě dojít na gynekologii, kde se určí fáze cyklu.. víc nevymyslíš..Příspěvek upraven 31.07.20 v 19:06
Tak je vědecky dokázáno, že lutealni(zahnizdovaci) fáze po ovulaci nemůže být kratší než 9 dní, nestihlo by se to a odplavilo. Ovukace před MS může být, ale těhotenství bude biochemické. A neměla by být delší než 16 dní.
U kratších cyklů se ovulace posouvá směrem po menstruaci blíž.
Plodné dny jsou cca 5 dní před ovulací a 1 den po ní. Jindy vajíčko prostě oplodnit nejde. Ale ovulaci má každá žena ( někdy i v každém cyklu) jindy.
To je myšlen vážně tenhle dotaz? Od čeho je asi název PLODNÉ dny?
No představ si, že jen v těch plodných, čéče.
To vajíčko musí uzrát a sliznice musí narůst, aby se vajíčko mělo kam zavrtat, to všechno chce svůj čas. To není jako hop na kozu - hop dúle.
Ja asi chápu dotaz.
Já jsem počítala plodné dny, cyklus byl pravidelný, neměla jsem obavy, že bych otěhotněla. Přesto se to stalo, otěhotněla jsem 19 DC, délka cyklu 25 dní. Ten měsíc jsem měla jen 1 styk, jiná možnost tedy není.
@Anonymní píše:
Ja asi chápu dotaz.
Já jsem počítala plodné dny, cyklus byl pravidelný, neměla jsem obavy, že bych otěhotněla. Přesto se to stalo, otěhotněla jsem 19 DC, délka cyklu 25 dní. Ten měsíc jsem měla jen 1 styk, jiná možnost tedy není.
Vypočítat se plodné dny moc nedají. Kdybys třeba měřila bt, tak bys zjistila, že zrovna v tom cyklu byla ovulace později než obvykle. Kdyby nedošlo k otěhotnění, byl by ten cyklus delší.
Dobrý den mohu se zeptat da se otěhotnět i posledni den plodnych dnu?